Dagsmeny under 1500 kcal
Kalorimengden vil få deg ned i vekt
Dagsmenyen har mindre enn 1500 kcal.
Så mange kalorier trenger du
Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.
Klikk Helse har lagd en serie med dagsmenyer under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.
Etter sju dager har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.
Den første artikkelen i serien har oppskrift på blant annet club sandwich og barbecuespidd, og du finner den her.
Oppskriftene til dag 2 finner du nederst på denne siden. Samlet energiinntak for denne menyen er 1378 kcal.
Slankeklubb
- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no
Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.
Ligner statens anbefalinger
Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.
- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.
Størst vektnedgang i starten
Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.
- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.
FROKOST: Fersken Melba med skyr
Friskt og godt.
1 fersken
50 g bringebær
100 g (1 dl) skyr eller naturell yoghurt
¼-½ ts stevia eller tilsvarende
mengde annet søtstoff
2 ts sitronsaft
friske mynteblad
1 grovt knekkebrød
40 g halvfet ost
Slik gjør du
Del ferskenen i to og ta ut stenen. Skjær fruktkjøttet i skiver/båter. Bland dem med halvparten av bringebærene, og hell skyr eller yoghurt over.
Rør resten av bringebærene med søtstoff, og smak til med sitronsaft. Hell bringebærsausen over, og pynt med mynte. Spis knekkebrød med ost til.
NÆRINGSINNHOLD
Energi 251 kcal
Protein 28 g (45 %)
Karbohydrater 17 g (31 %)
Fett 7 g (24 %)
Kostfiber 5 g
Les også:
Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder
LUNSJ: Wraps med røkelaks
God og lett lunsj å ta med på jobb eller tur.
60 g (1 stor) hvetetortilla
80 g røkelaks
salatblad
agurk, i lange tynne strimler
vårløk, i lange tynne strimler
Dressing:
15 g (1 ss) majones
1 ts sennep
salt, pepper
Slik gjør du
Rør dressingen sammen.
Legg tortillaen flatt ut, og smør over dressing. Legg på laks og grønnsaker, og rull tortillaen sammen. Skjær rullen i mindre stykker, og spis dem sammen med mer grønnsaker.
NÆRINGSINNHOLD:
Energi 321 kcal
Protein 22 g (21 %)
Karbohydrater 31 g (30 %)
Fett 23 g (49 %)
Kostfiber 3 g
Mellommåltid (200 kcal):
150 g (1½ dl) skyr med 1 ts lettsyltetøy og 1 frukt.
Les også:
MIDDAG: Andebryst med lett tilbehør
Smaker like godt kaldt som varmt.
120 g andebryst
5 g (1 ts) myk margarin til
steking
salt, pepper
Marinade:
1 ts lys balsamicoeddik eller
epleeddik
1 ts vann
søtstoff etter smak
Til servering:
50 g reddiker, i skiver
5 g (1 ts) sesamfrø
150 g sukkererter
5 g (1 ts) olje til steking
30 g (1 tynn skive) brød
Slik gjør du:
Flå skinnet av andebrystet.
Varm margarin i en liten stekepanne, og stek andebrystet på middels varme i 8-10 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper, og la kjøttet hvile noen minutter.
Bland ingrediensene til marinaden, og vend inn reddikskivene.
Rist sesamfrøene i tørr stekepanne.
Skjær sukkererter i to på skrå, og stek dem raskt i olje.
Tilsett reddikene med marinaden, og dryss i sesamfrø.
Skjær kjøttet i skiver, og server dem sammen med salaten og brød.
NÆRINGSINNHOLD:
Energi 339 kcal
Protein 37 g (43 %)
Karbohydrater 24 g (30 %)
Fett 11 g (27 %)
Kostfiber 3 g
Les også:
KVELDSMAT: Grønnkålsalat
Salaten kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk.
100 g grønnkålblader, uten grov midtstilk
100 g (1 dl) matyoghurt
1 revet, syrlig eple
15 g (ca. 1 ss) tørkede tranebær
grovt salt
Slik gjør du
Skjær grønnkålen i tynne strimler.
Bland yoghurt og eple, tilsett tranebær og smak til med salt. Vend inn grønnkål.
Salaten kan spises med det samme, men blir bedre om den står og trekker i noen timer i kjøleskapet.
NÆRINGSINNHOLD
Energi 267 kcal
Protein 12 g (17 %)
Karbohydrater 39 g (56 %)
Fett 9 g (27 %)
Kostfiber 7 g
Les også:
Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder
Denne saken ble første gang publisert 14/06 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.