OMBYGD SOMMERHYTTE
Da Sara og Leo så bildene av den ombygde sommerhytta, var de enige om én ting
Bylivet var de ferdige med. En ombygd sommerhytte med bøttevis av sjarm var det som skulle til for at Sara og familien kunne leve det gode liv.
Huset har åsen og skogen i ryggen og er omgitt av store eiketrær. Foran ligger en innsjø.
Tomten byr på vakker utsikt, med stor plen og eple- og pæretrær samt bær og blomsterbusker.
– Jeg er interessert i feng shui, og ut fra den filosofien er plasseringen av huset vårt veldig fin, sier Sara Rossi, som har bodd her i ni år sammen med mannen Leo og døtrene Bianca (10) og Laura (7).
Nærheten til naturen var aller viktigst da familien bestemte seg for å forlate byen. Sara og Leo bodde tidligere i en leilighet på Kungsholmen i Stockholm og likte seg ved sjøen.
Men ettersom de begge er svært interessert i å dyrke jorden, lengtet de etter noe mer landlig og med større hage.
Da de så den ombygde hytta i et tidligere hytteområde ved Drevviken, en drøy mil utenfor byen, falt alle bitene på plass.
Les også: Hyttereglene til Lene og Halvor er hellige
Stor tomt
– Vi så bildene på nettet og sa til hverandre at «dette huset skal vi ha». Vi forelsket oss i det med én gang.
– Vi lette etter noe med sjel og karakter og likte veldig godt de gamle detaljene, for eksempel den gamle vedfyrte komfyren. Vi falt også for tomten med store muligheter for dyrking og hageaktiviteter. Og selvsagt utsikten til sjøen.
Også innenfor veggene er det et balansert og naturlig miljø som møter oss. Fargeskalaen går i myke blåtoner og naturmaterialer som tre og rotting.
Takket være de store vinduene er skogens farger også nærværende gjennom årstidene.
Det 140 kvadratmeter store huset med over to mål hage var i god stand da familien tok over, siden omfattende renoveringer hadde blitt gjort mellom 2010 og 2013.
Da de flyttet inn, begynte de likevel med å male noen av rommene, og kjøkkenet fikk en ansiktsløftning.
Les også (+): Test av ti klassiske fjellsko:Lite skiller de tre beste
Pusset opp på budsjett
– Vi liker farger begge to og er ikke så fan av det hvite og minimalistiske. Vi tittet på noen forskjellige grå og blå toner og falt for den som kjøkkenet vårt har nå.
– Til slutt renoverte vi på budsjett og la nye fliser, skiftet benkeplater og fikk lakkert skapdørene. Enkelt og økonomisk. Neste steg blir å skifte frontene på hvitevarene.
Når det gjelder interiøret, engasjerer både Sara og Leo seg, selv om det var Sara som sto for det meste av tankearbeidet innen selve flyttingen.
– Jeg laget moodboards og lette etter inspirasjon på nettet. Interessen for interiør økte voldsomt da vi flyttet til et hus, og det har vokst underveis. Vi har mange ideer som vi ikke har fått realisert ennå.
– For eksempel skal vi male om soverommet. Det blir nok mørke blåtoner der også, som i mange andre deler av huset. Jeg kan ikke få nok av ulike blå nyanser; jeg elsker den beroligende effekten de har. Dessuten leter vi fortsatt etter det store, perfekte maleriet som skal henge ved sidebordet i stuen.
1. Velg varme og rolige farger som fersken, beige, rosa lysegrønt og lyseblått. De skaper harmoni i rommet.
2. Skap plass for naturlig lys.
3. Fyll på med planter og naturmaterialer. De har positiv innvirkning på sinnet vårt.
Egne grønnsaker
Å lage mat er noe alle i familien gjerne gjør. Leo jobbet tidligere som kokk, og Sara har nylig begynt å spise helt plantebasert kost.
Derfor er det på kjøkkenet de tilbringer mest tid. Grønnsakene kommer delvis fra egen avling. Det sto et drivhus med asparges i da familien flyttet inn, og her dyrker de nå blant annet tomater, paprika, squash, og ulike krydderurter.
I hagen blomstrer også dyrkingsgleden med ulike blomster og nyplantinger.
– Favoritten min i hagen er en stor, blå hortensia som blomstrer langt inn i høsten. Jeg har plantet ytterligere fire hortensiaer siden vi flyttet inn, og jeg håper at de vil trives like godt, sier Sara.
Se flere bilder under:
Denne saken ble første gang publisert 14/09 2023, og sist oppdatert 14/09 2023.