Lavkarbo knekkebrød:
Lag gode og sunne lavkarbo knekkebrød
Disse lavkarbo knekkebrødene er nydelige og bakes med egg, kli og frø.
Næringsinnhold
pr. 100 g deig:
Kcal: 230
Protein: 12 g
Fett: 17,6 g
Karbohydrat: 3 g
Kostfiber: 7,4 g
Næringstabell ved klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Landaas
Mens noen fortsatt holder fast ved vår gamle tradisjon med brød, poteter og lite fett, mener andre at et annet kosthold og nye sammensetninger - i dette tilfellet et lavkarbokosthold, er gunstig ved slanking men også ved en rekke sykdommer og plager.
Hvorfor lavkarbo knekkebrød?
Teorien som lavkarbo dietter støtter seg til, går altså ut på at mennesker blir fete på grunn av et for høyt insulinnivå i kroppen, ikke på grunn av et for høyt inntak av fett. Det høye insulinnivået skyldes at vi spiser for mye karbohydrater, hevdes det.
Disse lavkarbo knekkebrødene er nydelige, og inneholder lite karbohydrater fordi de bakes med egg, frø, knuskakli og solsikkekjerner. Prøv dem gjerne til ost.
Det er stort sett bare å røre sammen ingrediensene, helle deigen i former og sette det hele i ovnen.
Lavkarbo knekkebrød
Du trenger:
3 egg
litt salt
1 ss olje
30 g kruskakli
3 ss knuste linfrø
3 ss sesamfrø
en halv håndfull solsikkekjerner
1 kopp vann
2-3 ts jbk-mel (johannesbrødkjernemel, finnes i helsekostbutikker)
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene, og la røren stå litt så den blir tykk.
Stekes som vanlige lapper på 225 grader i ca. 35 minutter.
De skal begynne å se litt brent ut i kantene.
Ta dem deretter ut av ovnen og legg dem på en rist mens du venter på at ovnen skal stille seg ned til 100 grader.
Sett dem deretter inn igjen (på rist), og la dem stå i overkant av 2 timer.
Vips, så har du nydelige lavkarbo knekkebrød!
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost
LES MER:
Prøv Fedons 14-dagers lavkarbomeny
Gå ned 6 kilo på 4 uker med lavkarbo
Denne saken ble første gang publisert 04/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.