Oppskrifter med rabarbra

Tre fantastiske oppskrifter med rabarbra

Nå nærmere sankt­hans er ra­bar­bra­en på sitt beste. Spis den gjer­ne som den er, dyp­pet i litt suk­ker – el­ler prøv én av dis­se tre opp­skrif­te­ne her.

<p class="Recipe-Title">NØTTEKAKE MED RABARBRAKREM OG JORDBÆR.</p>

NØTTEKAKE MED RABARBRAKREM OG JORDBÆR.

Foto: Tia Borgsmidt
Først publisert

Vi har funnet tre fantastisk gode oppskriften på søte saker med rabarbra.

Nøtte­kake med ra­bar­bra­krem og jord­bær

8 por­sjo­ner

3 eg­ge­hvi­ter

100 g mand­ler

75 g has­sel­nøt­ter

175 g suk­ker

1 ss hve­te­mel

1 ss po­tet­mel

2 ts ba­ke­pul­ver

Ra­bar­bra­kom­pott

200 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

75 g suk­ker

1 stang va­nil­je

300 g jord­bær

3 dl krem­flø­te

1 dl skyr na­tu­rell

Eventuelt noen hyl­le­bloms­ter

Stiv­pisk eg­ge­hvi­te­ne. Kjør mand­ler og has­sel­nøt­ter til grovt mel i en blen­der og vend mas­sen inn i eg­ge­hvi­te­ne sam­men med suk­ker, hve­te­mel, po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.

For­del rø­ren i en spring­form med dia­me­ter ca. 22 cm, kledd med ba­ke­pa­pir. Stek ka­ken i 40 min på 180° og av­kjøl.Skjær ra­bar­bra­stil­ke­ne i små styk­ker på ca. 2 cm.

Ha ra­bar­bra, suk­ker va­nil­je­korn og -stang i en kas­se­rol­le og kok på svak var­me i ca. 10 min. Ta ut va­nil­je­stan­gen og av­kjøl kom­pot­ten.Skyll jord­bæ­re­ne og legg til si­de ca. 2/3 av dem til pynt. Rens og skjær res­ten i små, fine bi­ter og vend dem inn i kom­pot­ten.

Pisk flø­ten til tykk krem. Til­sett skyr og pisk sam­men. Vend ra­bar­bra­kom­pott inn i kre­men og for­del ut­over ka­ken.

Pynt med res­ten av jord­bæ­re­ne og ev. noen hyl­le­bloms­ter el­ler and­re spi­se­li­ge bloms­ter.

Les også: Dette er de fem beste rosévinene under 200 kroner

Klas­sisk ra­bar­bra­kake

KLASSISK RABARBRAKAKE.
KLASSISK RABARBRAKAKE. Foto: Tia Borgsmidt

Ca. 12 por­sjo­ner

225 g smør

225 g suk­ker

4 sto­re egg

225 g hve­te­mel

1½ ts ba­ke­pul­ver

2 ts va­nil­je­suk­ker

300 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

1 ss per­le­suk­ker

Pisk smør og suk­ker godt sam­men. Til­sett ett og ett egg mens du fort­set­ter å piske. Bland hve­te­mel og va­nil­je­suk­ker og rør inn. For­del rø­ren i en smurt ild­fast form på ca. 20 x 30 cm.

Skyll ra­bar­bra­stil­ke­ne og skjær dem i lan­ge strim­ler på ca. 6 cm. For­del dem i ka­ken, pass på at de ikke tryk­kes for langt ned.

Dryss over per­le­suk­ker og stek ka­ken ne­derst i ov­nen på 180° i ca. 30 min.Stikk inn en tre­pin­ne/kake­nål, fes­ter det seg deig på den, skal ka­ken ste­kes litt til.

Les også: Disse brødene er virkelig verdt jobben

Ra­bar­bra­des­sert med in­ge­fær og mak­ro­ner

RABARBRADESSERT MED INGEFÆR OG MAKRONER.
RABARBRADESSERT MED INGEFÆR OG MAKRONER. Foto: Tia Borgsmidt

4 por­sjo­ner

250 g ren­se­de ra­bar­bra­stil­ker

75 g suk­ker

1 va­nil­je­stang

1 ts re­vet fersk in­ge­fær

2 dl flø­te

3 ss skål­de­de, hak­ke­demand­ler

100 g mak­ro­ner

Skjær ra­bar­bra­ene i små styk­ker på ca. 2 cm. Ha ra­bar­bra, suk­ker, utskrapte va­nil­je­korn og -stang samt in­ge­fær i en kas­se­rol­le og kok på svak var­me i ca. 10 min.

Ta ut va­nil­je­stan­gen og av­kjøl kom­pot­ten. Pisk flø­ten til krem og vend inn hak­ke­de mand­ler og knus­te mak­ro­ner. Vend for­sik­tig sam­men med ra­bar­bra­kom­pott og for­del i glass.

Les også: Oppskrifter på fem enkle og gode velkomstdrinker

Les også: Oppskrift på brenneslesuppe