Leserne forteller

Da jeg leste meldingen, oppdaget jeg den store, mørke hemmeligheten til mannen min

Meldingen var så rar at jeg måtte sjekke ut hva som lå bak. Raskt dro jeg hjem og satte meg i en stol – jeg var i sjokk.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Meldingen på mobilen hans fikk meg til å føle uro.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Meldingen på mobilen hans fikk meg til å føle uro. Foto: Getty Images (illustrasjonsfoto)
Publisert

Trofasthet, lojalitet, ærlighet. Jeg har skattet disse ordene høyt, og det var jeg sikker på at mannen min gjennom 20 år også gjorde.

Når jeg nå deler historien min, må jeg poengtere at utroskapshistorier alltid har irritert meg. Jeg har følt at de diktes opp, fordi mange av dem høres helt absurde ut.

Plutselig satt jeg i et drama som var mer absurd enn noe annet. Det vekket meg brutalt fra en naiv forestilling om ekte kjærlighet og sann troskap.

Nå er det to år siden jeg ble kastet ut i sjokket. Vantro måtte jeg ta innover meg ting som føltes som om de hørte hjemme i en dårlig film. Og for å starte med utgangspunktet:

Torbjørn og jeg har vært kjærester siden vi gikk siste året på videregående skole. Vi vanket i det samme miljøet, innenfor ungdoms­politikk.

Han var så flink til å prate og argumentere at jeg følte at jeg mistet ordene, men jeg visste også at jeg elsket ham, og at jeg ønsket meg ham som far til mine frem­tidige barn.

Han dro i militæret, og forholdet vårt overlevde, hvilket mange syntes var utrolig, for mange par mistet hverandre i denne fasen av livet.

Jeg studerte til å bli sykepleier i en annen by, og meldingene og telefonene mellom oss var en daglig hendelse.

Vi snakket om alt når vi hadde gylne og etterlengtede stunder sammen i helger da vi begge var i vår hjemby, og vi diskuterte alt fra ekteskap til utroskap.

Å gå bak ryggen til partneren var noe vi sterkt tok avstand fra, begge to, og jeg stolte ett hundre prosent på ham, selv om det var jenter i militæret også.

Mobiltelefoner og tekst­meldinger var relativt nytt, så vi ringte hverandre mest, og da han ble ferdig med førstegangstjenesten, begynte også han å studere og vi flyttet sammen.

Selvfølgelig hadde også vi noen dårlige stunder og dårlige dager i vårt samliv, men ikke ett sekund vurderte jeg å gå fra Torbjørn.

Utroskapshistorier kjedet meg

Vi hadde det fint, og den åpne og direkte dia­logen vi hadde gjorde meg trygg på at det vi hadde, var ekte og varig.

Ofte fikk vi høre av andre hvilket flott par vi var, og hvor fine vi var sammen. Og da vi giftet oss, tenkte jeg at de hadde rett.

Mannen som trædde gifteringen på min finger, hadde bestemt hva som skulle være inskripsjonen inni ringene: «Din for bestandig.»

Vi fikk barn og dagene ble så travle som de aldri hadde vært før, men vi kom oss gjennom også småbarnsfasen som gode venner.

I nære samtaler med gode venninner kunne jeg si at vi fortsatt var kjærester, som hadde god sex, og de sa at jeg var heldig.

Da barna ble større, begynte Torbjørn igjen å engasjere seg i politikk på lokalplanet, og han ble mer og mer ivrig og var ofte på møter, både i hjembyen og i en naboby.

Jeg hadde mer enn nok med barn og venninneliv og syntes det var fint at han ikke bare satt på sofaen hjemme, slik en del andre ektemenn gjorde.

Årene gikk og de to døtrene våre ble ungdommer, som klarte seg godt og ble selv­stendige og flotte. Jeg følte stolthet over hva vi hadde klart å få til.

Rundt middagsbordet diskuterte vi gjerne politikk, og de sto opp for naturen og var opptatt av klimautfordringene kloden står overfor.

Når Torbjørn uttrykte begeistring for deres engasjement, følte jeg meg lykkelig. Ett hundre prosent glad.

At han skulle være opptatt av andre damer, falt meg ikke engang inn. Utroskapshistorier kjedet meg. Jeg tenkte at de som ble utsatt for svik, kanskje ikke var tilgjengelig nok i sengen.

