BONYTTHJELPEN
Familie fikk kjøpe gammel kjeller – nå er den ikke til å kjenne igjen
Interiørarkitekten forvandlet en ubrukt, mørk kjeller til vokseplass for familiens lyse håp, med smart oppbevaring og plass til både barn og ting.
Familien Bjørge Sydengen bor sentralt i Oslo.
Familien på fire trengte mer plass, men ville ikke flytte.
Da de fikk muligheten til å kjøpe kjellerareal i den gamle bygården, slo de til.
– Vi ønsket oss et morsomt barnerom og en tv-stue med god oppbevaringsplass, sier Ingrid Bjørge Sydengen til Bonytt.
Barnas paradis
En arkitekt tegnet en praktisk romløsning som ga dem to soverom, et bad og en stue. Tanken er at kjelleren blir barnas domene, men siden de bare er fem og syv år skal det først og fremst fungere som en plass der hele familien kan være.
– Derfor måtte vi tenke ut en løsning som fungerer nå og på sikt, forteller interiørarkitekt Ida Lundqvist som hjalp familien med prosjektet.
– Hvordan er det løst?
– Familien hadde tenkt nøye gjennom behovene på forhånd og visste at de ville ha køyeseng og plassbygde løsninger for oppbevaring. Køyesengene måtte ha plass nok til at en voksen kunne sitte på sengekanten og lese godnatthistorier. Ingrid har vokst opp med båt og hadde mange innspill til hvordan man kan utnytte hver krik og krok.
– Hvilke lure løsninger?
– Det er gjesteseng i skuffen under køya, skap i fotenden av nederste køye og bokhyller langs veggen. Den nederste delen av stigen er også laget som sittebenk med oppbevaring til guttenes lego. I stuen har vi tegnet en bokreol som rammer inn to dører, og har plass til både tv, akvarium og masse papirer og ting som gjerne må være i en kjeller.
– Hva med fremtiden?
– I dag liker guttene best å sove sammen, det er trygghet i flertall, men på sikt vil de få hvert sitt rom, samtidig som stuen skal være et sted for dem å ha venner på besøk, avslutter interiørarkitekten.
Stort prosjekt
Etter utvidelsen har familien nå fått 28 ekstra kvadratmeter i boligen, noe som naturlig nok har bidratt til å øke boligverdien.
– Vi har fått ca 28 kvadratmeter ekstra i p-rom. Verdien økte en del, men utbyggingen var kostbar fordi vi endret bærestrukturen i 1. etasje, forteller Ingrid Bjørge Sydengen om prosjektet.
Familien måtte nemlig grave seg en meter ned og støpe nytt gulv, isolere yttervegg, støpe nytt gulv, fikse himlingen. De laget også et nytt bad med varmekabler i underetasjen. Etasjen over ble også totalrenovert.
Men dette var ikke en del av Bonytthjelpens prosjekt, som satte prikken over i-en.
Dette kostet forvandlingen
Plassbygde møbler: kr 69 000
Skap og møbler: kr 10 000
Taklampe: kr 1950
Maling: kr 2000
Totalt: kr 82 950
Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre