Max vs Burger King vs McDonald's
Test av hurtigburgerne
Vi testet rause burgere med ost og bacon fra de tre kjedene McDonald’s, Burger King og Max. Mye gode smaker, men selve burgerne var triste som skosåler hos to av tre.
Heldigvis kan du få kjøpt gode hamburgere en rekke steder i vårt langstrakte land. I storbyene har du flere spisesteder som har spesialisert seg på burgere.
LES OGSÅ: Møt mennene som starter dagen med en kald pils på bar
I Oslo ruver Kverneriet, Døgnvill, Illegal Burger, Burger Joint og Munchies på toppen av en lang liste med burgersteder, og bensinstasjonene er også blitt flinkere til å lage hamburgere enn til å bytte vindusviskere.
Selve grunnfjellet i det norske hamburgerriket er likevel de store kjedene McDonald’s og Burger King, pluss nykommeren Max med syv restauranter i Norge. Det er på disse stedene flest ramler inn til en sen frokost, sulteslukker før middagen hjemme, eller gomler nattmat etter en fuktig bytur. Jeg har gjort det siste selv, med påfølgende mageknip og burgerrap langt inn i neste dag.
Ost og bacon
Burgerne fra McDonald’s og Burger King er elsket og hatet, også av vårt eget smakspanel, tre matglade amatører. Å bruke kokker i en slik test er som å ansette en kamikazeflyger i SAS – vi amatører er hakket mer romslige, vi er som folk flest.
Til denne testen valgte vi tre burgere som ser noenlunde like ut i menyen, med ost og bacon som de viktigste tilbehørene. Felles for trioen Big Tasty Bacon fra McDonald’s, Steakhouse fra Burger King og Grand Deluxe Cheese ’n’ Bacon fra Max er at de ser veldig høye og fristende ut på bildene, men er mer sammenklemte når vi pakker dem ut av emballasjen.
LES OGSÅ: Nidar var på kanten av stupet, men én sjokolade reddet sjokoladefabrikken
Veldig sulten
Vi begynner med McDonald’s sin, som har Tasty i navnet, men juryen slet med at den var akkurat det motsatte.
– Den første biten var veldig god, men jeg tror det skyldtes at jeg var veldig sulten. Smaken falt fort ned på klassisk McDonald’s-nivå, sa Mats Ulshagen.
– Den er veldig salt, men smaken er likevel tam. Både dressingen og salaten kunne hatt noe som ga mer smak og krønsj, syntes Astrid-Helen Holm.
Selv reagerte jeg mest på selve burgeren, som var tynn, trist og smakløs. Jeg fikk assosiasjoner til skosåle, som jeg riktignok aldri har smakt. Det er flere årsaker til tristessen; den manglende tykkelsen, for lavt fettinnhold og at burgeren stekes sånn at den like gjerne kunne vært kokt.
Sprøstekt løk
Neste ut er Burger King.
– Jøss, sprøstekt løk inni, sånn man kjøper på pose og strør på pølse i brød. Helt i starten syntes jeg det var gøy med løken, men ganske raskt ble det for mye, den overskygget burgeren. Likevel var denne hakket bedre enn McDonald’s, mente Mats.
– Tilbehøret gjorde mer ut av seg her enn på «Mækkærn» sin, men kjøttet merket jeg ikke mye til, sa Astrid-Helen.
Jeg lot meg også forstyrre av løken til Burger King, syntes selve kjøttet var like trist som på den første burgeren, og kjente ikke noe til baconet heller.
Gode kombinasjoner
Det skulle vise seg å bli en enkel seier for Max med sin Grand Deluxe Cheese ’n’ Bacon, og det var ikke vanskelig å sette ord på det heller.
– Det er mer kjøtt, mer dressing, mer smak. De andre to virket gjerrige på alt, mens her har de lesset på, syntes Mats.
– Dette smakte mye og godt. Gode kombinasjoner og saftige biter. Godt kjøtt også, erklærte Astrid-Helen.
Selv kjente jeg endelig smaken av burger. Tykkere, fetere, saftigere, det gjorde susen. Og det epletrerøkte baconet var knasende og smakfullt. Jeg sier som Kjell: Helmax!
LES OGSÅ: Slik lager du verdens beste ungarske gulasj
Hamburgerpallen
Grand Deluxe Cheese & Bacon (Max Burger)
Mer kjøtt, mer dressing, mer smak av hver bit. Skikkelig krønsj og burgeren var også saftigere og hadde smak. Terningkast 5
Steakhouse (Burger King)
Sprøstekt løk inni var først artig, så ble det for mye. Trist burger, men totalt hakket bedre enn mækkærn. Terningkast 3
Big Tasty Burger (McDonalds)
Salt, tamt og smakløst måltid. Burgeren var tynn, tørr og trist. Terningkast 2
Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn
Denne saken ble første gang publisert 18/11 2019, og sist oppdatert 22/11 2019.