Pizza på grillen
Triksene som gir deg perfekt pizza på grillen
Det er egentlig bare en ting du må ha.
Dette kommer til å bli den store grillfavoritten denne sommeren: Hjemmelaget pizza stekt på grillen!
For en lykke! Første gangen jeg skulle steke pizza på grillen, trodde jeg ikke helt på oppskriften jeg leste.
Kunne det virkelig stemme at det bare var å legge pizzabunnen på grillristen? Helt sånn uten en stekeplate eller å pensle deigen med olje?
Det stemmer!
Grill med lokk
Har du en grill med lokk, har du det du trenger til pizzastekingen.
Så lenge grillristen din er varm nok, er et bare å legge pizzabunnen rett på grillristen. Over indirekte varme. Og i løpet av noen sekunder er den ferdig stekt på den ene siden. Så er det bare å snu den, ha på tomatsaus eller det du ønsker, og legge den tilbake på grillen. Lukk igjen, og gled deg. Du kan også bruke grillstein hvis du ønsker det.
Les også: Bent Stiansens oppskrift på hjemmelaget coleslaw
Tilhører du den delen av befolkningen som er hakket mer avansert på grillen enn gjennomstnittet, kan du prøve deg på Bent Stiansens oppskrift på helgrilling av lammelår. Skulle du være så heldig at du har en bakerovn stående i hagen, kan du jo selvfølgelig steke pizzaene dine der.
Fyr opp grillen, enten du har kull eller gass, og nyt sommeren!
Les også: Oppskrifter på de beste grillmarinadene
Denne saken ble første gang publisert 29/07 2014, og sist oppdatert 02/06 2021.