Harmonisk fargelek
Når Benedicte og Kim nevner hvor mange farger det er i huset, blir folk overrasket
Og når de går inn døren til boligen deres, blir de enda mer forbløffet!
Boligen oppleves jo som både "fargeharmonisk" og rolig. Nå får vi skynde oss å fortelle at Benedicte er interiørdesigner med farger som spesialfelt, og derfor bedre rustet enn de fleste for å finne frem til de riktige valgene.
Hjemmet hun deler med Kim og barna Leah og Maud, var før oppussingen en klassisk, tradisjonell leilighet over to plan med mye beige både på vegger og i innredningen. Den omfattende renoveringen innebar at alt ble revet ned for så å bli bygget opp på med ny romløsning, og altså en splitter ny fargepalett.
At det ble såpass mange ulike nyanser har ikke vært et mål i seg selv, men er en konsekvens av at rommene skulle få den rette stemningen. Kim roser kjæresten.
– Det er jo Benedictes fortjeneste at boligen oppleves på denne måten.
I prosessen med å fargesette familiens hjem fokuserte de på at rommene skulle ha sjel og fortelle en historie.
– Det var ingen tvil om at når vi nå skulle male på nytt, så skulle det være med farger vi virkelig likte å omgi oss med, slik at de varer i minst 15 år, sier Benedicte.
Kortvarige trender har de holdt seg langt unna, i stedet er mye av inspirasjonen hentet på reiser rundt om i verden.
– God energi og fargeflyt er viktig for å få utnyttet boligens areal best mulig og for å ta vare på dagslyset. Om sommeren er det helt fantastisk her, og det var viktig for oss å sikre at boligen også inneholder godt med naturlig lys året rundt. Det er noe som vi synes vi har fått til, er de enige om.
Grepet med å fjerne veggen mellom stue og kjøkken i første etasje har gjort sitt til at dagslyset finner sin vei inn allerede fra tidlig morgenstund, da det fyller stuen og gjør de okergule veggene ekstra livlige.
– Deretter beveger lyset seg videre til formiddagssol ved spisebordet og fyller så kjøkkenområdet med lys resten av dagen.
At kjøkkenet er hjemmets hjerte er ikke en forslitt klisjé, men en realitet for Kim og Benedicte. Selv om allrommet også inneholder en stuesone, er det meste av plassen viet til å lage og nyte mat. Det er som regel Benedicte som står ved grytene; hun elsker å kokkelere uansett om hun lager mat til én eller mange.
– Det er viktig med gode og store arbeidsflater, fastslår Kim som mener det er en sammenheng mellom plass og kulinariske krumspring. Selv tar han gjerne oppvasken når måltidet er over, og setter pris på godt med benkeflate rundt vasken på kjøkkenøya, som i likhet med resten av kjøkkeninnredningen er spesialsnekret.
Å velge materialer i god kvalitet og å satse på skreddersydde løsninger har gjort at renoveringen har kostet litt mer, men Benedicte og Kim understreker at dette er valg som lønner seg på lang sikt.
– Det holder gjerne dobbelt så lenge, og blir derfor mer bærekraftig både økonomisk og miljømessig, sier interiørdesigneren.
Hun er opptatt av å utfordre etablerte tankesett rundt hvordan et rom må være, noe hun mener er viktig for å finne frem til de beste løsningene som innfrir behovene til de som skal bo der. Denne tilnærmingen har på hjemmebane blant annet resultert i at et hjørne av gangområdet utenfor allrommet er blitt rammet inn av glassvegger.
– Dette ville vært bortkastet plass uten glassveggene, samtidig som vi ikke ønsket å lukke det igjen med vegger og dermed miste det vakre lyset i resten av gangen. Dessuten er ikke arealet stort nok til at det ville blitt et godkjent soverom, forklarer Benedicte. I stedet har gangområdet fått ny oppgave som «pusterom» for store og små familiemedlemmer som måtte ønske litt tid for seg selv.
Møt Benedicte og Kim
Benedicte Lobos (30) og samboeren Kim Thorvaldsen (43) bor sammen med barna Leah (12) og Maud (6 md.) i en 125 kvm stor leilighet over to plan i en firemannsbolig fra 1920-tallet i Oslo. Hun er interiørdesigner i Koi Fargestudio og Kim er investor i gründerbedrifter.
Vi er mest stolt av rommet med glassveggene; solid håndverk som gir et eget rom med en luftig følelse.
Det beste DIY-prosjektet er ennå ikke fullført! Holder gjerne på med 10 prosjekter samtidig.
Vi kunne aldri ha gjort dette uten den fantastiske entreprenøren vår, Woodstyle Bygg. Det var mange detaljer som skulle på plass.
Den største utfordringen har vært å være ekstremt nøye i planleggingen, og ha evne til å endre hvis noe ikke kan gjennomføres.
Rotet vårt ligger overalt på dagtid, og i skuffer og skap når vi får besøk.