Sommerlige salater
Lettvinte kyllingsalater du lager i en fei!
Kyllingsalater kan varieres i det uendelige - disse to passer perfekt på varme sommerdager.
To perfekte kyllingsalater til varme sommerdager:
1. Kylling- og pastasalat
Med: Pesto, bær og egg
(4 porsjoner)
Kyllingpastasalat blir aldri feil. Og ved å ikke blande ingrediensene, men legge dem hver for seg på fatet, kan alle plukke det de har lyst på.
Du trenger:
4 kyllingfileter
1 båt hvitløk
2 ss smør
1 ss provencekrydder
1 ts salt
¼ ts pepper
4 egg
600 g pastaskruer
250 g sukkererter
200 g bringebær
200 g jordbær
1 pk. feldsalat
Pesto:
1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båt hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
½ ts salt
¼ ts pepper
1–2 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Tørk av kyllingfiletene, rens hvitløk og finhakk den, strø på krydder og stek filetene i smør sammen med hvitløk, så de får en god stekeskorpe. Slå ned temperaturen og etterstek dem på lav varme, slik at de blir gjennomstekt men ikke tørre. Bruk gjerne et steketermometer og ta dem av pannen når termometeret viser 65 grader. La de hvile i ca. 15 minutter. Skjær kyllingen i skiver og legg dem på et stort fat.
Kok eggene i ca. 10 minutter, avkjøl i vann og skrell dem. Del eggene i båter.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og avkjøl.
Forvell sukkererter og del dem i to. Skyll og del jordbær i to. Skyll salaten og legg det på fatet sammen med kylling, eggebåter, pastaskruer, sukkererter, jordbær og bringebær.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor. Tilsett olje i en tynn stråle, mens maskinen går. Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Ha pestoen i en bolle og sett den på fatet sammen med kyllingsalaten.
Les også: Forskere: Slik kan du leve 10 år lenger med små kostholdsgrep
2. Bbq kyllingklubber
Med: sprøstekte kikerter og avokadokrem
(4 porsjoner)
Marinerte kyllingklubber med koreanske smaker. Grill dem på grillen til de er saftige og møre og legg dem på en seng av deilige grønnsaker. Topp dem med sprøstekte kikerter og deilig, kremete avokadodressing.
Du trenger:
8 kyllingklubber
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ss flytende honning
1 ss brunt sukker
2 ts eddik, 7 %
1 lime, saften
1 båt hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
Salat:
1 bunt asparges
1 ts salt
1 klype sukker
1 pk. rucola
1 rødløk
10 små tomater
1 rød paprika
1 agurk
2 stilker vårløk
Sprøstekte kikerter:
1 boks hermetiske kikerter
1 ss olivenolje
1 båt hvitløk
1 ss revet sitronskall
½ ts tørket timian
1 ts malt spisskummen
¼ ss paprikapulver
½ ts kajennepepper
¼ ts malt pepper
¼ ts salt
¼ rød chili
Avokadokrem:
2 modne avokadoer
2 båter hvitløk
¼ rød chili
1 dl olivenolje
1 dl vann
2 ss sitronsaft
½ ts flaksalt
Tilbehør:
1 Lime
½ potte frisk koriander
Slik gjør du:
Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning, sukker, eddik, limesaft, finhakket hvitløk og finhakket ingefær i en liten skål. Ha kyllingklubbene i en dobbel pose og hell marinaden over. Vend litt rundt på posen, slik at marinaden fordeler seg jevnt. Knyt igjen og la klubbene marinere i minst 30 minutter, gjerne lengre om du har tid.
Ha klubbene med marinaden over i en ildfast form eller aluminiumsform egnet for grill. Sett formen på grillen og grill klubbene i 30–40 minutter. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg. Bruk gjerne en pensel for å pensle over marinaden fra formen under grillingen. Dersom marinaden begynner å svi seg i formen, tilsett litt vann.
Ha kikertene i et dørslag, skyll dem godt og la dem renne av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle. Bland inn olivenolje, finhakket hvitløk, sitronskall, krydder og finhakket chili. Bland godt.
Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.
Del avokadoene i to, ta ut steinene og fjern skallet. Ha kjøttet over i en hurtigmikser sammen med knust hvitløk, chili i biter, olivenolje, vann og sitronsaft. Kjør alt til en glatt krem. Smak til med salt. Blir den for tykk, kan du regulere konsistensen med mer olje eller vann.
Forvell aspargesen i kokende vann med litt salt og sukker i noen minutter. Hell av vannet og legg de over i iskaldt vann. Fordel rucola og asparges på 4 tallerkener. Rens og del løken i tynne båter. Del tomatene i to. Rens og del paprika, agurk og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene over på salaten. Legg til slutt over kyllingklubbene, la de gjerne være lune.
Strø over sprøstekte kikerter. Pynt med limebåter og koriander eller andre urter på toppen, og server avokadodressingen ved siden av. Ferskt grovt brød smaker godt til denne retten.