fastelavnboller

Oppskrift på fastelavnsboller med bringebærkrem

Gled deg til fastelavn og deilige boller fylt med en raus klatt krem.

DEILIG KREM: Bringebærkrem smaker himmelsk som fyll i nybakte boller.
DEILIG KREM: Bringebærkrem smaker himmelsk som fyll i nybakte boller. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Søndag er fastelavn.

Fastelavnstradisjonen stammer fra den katolske tradisjonen med å fete seg opp de siste dagene før fasten, og du kan jo velge å gjøre det med ekstra gode boller?

Hjemmets oppskrift på boller med bringebærkrem

(Ca. 16 sto­re bol­ler)

50 g gjær

3½ dl melk

100 g smør

100 g suk­ker

500 g hve­te­mel

½ ts kar­de­mom­me

½ ts salt

½ ts ba­ke­pul­ver

egg til pens­ling

3 dl krem­flø­te

2 ts va­nil­je­suk­ker

1 dl syl­te­tøy

1 dl me­lis til dryss

Slik lager du bollene

Smelt smør. Ha i melk og varm opp til 37°. Smuld­re gjær i en bake­bol­le, hell i væs­ken og rør ut gjæ­ren.

Ha suk­ker, hve­te­mel, kar­de­mom­me, salt og ba­ke­pul­ver i bol­len, elt sam­men til en fin og smi­dig deig. Sett dei­gen til he­ving un­der plast til dobbel stør­rel­se, ca. 30 min.

Del dei­gen i ca. 16 em­ner og trill bol­ler. Sett bol­le­ne på et ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­brett og et­ter­hev i ca. 20 min.

Pens­le bol­ler med sam­men­vis­pet egg og stek ved 225° i ca. 12 min. Av­kjøl på rist.

Pisk krem­flø­te og va­nil­je­suk­ker til en luftig krem. Del bol­ler i to og fyll med syl­te­tøy og krem. Dryss litt me­lis over til slutt.

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2016, og sist oppdatert 17/02 2023.

Les også