SUNN MAT:
Tre sunne middager med lite kalorier
To av middagene er under 300 kcal.
Middag er som regel dagens mest kaloririke måltid, og dersom du slanker deg kan det være en utfordring å ikke spise for mye.
Slankeklubben Vektkonsulentene har en rekke oppskrifter for alle dagens måltider, og her vi har samlet tre middagsretter du kanskje ikke har prøvd før.
To av rettene er under 300 kcal, og passer perfekt dersom du synes du har spist litt for mye ellers om dagen.
Eller, hva med å prøve en ny vri på svinekoteletten? I disse sommertider har vi også med en oppskrift på svinekotelett med det utradisjonelle tilbehøret rabarbra.
Vil du ha mer? Her er de tre middagsoppskriftene fra forrige nyhetsbrev.
VEGETAR: Små parmesanskåler med grønt
236 kcal
Du trenger:
25 g ost, parmesan, maks 29% fett
salatblader
2 stk cherrytomat, rå
½ stk avokado
25 g matyoghurt
gressløk
salt & pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Riv parmesanosten fint. Legg små hauger på bakepapir på stekebrett. Klapp dem flatt ut, og stek den midt i ovnen til osten har smeltet sammen. Ta osten ut, og form den mens den forsatt er myk, over eggeglass. Avkjøl osten til den har stivnet.
Sett parmesanskålene på en liten tallerken og legg i salatblad, delte tomater og avokadoterninger. Rør sammen kesam og hakket gressløk og smak forsiktig til med salt og pepper. Legg en topp kesam over grønnsakene og pynt med gressløk-
Fyll parmesanskålene like før servering så de ikke blir myke.
Næringsinnhold:
Protein: 12,2 g (21%)
Karbohydrat: 9,8 g (14%)
Fett: 17,1 g (65%)
Fiber: 3,2 g
FISK: Torskesalat med asparges
252 kcal
Du trenger:
2 dl vann
½ stk sitron, organisk
salt
80 g torsk
100 g grønn asparges
100 g sukkererter
50 g skyr eller mager kesam
5 g majones
1 spsk pepperrot (rå)
sitronsaft
pepper, svart
25 g salatblader
25 g reker
Slik gjør du:
Ha vann, en sitronskive og litt salt i en gryte. Kok opp og damp torskefileten noen få minutter, til den er melkehvit og mør. Avkjøl den.
Kok asparges og sukkererter i 1-2 minutter, de skal fortsatt være sprø. Avkjøl grønnsakene.
Rør sammen skyr, majones og pepperrot. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Del torsken i store stykker, og vend dem i dressingen. Anrett salaten med grønnsaker, og pynt med reker og sitronbåter.
Tips: Salaten kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskap. Du kan også krydre med karri i stedet for pepperrot.
Næringsinnhold:
Protein: 30,3 g (48%)
Karbohydrat: 22,2 g (30%)
Fett: 6 g (22%)
Fiber: 6 g
KJØTT: Svinekotelett med rabarbra
471 kcal
Du trenger:
145 g svinekotelett
timian (frisk)
125 g rabarbra
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme (malt)
1 tsk olivenolje
flytende søtningsmiddel eller stevia
200 g grønn salat
salt & pepper
100 g potet
Slik gjør du:
Pensle koteletten med olje, og grill den på en varm grill eller grillpanne. Snu når den begynner å slippe grillen, og grill på motsatt side til den er mør.
Krydre med salt, pepper og timian.
Skjær rabarbrastilkene i ca ½ cm tykke skiver.
Riv ingefæren og bland den med kardemomme, søtningsmiddel, salt og pepper. Bland rabarbra og krydder sammen i en skål. Ha rabarbrablandingen på et stort stykke sølvpapir, og fold det sammen til en pakke. Grill i ca 10 minutter, eller til rabarbraen er mør.
Pynt med timian. Spis 100 gram potet til.
Tips: Krydre koteletten med grillkrydder.
Næringsinnhold:
Protein: 36,2 g (30%)
Karbohydrat: 39,2 g (29%)
Fett: 21,6 g (41%)
Fiber: 8,9 g
Les også: