fastelavnboller

Oppskrift på fastelavnsboller med bringebærkrem

Gled deg til fastelavn og deilige boller fylt med en raus klatt krem.

DEILIG KREM: Bringebærkrem smaker himmelsk som fyll i nybakte boller.
DEILIG KREM: Bringebærkrem smaker himmelsk som fyll i nybakte boller. Foto: Svein Brimi
Først publisert Sist oppdatert

Søndag er fastelavn.

Fastelavnstradisjonen stammer fra den katolske tradisjonen med å fete seg opp de siste dagene før fasten, og du kan jo velge å gjøre det med ekstra gode boller?

Hjemmets oppskrift på boller med bringebærkrem

(Ca. 16 sto­re bol­ler)

50 g gjær

3½ dl melk

100 g smør

100 g suk­ker

500 g hve­te­mel

½ ts kar­de­mom­me

½ ts salt

½ ts ba­ke­pul­ver

egg til pens­ling

3 dl krem­flø­te

2 ts va­nil­je­suk­ker

1 dl syl­te­tøy

1 dl me­lis til dryss

Slik lager du bollene

Smelt smør. Ha i melk og varm opp til 37°. Smuld­re gjær i en bake­bol­le, hell i væs­ken og rør ut gjæ­ren.

Ha suk­ker, hve­te­mel, kar­de­mom­me, salt og ba­ke­pul­ver i bol­len, elt sam­men til en fin og smi­dig deig. Sett dei­gen til he­ving un­der plast til dobbel stør­rel­se, ca. 30 min.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Del dei­gen i ca. 16 em­ner og trill bol­ler. Sett bol­le­ne på et ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­brett og et­ter­hev i ca. 20 min.

Pens­le bol­ler med sam­men­vis­pet egg og stek ved 225° i ca. 12 min. Av­kjøl på rist.

Pisk krem­flø­te og va­nil­je­suk­ker til en luftig krem. Del bol­ler i to og fyll med syl­te­tøy og krem. Dryss litt me­lis over til slutt.