Kjøkkentriks
Tabbene du gjør på kjøkkenet
Vet du hvorfor pastaøsen har et hull? Og hvilke oppbevaringsbokser som er best i mikroen? Vi gir deg svaret!
Kjøkkenet er det rommet i huset hvor vi må gjøre mest arbeid. Lage mat flere ganger om dagen, vaske opp, tømme oppvaskmaskinen ... Det er ofte travelt på kjøkkenet.
Så da er vel kanskje kjøkkenet også det rommet hvor vi har størst forbedringspotensial? Vi har funnet fram til noen ting mange av oss gjør feil på kjøkkenet.
Firkantede bokser i mikroen
Det er både bærekraftig, tidsbesparende og økonomisk å ta vare på middagsrester og varme dem i mikroen dagen etter. Skal du gjøre det, er det dumt å legge maten i firkantede oppbevaringsbokser. Hjørnene tiltrekker seg nemlig mer energi enn resten av boksen, noe som gjør at maten blir varmet ujevnt. Du bør derfor bruke runde bokser.
Oppbevare feil mat i aluminiumsfolie
Om du ikke har oppbevaringsbokser tilgjengelig (eller hvis alle mangler et passende lokk ...), er det lurt å legge matrester i aluminiumsfolie. Men ikke all mat bør pakkes inn slik.
Dersom maten inneholder syre, kan aluminiumsfolien gi maten en metallisk smak. Dette er ikke farlig, men gjør det mindre fristende å spise maten etterpå.
Les også: 9 helt vanlige uttrykk du sier feil
Bake poteter i aluminiumsfolie
Når vi først er inne på aluminiumsfolie ... Mange pakker bakt potet inn i folie i ovnen. Det kan du slutte med. Hvis du baker poteten uten folie, blir den sprøere på utsiden og mer delikat på innsiden.
Trikset for en perfekt bakt potet, er å vaske og tørke poteten, gni den inn med olivenolje, strø salt over poteten og stikke hull i skallet med en gaffel.
Alltid lik temperatur på brødristeren
Nyristet brød er godt, og det er en perfekt måte å bruke opp brød som er i ferd med å bli tørt. Men husk at brød varmes ulikt. Loff og lyse brød varmes raskere enn fullkornsbrød, det samme gjelder tørre brød sammenlignet med nybakt brød. Du bør derfor tilpasse tiden i brødristeren ut fra hva du skal varme.
Les også: Kjøkken-tabber: Ser du hva som er «feil»?
Skrelle hvitløken før pressing
Hvis du har en hvitløkspresser er det helt unødvendig å skrelle hvitløken før du presser den. Skallet vil uansett holde seg inni presseren.
Hullet i spagettiøsen
Har du undret deg over hvorfor det er et hull i spagettiøsen? Det har en logisk forklaring: Hullet tilsvarer én porsjon med spagetti. Ta en bunt med spagetti gjennom hullet, så ser du akkurat hvor mye du bør beregne.
Irriterende plastfolie
Bruk av plastfolie kan øke blodtrykket til de fleste av oss, men det finnes et triks som gjør det litt lettere å håndtere: På begge endene av folieboksen er det mulig å presse inn en åpning, som gjør at plastfolien holder seg bedre på plass når du ruller den ut.
Les også: Kjøkkenet er ikke til å kjenne igjen.Prislapp: 12.000 kr
Tomater i kjøleskapet
Det virker lurt å legge myke grønnsaker i kjøleskapet, så de holder seg lenger. Men tomater bør ikke kjøles ned. Kalde temperaturer kan gi tomatene en melete konsistens, og det vil vi vel helst unngå.
Vaske bær for tidlig
Kanskje det frister å vaske alle jordbærene i kurven så fort du kommer hjem fra butikken, sånn at du slipper å vaske bærene hver gang du skal spise. Vel, det er ikke så lurt. Når du vasker bærene blir de rene akkurat da, men de blir også fuktige, noe som gjør at de fortere blir dårlige.
Ha olje i pastavannet
Det er totalt unødvendig å ha olje eller smør i pastavannet. Det blir flytende på toppen og blir helt ut sammen med vannet etterpå. Tilsett heller smør eller olje etter at vannet er helt ut. Salt bør du derimot ha i pastavannet.
Møkkete grytekluter
De fleste vasker opp etter middag og sørger for å holde kjøkkenbenken ren. Men hvor ofte vasker du gryteklutene og -vottene? De kan være fulle av bakterier, men mange glemmer å vaske dem.
Bruke oppvaskbørsten for lenge
Apropos rengjøring ... Oppvaskbørsten og -svampen bør vaskes jevnlig og byttes ut månedlig. Det hoper seg fort opp bakterier på dem, og da får oppvasken brått motsatt effekt.
Holde kniven feil
De fleste holder kjøkkenkniver i håndtaket, som tross alt virker logisk. Men det lureste er å holde tommelen og pekefingeren på knivbladet. Da får du mye bedre presisjon når du skjærer.
Les også: Slik så kjøkkenet ut da Karoline og Magnus flyttet inn. Forvandlingen er enorm
36 Everyday Items You've Been Using Wrong This Whole Time - Rd.com
15 Kitchen Items You're Using The Wrong Way - Onegoodthingbyjillee.com
9 Surprising Everyday Objects You Use The Wrong Way - Onegoodthingbyjillee.com
Why There's a Hole in the Middle of Spaghetti Spoons - Business Insider
20 Kitchen Tools You're Using All Wrong — Best Life
17 Common Kitchen Mistakes People Make All The Time - Delish.com
You've Been Using Aluminum Foil All Wrong, According To Experts - Mashed.com