Grillmat
Sunt tilbehør til grillmat
Endelig grillsesong! Her er tilbehøret som sikrer sommerkvelden.
Fra magasinet Shape Up har vi fått oppskrifter på sunt tilbehør til graillmaten.
Sommer-bowl med halloumi og jordbær
1 porsjon
Du trenger:
1/2 avokado
Frisk salat
100 g halloumi-ost
1/2 aubergine
4–5 jordbær
10 biter fersk ananas
1 ss hakket mynte
1 ss olivenolje
1 ss balsamico
1/2 lime
Slik gjør du:
Skjær hallumiosten i skiver og stek i en tørr stekepanne til osten får gylden stekeskorpe. Kutt auberginen i skiver og stek den i pannen på middels varme med litt olivenolje til den har blitt mør. Ha litt salt og pepper over. Legg friske salatblader i en salatbolle.
Dander med alle ingrediensene og hell litt limesaft, olivenolje og balsamico over til slutt.
Spicy ananas-salsa
Antall porsjoner: ca 4 porsjoner
Du trenger:
1 ananas
1 chili
10 cherrytomater
1 god neve koriander
1-2 lime
Litt salt
Slik gjør du:
Kutt ananas, cherrytomater og chili i små biter og bland de sammen. Smak til med salt, koriander og limesaft.
Blomkålris med mango og granateple
Antall porsjoner: 4 pers (som tilbehør)
Du trenger:
1 blomkålhode
1/2 mango
4 ss granateplekjerner
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ts eplecidereddikk
1 ts flytende honning
1 klype salt
Slik gjør du:
Kutt blomkålen i grove biter. Ha det i en foodprosessor med kniv i bunnen. Kjør på pulse til det blir grovmalt. Trenger ikke å kjøres så lenge. Det gjør ikke noe om det er noen litt større biter.
Tilsett de andre ingrediensene bortsett fra mango og granateple og smak til. Finhakk mangoen i små ternigner og tilsett det i risen sammen med granateplekjernene.
Frisk frukt-punsj
Antall porsjoner: 4 glass
Du trenger:
1 honningmelon
2 appelsiner
1 grapefrukt
1 ananas
10 jordbær
1/2 granateple
Slik gjør du:
Ha først melonen, 1 appelsin, 1 grapefrukt og 1/2 ananas i en blender. Ha i ca 1 dl vann og kjør til en smoothie. Det skal bli ganske flytende, for det kommer mye væske fra fruktene. Kutt så opp resten av ananasen, jorbærene og rens granateplet.
Ha fruktsmoothien over i en mugge med isbiter, ha i fruktbitene og granateple.
Bakt paprika med bulgur- og linsemiks
Antall porsjoner: 2-4 porsjoner som tilbehør
Du trenger:
2 stk søt paprika
1,5 dl kokt bulgur
1,5 dl kokte røde linser
1 ss tomatpure
2 ss creme fraiche (vi valgte en vegansk variant)
Litt olivenolje, salt, pepper, cayennepepper og paprikapulver
4 ss fetaost
1 ss tahini
1/2 sitron
1/2 dl vann
Litt salt og pepper
2 ss ristede gresskarkjerner
koriander til topping
Slik gjør du:
Kutt begge paprikaene i to slik at du har 4 halve paprika. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og dryss litt olivenolje over. Bak i ovnen på 180 grader i ca 15 - 20 minutter. Mens du baker paprikaene, bland sammen kokt bulgur og linser i en liten kjele. Rør inn tomatpurè og creme fraiche. Smak til med krydder.
Ha så tahini i en liten bolle og visp inn litt og litt vann til du får en kremet konsistens. Smak til med sitron og salt. Fyll paprika med bulgur- og linsemiksen og topp med fetaost, gresskarkjerner, koriander og selvfølgelig masse dressing.