Ekspertsvar

Sønnen min vil ikke akseptere min nye kjæreste

Min 15 år gamle sønn er skeptisk til min nye kjæreste og virker motvillig, hva gjør jeg? Se hva samlivsekspert Vibeke Dorph svarer.

Pluss ikon
VIBEKE DORPH: Samlivsekspert og forfatter. Fast brevkasseredaktør i det danske ukebladet Hjemmet.
VIBEKE DORPH: Samlivsekspert og forfatter. Fast brevkasseredaktør i det danske ukebladet Hjemmet. Foto: Alt.dk
Sist oppdatert

Spørsmål

Jeg er en mann i midten av 50-årene som har en sønn på 15 år som bor sammen med min eks.

Jeg og ekskonen min ble skilt for fem år siden. I mellomtiden har jeg møtt en ny kjæreste som jeg har vært sammen med i to år.

Vi bor hver for oss, men vi har nettopp forlovet oss og planlegger å flytte sammen. Jeg har for lenge siden forklart sønnen min at moren hans vil være hans mor for alltid, men at hun og jeg aldri kommer til å bli sammen igjen.

Men sønnen min har vanskelig for å akseptere min nye forlovede, som han bare har møtt noen få ganger i løpet av de siste to årene.

Her har han virket motvillig, og han har ikke vært interessert i å bli kjent med henne.

Spørsmålet mitt er hva kan jeg gjøre for å få sønnen min til å akseptere forholdet vårt, men også komme godt overens med kjæresten min?

Jeg har prøvd å arrangere turer med oss tre, men det har han ikke ønsket å være med på. Jeg vil selvfølgelig ikke presse ham, interessen skal helst komme fra ham selv.

Jeg føler et enormt press akkurat nå, det er ikke lett å stå midt oppi alt dette med en ekskone, sønn og ny kjæreste. Så, har du noen gode råd?

- Jan

Svar

Det er helt normalt at selv voksne barn ikke liker at foreldrene deres får en ny kjæreste etter en skilsmisse.

På sikt ender imidlertid de fleste skilsmissebarn opp med å bli glade for at foreldrene går videre. For det er enda morsommere å ha glade foreldre, enn foreldre som sitter fast i fortiden og er i dårlig humør.

På grunn av hans unge alder, innser han det ikke enda, men det er bra du viser han hvordan han kan lære seg å akseptere det og se det.

Det må du fortsette med, og du må passe på at den dårlig samvittighet ikke får styre oppførselen din, for sønnen din vil ikke ha glede av det.

Tvert imot trenger han en livsglad far som viser ham hensynsfullt hvordan han skal leve livet.

Derfor synes jeg du skal fortsette å leve livet slik du og kjæresten din ønsker, åpenbart med hensyn til sønnen din.

Involver ham aktivt og bestemt, ikke overlat for mye ansvar til ham. Ikke spør, men be om at han spiser middag med deg innimellom, eller at han gjør noe annet morsomt med deg.

Vær en god farsfigur og vis han veien videre.

Det kan godt være litt mas og grums her, men du gjør sønnen din en tjeneste ved å ikke ta for mye oppmerksomhet til det. Sønnen din vil lære å sette pris på det.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publiset på alt.dk

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2024, og sist oppdatert 25/08 2024.

Les også