Les også (+): Mannen min var bortreist, og jeg dro til en gammel venninne. Da jeg så over i nabohagen, falt hele livet mitt sammen

Dum, naiv og trist

Jeg visste rett og slett ikke bedre, må jeg si til mitt forsvar nå. Og da jeg oppdaget den store, mørke hemmeligheten til mannen min, følte jeg meg både dum, naiv og trist.

Meldingen jeg leste på telefonen Torbjørn alltid passet på å ha med seg overalt, til og med på do, oste av seksuelt innhold.

«Jeg venter på deg i kveld, og du vet hva jeg skal gjøre med deg», sto det på engelsk.

Det kunne ha vært en tilfeldig melding fra en dame som solgte sex og sendte meldinger vilkårlig til fremmede menn, men måten meldingen var skrevet på, gjorde at jeg ikke klarte å slå meg til ro med det.

Torbjørn skulle på et møte med partikolleger den kvelden, og noe med ordlyden i meldingen fikk meg til å føle uro.

«Dear loverboy Torbjørn», sto det. Det føltes som om det lå en historie i det.

Jeg konfronterte ham ikke, men bestemte meg i stedet for å følge etter ham med bilen min. Jeg sa at jeg skulle til en venninne for å plukke opp et strikketøy jeg hadde glemt.

Han var så smart at han kjørte til stedet han sa at det var møte og låste seg inn.

Det han ikke visste, var at jeg sto skjult bak en lastebil og så ham komme ut igjen etter bare noen minutter. Han kjørte i en helt annen retning og gikk inn i et bygg med et massasjestudio.

Les også (+): Jeg hadde vært utro. Straffen hans var knallhard

Kjøpte sex

Brått ble to pluss to fire. Mannen jeg elsket, og som var far til mine to praktfulle døtre, kjøpte sex. Jeg hadde hørt om massasjestudioet med utenlandske jenter som solgte hyrdestunder.

Raskt tok jeg et bilde og dro hjem. Der ble jeg sittende i en stol og se tomt i veggen – jeg var i sjokk.

«Gikk møtet bra?» spurte jeg.

Han svarte at de hadde diskutert den nye skolebygningen som planlegges, og jeg så på ham, mens jeg tenkte at han løy altfor lett.

«Har du vært andre steder, da?» spurte jeg. Han sa nei og lurte på hvorfor jeg spurte om det.

Da jeg viste ham bildet, ble han blek og for en gangs skyld svar skyldig. Først sa han at det var nakkeproblemer som hadde ført ham dit.

Han ville ikke uroe meg med å dele smertene han slet med. Men da jeg viste meldingen jeg hadde sett, som jeg hadde avfotografert, innrømte han alt.

At det ble ekteskapelig oppvask, blir en underdrivelse å si. Jeg trodde der og da at jeg ønsket å skille meg, men samtidig var jeg livredd for å bli alene, og jeg orket ikke tanken på hva jentene våre ville si om de fikk vite hva faren hadde gjort.

I ukene som fulgte var Torbjørn desperat angrende. Han sa at han ikke visste hvorfor han hadde kjøpt sex. Det kom frem at han hadde gjort det over tid, flere ganger i året, i en slags søken etter spenning og adrenalin.

«Jeg kan ikke forklare det, men jeg vet at mange andre menn gjør det samme», sa han.

Jeg har ikke delt med venninnene mine hva jeg måtte gå gjennom i månedene som fulgte. Ingen av dem vil forstå valget jeg landet på om å bli hos min utro mann.

For å reise meg som menneske har jeg engasjert meg i politikken igjen, og jeg er med i en gruppe som er imot salg av sex.

I dag er det lov å selge sex i Norge, kvinnen min mann gikk til, gjorde ikke noe ulovlig. Men det hun gjorde, er dekket under massasjevirksomhet, og det synes jeg er uetisk.

Sannheten er også at mange av kvinnene som selger kroppen sin, er utsatt for menneskehandel og fortjener at vi kjemper en kamp for dem. Det står halliker bak, som tjener mesteparten av pengene de drar inn.

Ennå føler jeg meg sjokkert når jeg tenker på hva Torbjørn har kjøpt og betalt for, men jeg tvinger meg selv til å tenke at han er kommet på bedre tanker og ikke våger å svikte meg igjen.

Midt oppi alt har vi sterk kjærlighet, og jeg har lovet å legge det vonde bak meg og ikke bruke det mot ham i fremtiden. Jeg tror det er klokt, sett i lys av at jeg fortsatt elsker ham.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller


Denne saken ble første gang publisert 21/06 2024.

Les også