Dagsmeny under 1500 kcal
Dagens samlede energiinntak: 1463 kcal
Her er dagsmenyen for deg som vil ned i vekt.
Så mange kalorier trenger du
Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.
Klikk Helse presenterer hver lørdag over syv uker en dagsmeny under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.
Etter sju uker har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.
Dagens samlede energiinntak: 1463 kcal
Vil du ha flere oppskrifter?
Slankeklubb
- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no
Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.
Ligner statens anbefalinger
Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.
- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.
Størst vektnedgang i starten
Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.
- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.
FROKOST: Bringebærsmoothie med kokos
Friskt og mettende til frokost.
Dette trenger du:
100 g bringebær
½ banan, i skiver
1½ dl ren eplesaft
15 g (2 ss) kokosmasse
mynteblad
Slik gjør du:
Mos bringebær og banan med stavmikser eller håndmikser.
Visp inn eplesaften litt om gangen.
Server smoothie i et høyt glass. Pynt med kokosmasse og mynteblad.
Tips! Server smoothien med 1 dl mager kesam drysset med 1 ss ristede havregryn.
Næringsinnhold:
Energi 243 kcal
Protein 3 g (5 %)
Karbohydrater 29 g (53 %)
Fett 11 g (42 %)
Kostfiber 7 g
Les også:
Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder
Forum: - Dere på diett, hva gjør dere når dere er borte?
LUNSJ: Hurtignudler med krabbe
Krabbe kan erstattes med kylling eller skinke.
Denne hurtignuddelretten er mye bedre enn de ferdigkjøpte, som inneholder mange tilsetningsstoffer.
Dette trenger du:
ca. 40 g tynne eggnudler
1 ts buljongpulver
1 ts karri
100 g grønnsaker, i små terninger (f.eks. gulrot, vårløk, stilkselleri, paprika)
3 dl kokende vann
80 g hermetisk krabbe
Slik gjør du:
Bruk et høyt beger eller glass med lokk. Det må tåle varme.
Ha nudler, buljongpulver og karri i glasset og legg grønnsakene på toppen. Skru på lokket, og ta glasset med som dagens matpakke.
Når tiden er kommet til at nudlene skal spises, heller du 3 dl kokende vann på. La nudlene trekke i ca. 3 minutter.
Tilsett krabbekjøtt og rør om. Server nudlene nylagde, og spis med gaffel eller spisepinner.
Næringsinnhold:
Energi 301 kcal
Protein 24 g (31 %)
Karbohydrater 36 g (50 %)
Fett 6 g (19 %)
Kostfiber 3 g
Mellommåltid (100 kcal):
1 kokt egg og 1 tomat.
Les også:
Forum: - Dere på diett, hva gjør dere når dere er borte?
MIDDAG: Rødbet-eple-salat med sprø skinke og rosiner
En fargerik salat full av sunnhet.
Dette trenger du:
200 g små rødbeter
1 ts olje
1 ss balsamicoeddik
½ ts salt
60 g god spekeskinke, i tynne skiver
1 eple
30-50 g babyspinat
80 g stekt kylling
10 g (1 ss) store rosiner
salt, pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skrell rødbetene (bruk gummihansker, så unngår du å få røde hender!). Del dem i fire, legg dem i en ildfast form, hell olje, eddik og salt på, og bland det godt.
Bak rødbetene i ovnen til de er møre, ca. 40 minutter. Ta dem ut, og avkjøl dem.
Legg skinken på bakepapir på stekebrett, og stek dem i den varme ovnen til de er gylne og sprø.
Skjær eplet i tynne båter, og bland dem med rødbetene og spinatblad. Vend inn kylling i små stykker. Brekk skinken litt opp, og dryss den over salaten sammen med rosinene. Krydre lett med salt og pepper, og drypp over noen dråper balsamicoeddik.
Næringsinnhold:
Energi 447 kcal
Protein 38 g (34 %)
Karbohydrater 37 g (37 %)
Fett 15 g (29 %)
Kostfiber 8 g
Les også:
Forum: - Dere på diett, hva gjør dere når dere er borte?
KVELDSMAT: Rekesalat med granateple
Salaten kan også brukes som forrett eller til lunsj.
Dette trenger du til dressing:
2 ss matyoghurt
5 g (1 ts) majones
1 ts ketsjup
paprikapulver
salt
Dette trenger du til salat:
1 hjertesalat
50 g knutekål
100 g agurk
75 g honningmelon
½ granateple (kan erstattes med rosa grapefrukt eller appelsin i båter)
100 g rensede reker
lime
dill
60 g (2 tynne skiver)
grovt brød
Slik gjør du:
Rør ingrediensene til dressingen sammen, og smak den godt til med paprikapulver og salt. La den stå og trekke smak.
Plukk salatbladene fra hverandre.
Skrell knutekålen, og skjær den i tynne skiver eller terninger. Skjær agurk og melon i skiver eller terninger.
Anrett grønnsaker og melon på en tallerken. Press kjernene ut av granatepler, og dryss dem over salaten.
Pynt med reker, lime og dill. Fordel dressingen over, og spis brød til.
Næringsinnhold:
Energi 372 kcal
Protein 25 g (26 %)
Karbohydrater 45 g (51 %)
Fett 9 g (22 %)
Kostfiber 6 g
Les også:
Forum: - Dere på diett, hva gjør dere når dere er borte?
Denne saken ble første gang publisert 05/07 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.