vintips

Tre viner til under 200 kroner til pinnekjøtt

Usikker på hvilken vin du skal velge til pinnekjøttet på julaften? Vinanmelder Arnie Stalheim har tre kandidater.

GODE VALG: THer er to hvitviner og én rødvin, som alle passer til pinnekjøtt, men som også er fleksible nok til at du kan bruke dem til alt fra både norsk og asiatisk sjømat til nyttårskalkunen.
Publisert Sist oppdatert

Selv om en typisk pinnekjøttmiddag har ganske få ingredienser, er den ikke nødvendigvis så lett å sette vin til. For det første, om det nå er røykt eller urøykt pinnekjøtt, så er de begge ganske salte, og det krever friskhet i vinen.

Rotstappen har imidlertid endel sødme, og det bør man også finne igjen i vinen. Er kjøttet røykt, kan vinen også trenge endel sødme.

Både hvitt og rødt

Som våre anbefalinger til pinnekjøtt, har vi valgt ut to hvitviner og én rødvin. Den noenlunde tørre hvitvinen fra Battenfeld-Spanier er fin til urøykt pinnekjøtt, mens du nok vil sette pris på den ekstra sødmen i den halvtørre hvitvinen fra Hexamer til det røykte pinnekjøttet.

Den røde vinen fra Pflüger passer nok best til det urøykte pinnekjøttet. Men disse vinene passer til mer enn pinnekjøtt, og det kan du lese mer om nedenfor i vår nærmere omtale av vinene.

God tilgjengelighet

Mens det vanligvis tar 3-4 dager å få levert viner fra bestillingsutvalget på polet, er det såpass rush rundt jul og nyttår at det kan ta minst to uker. For at du skal få sjanse til å handle i tide, har vi derfor valgt ut viner fra sortimentene basis/parti/test, og de finner du i mange polutsalg.

Hvis du lurer på om det er gått galt med klipp og lim når alle vinene har identisk pris og identisk poengsum, kan vi forsikre om at det er en ren tilfeldighet.

Her er de anbefalte vinene, og vi lister de to hvite vinene først og så den røde: