fastelavnboller
Oppskrift på fastelavnsboller med bringebærkrem
Gled deg til fastelavn og deilige boller fylt med en raus klatt krem.
Søndag er fastelavn.
Fastelavnstradisjonen stammer fra den katolske tradisjonen med å fete seg opp de siste dagene før fasten, og du kan jo velge å gjøre det med ekstra gode boller?
Hjemmets oppskrift på boller med bringebærkrem
(Ca. 16 store boller)
50 g gjær
3½ dl melk
100 g smør
100 g sukker
500 g hvetemel
½ ts kardemomme
½ ts salt
½ ts bakepulver
egg til pensling
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 dl syltetøy
1 dl melis til dryss
Slik lager du bollene
Smelt smør. Ha i melk og varm opp til 37°. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en fin og smidig deig. Sett deigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 min.
Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 20 min.
Pensle boller med sammenvispet egg og stek ved 225° i ca. 12 min. Avkjøl på rist.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.
Denne saken ble første gang publisert 28/01 2016, og sist oppdatert 17/02 2023.