Oppskrifter

Fem deilige, grønne oppskrifter du bør teste ut

Gi kroppen et skikkelig vitaminboost med disse grønne favorittene.

GRØNNE FRISTELSER: Hva med squashnudler, grønn juice eller en deilig spinatomelett til middag,lunsj eller frokost i januar?
GRØNNE FRISTELSER: Hva med squashnudler, grønn juice eller en deilig spinatomelett til middag,lunsj eller frokost i januar? Foto: Linda Krabberød/ShapeUp
Først publisert Sist oppdatert

Squashnudler med sprø asparges og spicy urtedipp

Squashnudler med asparges.
Squashnudler med asparges. Foto: Linda Krabberød/ShapeUp

Antall porsjoner: 2

Du trenger:

Nudler:

1 hel squash
8-10 asparges
1 neve ristede nøtter
1 avokado

Dipp:

2 dl bløtlagte cashewnøtter
1 dl vann
1 neve koriander
1 neve persille
1 neve basilikum
1 ss sennep
1/2 fersk chili
1/2 sitron eller lime, kun saften
salt og pepper

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene til tippen i en blender til du har en tykk, jevn dipp. Smak til hvor sterk du ønsker den. Skjær squashen til tynne strimler med et mandolinjern eller spiralizer. Bland i sausen godt. Blansjer aspargesene i et par minutter, skyll med kaldt avnn og kutt i grove biter. Ha alt i en bolle og skjær opp en halv avokado til hver og topp med litt ristede nøtter.

Les også: Tre oppskrifter på lett mat

Grønn juice

Grønn juice.
Grønn juice. Foto: Linda Krabberød/ShapeUp

Antall porsjoner: 2 glass

Du trenger:

2 pærer
5 stenger stangselleri
1 lime
2 never spinat
1 god klump ingefær

Slik gjør du:

Vask grønnsakene og frukten. Kutt det i passe store biter og ha alt i en juice - maskin. Sett juicen til avkjøling i kjøleskapet.

Grønn supersuppe

Grønn supersuppe.
Grønn supersuppe. Foto: Linda Krabberød/ShapeUp

Antall porsjoner: 2

Du trenger:

Suppe:

1/2 gul løk
1 god klump ingefær
1/2 chili
2 dl frossen spinat
2 dl frosne erter
5 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
Olivenolje
Salt og pepper

Topping:

1 rød paprika
1 neve pistasjnøtter
1 - 2 ss kokosmelk

Slik gjør du:

Kutt løk, ingefær og chili og fres det med litt olivenolje i en kjele på middels varme. Tilsett spinat, erter, vann og grønnsaksbuljong. La det koke i ca 10 minutter. Ta kjelen av platen og la suppen avkjøle seg i 15 - 20 minutter.

Ha alt i en blender og miks sammen til du får en jevn og kremet konsistens. Bruk eventuelt en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen og gi den et kjapt oppkok. Smak til med salt og pepper.

Mens du venter på at suppen avkjøles, kutt paprika i strimler og ha det på en plate med bakepapir. Strø over litt olivenolje, salt og pepper. Stek på 180 grader i 15 - 20 minutter.

Rist pistasjnøtter i en stekepanne eller i ovnen og grovhakk nøttene. Ha suppen i en dyp skål. Topp med bakt paprika, ristede nøtter og rør inn litt kokosmelk.

Yoghurt med avokado og kokos

Yoghurt med avocado og kokos.
Yoghurt med avocado og kokos. Foto: Linda Krabberød/ShapeUp

Antall porsjoner: 1

Du trenger:

1/2 boks kokosmelk
1/2 stor avokado eller en liten
1-2 ts søtning, eventuelt honning eller lønnesirup
1 neve ferske mynteblader
1/2 lime, kun saften
1 probiotika-tablett eller 1 ss flytende probitoika

Topping:

Gojibær, kakaonibs og eventuelt granola eller ristede nøtter

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en blender. Blend godt og smak til hvor søt du vil ha den. Hell alt i en glassbeholder med lokk.

La glasset stå ute i 8-12 timer på kjøkkenbenken eller et lunt sted. Det er for at probiotikaen skal syrne og gi en god og syrlig yoghurtsmak.

Sett i kjøleskapet i et par timer før du spiser den, best kald. Topp med det du ønsker og spis til frokost eller som mellommåltid.

Les også: Sunn, deilig is du kan lage helt selv!

Spinatomelett med chevre

Deilig spinatomelett med chevre.
Deilig spinatomelett med chevre. Foto: Linda Krabberød/ShapeUp

Antall porsjoner: 2

Du trenger:

4 egg
1/2 rødløk
2 never spinat
ca 50 gr chevre
litt frisk persille
1 ss finhakket chili
1 ss olivenolje til steking
Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær rødløken i tynne strimler og surr den i en panne med olivenolje. Tilsett spinaten og la det surre litt på middels varme. Visp sammen eggene med krydderet og ha det over løken og spinaten. Stek omeletten på svak varme.

Ha chevren, persillen og chilien over på toppen og la det stå litt på svak varme til eggene er gjennomstekt og osten såvidt smeltet litt.