Oppskrifter med rabarbra
Tre fantastiske oppskrifter med rabarbra
Nå nærmere sankthans er rabarbraen på sitt beste. Spis den gjerne som den er, dyppet i litt sukker – eller prøv én av disse tre oppskriftene her.
Vi har funnet tre fantastisk gode oppskriften på søte saker med rabarbra.
Nøttekake med rabarbrakrem og jordbær
8 porsjoner
3 eggehviter
100 g mandler
75 g hasselnøtter
175 g sukker
1 ss hvetemel
1 ss potetmel
2 ts bakepulver
Rabarbrakompott
200 g rensede rabarbrastilker
75 g sukker
1 stang vanilje
300 g jordbær
3 dl kremfløte
1 dl skyr naturell
Eventuelt noen hylleblomster
Stivpisk eggehvitene. Kjør mandler og hasselnøtter til grovt mel i en blender og vend massen inn i eggehvitene sammen med sukker, hvetemel, potetmel og bakepulver.
Fordel røren i en springform med diameter ca. 22 cm, kledd med bakepapir. Stek kaken i 40 min på 180° og avkjøl.Skjær rabarbrastilkene i små stykker på ca. 2 cm.
Ha rabarbra, sukker vaniljekorn og -stang i en kasserolle og kok på svak varme i ca. 10 min. Ta ut vaniljestangen og avkjøl kompotten.Skyll jordbærene og legg til side ca. 2/3 av dem til pynt. Rens og skjær resten i små, fine biter og vend dem inn i kompotten.
Pisk fløten til tykk krem. Tilsett skyr og pisk sammen. Vend rabarbrakompott inn i kremen og fordel utover kaken.
Pynt med resten av jordbærene og ev. noen hylleblomster eller andre spiselige blomster.
Les også: Dette er de fem beste rosévinene under 200 kroner
Klassisk rabarbrakake
Ca. 12 porsjoner
225 g smør
225 g sukker
4 store egg
225 g hvetemel
1½ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
300 g rensede rabarbrastilker
1 ss perlesukker
Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsett ett og ett egg mens du fortsetter å piske. Bland hvetemel og vaniljesukker og rør inn. Fordel røren i en smurt ildfast form på ca. 20 x 30 cm.
Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i lange strimler på ca. 6 cm. Fordel dem i kaken, pass på at de ikke trykkes for langt ned.
Dryss over perlesukker og stek kaken nederst i ovnen på 180° i ca. 30 min.Stikk inn en trepinne/kakenål, fester det seg deig på den, skal kaken stekes litt til.
Les også: Disse brødene er virkelig verdt jobben
Rabarbradessert med ingefær og makroner
4 porsjoner
250 g rensede rabarbrastilker
75 g sukker
1 vaniljestang
1 ts revet fersk ingefær
2 dl fløte
3 ss skåldede, hakkedemandler
100 g makroner
Skjær rabarbraene i små stykker på ca. 2 cm. Ha rabarbra, sukker, utskrapte vaniljekorn og -stang samt ingefær i en kasserolle og kok på svak varme i ca. 10 min.
Ta ut vaniljestangen og avkjøl kompotten. Pisk fløten til krem og vend inn hakkede mandler og knuste makroner. Vend forsiktig sammen med rabarbrakompott og fordel i glass.
Les også: Oppskrifter på fem enkle og gode velkomstdrinker
Les også: Oppskrift på brenneslesuppe