Påskeglede rundt kaffebordet

Uimotståelig påskekake

Server denne smakfulle bløtkaken med blåbærfyll, og pynt med fargerik påskegodt!

FRISTELSE:Her får du oppskriften på denne herlige kaken.
FRISTELSE:Her får du oppskriften på denne herlige kaken. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Oppskrift på påskekake

(Rund ka­ke­form, 24 cm dia­me­ter)

Ingredienser i kaken:

5 egg

150 g suk­ker

150 g hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

FYLL:

5–6 ss ap­pel­sin­juice (til å dyn­ke ka­ken med)

2 dl krem­flø­te

4 ss røm­me

1 sit­ron, saf­ten

1 li­ten pk. fros­ne

blå­bær (3–4 dl)

4 pl. ge­la­tin

1 pk. va­nil­je­krem

TOP­PING:

3 dl krem

1 ss suk­ker

1 pl. ko­ke­sjo­ko­la­de

små pås­ke­egg til pynt

Les også: To eggeretter som imponerer alle i påsken

Fremgangsmåte

Pisk egg og suk­ker til en luf­tig og stiv eg­ge­do­sis, 6–8 min.

Sikt mel og ba­ke­pul­ver over eg­ge­do­si­sen og rør det for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen med en slik­ke­­pott.

Ha ba­ke­pa­pir i bun­nen av en spring­form på 24 cm i dia­me­ter. Smør for­men med smør.

Hell rø­ren i for­men i et sikk- sakkmøns­ter, og stryk lett frem og til­ba­ke med slik­ke­pot­ten slik at over­fla­ten blir jevn.

Sett for­men på ne­der­ste ril­le i ov­nen og stek ved 160° i ca. 40 min, til suk­ker­brø­det har he­vet seg godt, er gyl­lent og gjen­nom­stekt. Av­kjøl på rist.

Fyll: Pisk flø­ten stiv. Kjør de fros­ne blå­bæ­re­ne, rømme og sitronsaft litt i en hur­tig­mik­ser.

Legg ge­la­tin­pla­te­ne i bløt ca. 3 mi­n. til de blir myke. Løs ge­la­ti­nen opp i 3 ss ko­ken­de vann og til­sett i blå­bæ­re­ne i en tynn strå­le mens du rø­rer. Rør blå­bæ­re­ne for­sik­tig inn i kre­men og la det stå til det be­gyn­ner å stiv­ne litt.

Del ka­ken i tre bun­ner. Dynk bun­ne­ne med ap­pel­sin­juice. Bre va­nil­je­krem over den før­s­te bun­nen, legg på bunn nr. 2 og for­del blå­bær­kre­men over. Legg på den sis­te bun­nen.

Visp flø­ten til luf­tig krem. Smelt sjo­ko­la­den i vann­bad, og av­kjøl litt. Bre kre­men på top­pen av ka­ken, hell over sjo­ko­la­de­sau­sen og pynt med man­ge pås­ke­egg og eks­tra blå­bær.

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2022.

Les også