Pavlova

De beste kremene til pavlova

Sprø marengsbunn med vaniljekrem og stivpisket fløte og masse friske bær på toppen er klassikeren. Men test også ut noen av disse andre, deilige kremene!

<b>KLASSISK KREM TIL PAVLOVA: </b>Hva er forskjellen på vaniljekrem og eggekrem? Det er det samme! Blandet med stivpisket kremfløte er det den vanligste kremen til pavlova.
KLASSISK KREM TIL PAVLOVA: Hva er forskjellen på vaniljekrem og eggekrem? Det er det samme! Blandet med stivpisket kremfløte er det den vanligste kremen til pavlova. Foto: Sentralen AS
Først publisert

Vaniljekrem/eggekrem til pavlova

En klassisk vaniljekrem, også kalt eggekrem, smaker godt sammen med frukt og bær. Den er perfekt å blande med ca. 3 dl stivpisket kremfløte til pavlova og andre kaker.

Du trenger:

  • 6 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 vaniljestenger, ev. 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisenna

Slik lager du vaniljekrem:

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i eggeblandingen. Tilsett melk og maisenna og visp godt.

Varm opp blandingen på middels høy varme. Visp hele tiden, gjerne med en slikkepott, og pass på at du får med alt langs kantene og i bunnen. Kremen vil etter hvert tykne, men dette litt tar tid.

Tips!

For å få en stiv vaniljekrem kan du også klippe opp 3 gelatinplater og ha dem i kjelen mens du varmer opp blandingen.

Varm opp til rett under kokepunktet, men pass på så det ikke koker, da kan kremen sprekke og skille seg. Fortsett å vispe til du merker at kremen tykner, men pass på at den ikke svir seg i bunnen.

Hell kremen over i en skål og avkjøl raskt, gjerne i et kaldt vannbad. Kremen vil tykne ytterligere ved avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk.

Tips!

Pynt pavlovaen med krem først rett før servering. Da vil marengsbunnen holde seg sprø.

Dekk til vaniljekremen med litt plast og oppbevar den i kjøleskap til den skal brukes.

Visp opp vaniljekremen før bruk. Pisk 3 dl fløte stiv og bland den inn vaniljekrem. Ha kremen over i en sprøytepose og pynt kaken.

Les også: Skoleboller med vaniljekrem

Jordbærkrem til pavlova

Bruk et godt jordbærsyltetøy som smaker skikkelig av jordbær, så får du en deilig krem til pavlovaen.

<b>PAVLOVA MED JORDBÆRKREM: </b>Pynt gjerne kaken med friske jordbær og sitronmelisse.
PAVLOVA MED JORDBÆRKREM: Pynt gjerne kaken med friske jordbær og sitronmelisse. Foto: Kim Holthe

Du trenger:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vaniljekrem (se oppskrift øverst i saken)
  • 3 ss finmost jordbærsyltetøy

Slik lager du jordbærkrem:

Lag vaniljekrem som forklart i oppskriften øverst i saken. (Du får også kjøpt ferdig vaniljekrem i butikken.)

Visp fløten stiv med sukker. Bland inn vaniljekremen og smak til med jordbærsyltetøy.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Les også: Pavlova i langpanne

Ostekrem til pavlova

Kremen er både søt og litt syrlig, og smaker godt sammen med friske bær.

<b>PAVLOVA MED OSTEKREM:</b> Høy og fin pavlova pyntet med ostekrem og friske bær. Flott kake til fest!
PAVLOVA MED OSTEKREM: Høy og fin pavlova pyntet med ostekrem og friske bær. Flott kake til fest! Foto: Kim Holthe

Du trenger:

  • 6 dl kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Ha kald kremfløte, kald kremost, melis og vaniljesukker i en bolle og pisk til en luftig og jevn krem.

Les også: Pavlova uten egg

Suksesstertekrem til pavlova

Overrask med luftig suksesstertekrem på pavlovaen! Søtt, syrlig og litt mektig i ett og samme stykke.

PAVLOVA MED SUKSESSTERTEKREM: Den gule smørkremen er mektig, men smaker så godt.
PAVLOVA MED SUKSESSTERTEKREM: Den gule smørkremen er mektig, men smaker så godt. Foto: Kim Holthe

Du trenger:

  • 10 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 160 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 380 g smør, kaldt

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljestang delt i to i en kjele. Kok opp på svak varme, pass på å røre mens den koker opp og kremen blir tykkere.

Når kremen har blitt tykk, ta den av varmen og sett den kjølig til den er lunken.

Skjær smøret i terninger og rør dem inn i kremen, gjerne med en miksmaster, og kjør til en glatt krem.

Sett kremen kjølig, slik at den stivner.

Når kremen er avkjølt, pisk den opp med en miksmaster, slik at den blir luftig.

Finn flere gode oppskrifter på Klikk Mat.