Pusse opp bad

Her var det en sauna da familien flyttet inn. Den er borte nå

Badet fra 1987 var utdatert, upraktisk og for lite. Det nye badet er noe helt annet.

ETTER: Endelig har familien fått stort nok bad og en skikkelig dusj! Dusjen er fra Fima/Comfort, og veggene er bestilt på mål fra Glassmester1, med leddede dører som ikke stjeler mye romplass. Det er likevel de store, italienske flisene Evostone fra Bella Fliser og Design som «gjør» badet. De måler 80 x 80 centimeter og er keramisk flis med natursteinsmønster. Flisene utgjør en nøytral og stilren bakgrunn for eikerillene i servantskapet Cima Light Oak fra Kvik, med fire rommelige skuffer.
ETTER: Endelig har familien fått stort nok bad og en skikkelig dusj! Dusjen er fra Fima/Comfort, og veggene er bestilt på mål fra Glassmester1, med leddede dører som ikke stjeler mye romplass. Det er likevel de store, italienske flisene Evostone fra Bella Fliser og Design som «gjør» badet. De måler 80 x 80 centimeter og er keramisk flis med natursteinsmønster. Flisene utgjør en nøytral og stilren bakgrunn for eikerillene i servantskapet Cima Light Oak fra Kvik, med fire rommelige skuffer. Foto: Sveinung Bråthen
Først publisert

– Badet var upraktisk for en familie på fem, og vi hadde en sauna som vi sjelden brukte, forteller Sidsel Fonn.

Hun og de fire andre i familien syntes en 2,5 kvadratmeter sauna tok for mye plass.

– Badet var egentlig ikke så lite, med fem kvadratmeter, men litt av problemet var en sauna som aldri var i bruk, sier interiørarkitekt Bernt A. Pedersen.

Dessuten var det bare én vask, noe som er utfordrende for en familie på fem – med tre barn mellom 9 og 16 år.

FØR: Badet var trangt med rare vinkler og materialbruk fra byggeåret 1987. For å komme seg inn i dusjen, måtte man snike seg forbi vasken og gjennom en 70 centimeter bred åpning.
FØR: Badet var trangt med rare vinkler og materialbruk fra byggeåret 1987. For å komme seg inn i dusjen, måtte man snike seg forbi vasken og gjennom en 70 centimeter bred åpning. Foto: Privat

– Badet var også utdatert stilmessig, med upraktiske vinduer mellom bad og gang, samt fliser som fortsatte ut i gangen.

Familien ønsket også å bruke litt av arealet til en garderobe i gangen.

Les også: Cathrines hjemmekontor er ikke helt som andre hjemmekontor

Sidsel Fonn.
Sidsel Fonn. Foto: Privat

Ønskeliste til badet

Øverst på ønskelisten sto dobbel vask og en stor dusj.

– Åpningen på den opprinnelige dusjen var svært trang. Det vi brukte mest tid på å diskutere var likevel plassbruk til garderoben i gangen, for å finne balansen mellom rikelig oppbevaring og nok plass til egenpleie på et fint bad, sier interiørarkitekten.

DUSJHJØRNE: Høyskapet Veda i Light Oak fra Kvik sørger sammen med det store servantskapet for godt med oppbevaring på badet. Både høyskapet, toalettet og servantskapet er vegghengt, noe som letter rengjøringen. For en fin kontrast er det brukt svarte detaljer på armatur, dusjvegger og knotter.
DUSJHJØRNE: Høyskapet Veda i Light Oak fra Kvik sørger sammen med det store servantskapet for godt med oppbevaring på badet. Både høyskapet, toalettet og servantskapet er vegghengt, noe som letter rengjøringen. For en fin kontrast er det brukt svarte detaljer på armatur, dusjvegger og knotter. Foto: Sveinung Bråthen

– Vi ønsket å gjøre maksimalt ut av dagslyset som kommer inn fra vinduene oppunder taket, samt understreke romfølelsen.

Samtidig er det viktig å legge til rette for enkelt renhold i et bad.

Håndverkere (inkl. div. materialer): Kr 160 000 *

Møbler: Kr 90 000

Fliser: Kr 28 000

Belysning og elektriker: Kr 28 000

Garderobe: Kr 18 000

Til sammen: Kr 324 000

* Prisen inkluderer også arbeid i gangen utenfor badet. Alt arbeid er utført av Enigma Team AS/Yanus-service.

Se mer

– Nøytrale farger og enkle materialer med varige kvaliteter er trygge valg i rom som brukes av mange, sier Pedersen.

Familiens stil er minimalistisk og moderne.

– Derfor valgte vi fliser i storformat, som reduserer mengden av linjer i et lite rom, og det å bruke samme flis på gulv og vegger gir ytterligere ro til rommet. Bruk av eik i servantskap og høyskap tilfører varme og tekstur, mens formspråket fortsatt er stilrent. For å skape litt kontrast, er det valgt svarte detaljer.

VASK: En dobbel vask fra Kvik er støpt i kompositt, og den gode bredden på 160 cm er praktisk for en familie på fem. Armaturen i matt, svart stål er fra Alpi Una og blomsterpotten fra Jonathan Adler. Et stort speil fra Haven/Oslo VVS Senter har LED-belysning i bakkant. Ved å feste speilet på avstandsstykker, gir lyset en flott dybdeeffekt. I tillegg får man et godt, indirekte arbeidslys til egenpleie.
VASK: En dobbel vask fra Kvik er støpt i kompositt, og den gode bredden på 160 cm er praktisk for en familie på fem. Armaturen i matt, svart stål er fra Alpi Una og blomsterpotten fra Jonathan Adler. Et stort speil fra Haven/Oslo VVS Senter har LED-belysning i bakkant. Ved å feste speilet på avstandsstykker, gir lyset en flott dybdeeffekt. I tillegg får man et godt, indirekte arbeidslys til egenpleie. Foto: Sveinung Bråthen

– Vi klyper oss fortsatt litt i armene over hvor fint det er blitt. Det er litt spafølelse når vi bruker det nye badet, sier Fonn.

Les også: 4-åringen hadde ikke lyst å bytte rom. Så fikk han se dette

SENKET: Ved å senke gulvet i dusjsonen bare en liten centimeter, unngås mye vannsøl på badet. I tillegg er det valgt avløp langs veggen, noe som er diskret og praktisk.
SENKET: Ved å senke gulvet i dusjsonen bare en liten centimeter, unngås mye vannsøl på badet. I tillegg er det valgt avløp langs veggen, noe som er diskret og praktisk. Foto: Sveinung Braathen
VANGER: For å unngå de hvite dekksidene som mange standardmøbler leveres med, valgte familien vanger til servantskapet. Det gir et mer eksklusivt preg.
VANGER: For å unngå de hvite dekksidene som mange standardmøbler leveres med, valgte familien vanger til servantskapet. Det gir et mer eksklusivt preg. Foto: Sveinung Bråthen