Oppskrifter med rabarbra

Tre fantastiske oppskrifter med rabarbra

Nå nærmere sankt­hans er ra­bar­bra­en på sitt beste. Spis den gjer­ne som den er, dyp­pet i litt suk­ker – el­ler prøv én av dis­se tre opp­skrif­te­ne her.

<p class="Recipe-Title">NØTTEKAKE MED RABARBRAKREM OG JORDBÆR.</p>

NØTTEKAKE MED RABARBRAKREM OG JORDBÆR.

Foto: Tia Borgsmidt
Først publisert

Vi har funnet tre fantastisk gode oppskriften på søte saker med rabarbra.

Nøtte­kake med ra­bar­bra­krem og jord­bær

8 por­sjo­ner

3 eg­ge­hvi­ter

100 g mand­ler

75 g has­sel­nøt­ter

175 g suk­ker

1 ss hve­te­mel

1 ss po­tet­mel

2 ts ba­ke­pul­ver

Ra­bar­bra­kom­pott

200 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

75 g suk­ker

1 stang va­nil­je

300 g jord­bær

3 dl krem­flø­te

1 dl skyr na­tu­rell

Eventuelt noen hyl­le­bloms­ter

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Stiv­pisk eg­ge­hvi­te­ne. Kjør mand­ler og has­sel­nøt­ter til grovt mel i en blen­der og vend mas­sen inn i eg­ge­hvi­te­ne sam­men med suk­ker, hve­te­mel, po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.

For­del rø­ren i en spring­form med dia­me­ter ca. 22 cm, kledd med ba­ke­pa­pir. Stek ka­ken i 40 min på 180° og av­kjøl.Skjær ra­bar­bra­stil­ke­ne i små styk­ker på ca. 2 cm.

Ha ra­bar­bra, suk­ker va­nil­je­korn og -stang i en kas­se­rol­le og kok på svak var­me i ca. 10 min. Ta ut va­nil­je­stan­gen og av­kjøl kom­pot­ten.Skyll jord­bæ­re­ne og legg til si­de ca. 2/3 av dem til pynt. Rens og skjær res­ten i små, fine bi­ter og vend dem inn i kom­pot­ten.

Pisk flø­ten til tykk krem. Til­sett skyr og pisk sam­men. Vend ra­bar­bra­kom­pott inn i kre­men og for­del ut­over ka­ken.

Pynt med res­ten av jord­bæ­re­ne og ev. noen hyl­le­bloms­ter el­ler and­re spi­se­li­ge bloms­ter.

Les også: Dette er de fem beste rosévinene under 200 kroner

Klas­sisk ra­bar­bra­kake

KLASSISK RABARBRAKAKE.
KLASSISK RABARBRAKAKE. Foto: Tia Borgsmidt

Ca. 12 por­sjo­ner

225 g smør

225 g suk­ker

4 sto­re egg

225 g hve­te­mel

1½ ts ba­ke­pul­ver

2 ts va­nil­je­suk­ker

300 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

1 ss per­le­suk­ker

Pisk smør og suk­ker godt sam­men. Til­sett ett og ett egg mens du fort­set­ter å piske. Bland hve­te­mel og va­nil­je­suk­ker og rør inn. For­del rø­ren i en smurt ild­fast form på ca. 20 x 30 cm.

Skyll ra­bar­bra­stil­ke­ne og skjær dem i lan­ge strim­ler på ca. 6 cm. For­del dem i ka­ken, pass på at de ikke tryk­kes for langt ned.

Dryss over per­le­suk­ker og stek ka­ken ne­derst i ov­nen på 180° i ca. 30 min.Stikk inn en tre­pin­ne/kake­nål, fes­ter det seg deig på den, skal ka­ken ste­kes litt til.

Les også: Disse brødene er virkelig verdt jobben

Ra­bar­bra­des­sert med in­ge­fær og mak­ro­ner

RABARBRADESSERT MED INGEFÆR OG MAKRONER.
RABARBRADESSERT MED INGEFÆR OG MAKRONER. Foto: Tia Borgsmidt

4 por­sjo­ner

250 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

75 g suk­ker

1 va­nil­je­stang

1 ts re­vet fersk in­ge­fær

2 dl flø­te

3 ss skål­de­de, hak­ke­demand­ler

100 g mak­ro­ner

Skjær ra­bar­bra­ene i små styk­ker på ca. 2 cm. Ha ra­bar­bra, suk­ker, utskrapte va­nil­je­korn og -stang samt in­ge­fær i en kas­se­rol­le og kok på svak var­me i ca. 10 min.

Ta ut va­nil­je­stan­gen og av­kjøl kom­pot­ten. Pisk flø­ten til krem og vend inn hak­ke­de mand­ler og knus­te mak­ro­ner. Vend for­sik­tig sam­men med ra­bar­bra­kom­pott og for­del i glass.

Les også: Oppskrifter på fem enkle og gode velkomstdrinker

Les også: Oppskrift på brenneslesuppe