«Gule bomber»: Disse går ned på høykant

Mange baker disse deilige småkakene til jul. Her får du oppskriften.

GULE BOMBER: Denne oppskriften gir deg ca 15–20 stk. gule bomber. De er glutenfrie og kan trygt servere til julegjester med glutenallergi

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser

Du trenger disse ingrediensene for å lage cirka 15–20 stk. gule bomber

Gul krem:

4 eggeplommer

1 dl kremfløte

100 g sukker

1½ ts maisenna

1 ts vaniljesukker

150 g meierismør,romtemperert

Makroner:

200 g hasselnøttereller mandler

3 eggehviter

150 g melis

Pynt:

100 g mørk sjokolade

Les også: Digg med tre ingredienser

Fremgangsmåte: Slik lager du gule bomber

Visp eggeplommer, fløte, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele på middels varme.

Kok forsiktig opp under konstant omrøring til sausen tykner.

La putre i 2 minutter, ta fra ­varmen og pisk inn smør i klumper.

Avkjøl.

Mal nøtter i kvern eller kjøkkenmaskin.

Pisk eggehvitene til stivt skum, tilsett melis, litt om gangen, til stiv og blank marengs.

Vend inn nøtter og ha i sprøytepose.

Sprøyt ut topper, 2–3 cm i diameter, på bake­papirkledd stekebrett.

Stekmidt i ovnen ved 180° i 12–15 minutter, avkjøl på rist.

Ha gul krem i sprøytepose, legg halvparten av kakene med bunnen opp og sprøyt på krem, dekk med en kaketopp.

Smelt sjokolade i vannbad, dypp en teskje i sjokoladen og ringle over kaketoppene.

Avkjøl.

Småkakene er glutenfrie! De kan du trygt servere til julegjester med glutenallergi.