Påskeglede rundt kaffebordet
Uimotståelig påskekake
Server denne smakfulle bløtkaken med blåbærfyll, og pynt med fargerik påskegodt!
Oppskrift på påskekake
(Rund kakeform, 24 cm diameter)
Ingredienser i kaken:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
FYLL:
5–6 ss appelsinjuice (til å dynke kaken med)
2 dl kremfløte
4 ss rømme
1 sitron, saften
1 liten pk. frosne
blåbær (3–4 dl)
4 pl. gelatin
1 pk. vaniljekrem
TOPPING:
3 dl krem
1 ss sukker
1 pl. kokesjokolade
små påskeegg til pynt
Les også: To eggeretter som imponerer alle i påsken
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6–8 min.
Sikt mel og bakepulver over eggedosisen og rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.
Hell røren i formen i et sikk- sakkmønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek ved 160° i ca. 40 min, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Fyll: Pisk fløten stiv. Kjør de frosne blåbærene, rømme og sitronsaft litt i en hurtigmikser.
Legg gelatinplatene i bløt ca. 3 min. til de blir myke. Løs gelatinen opp i 3 ss kokende vann og tilsett i blåbærene i en tynn stråle mens du rører. Rør blåbærene forsiktig inn i kremen og la det stå til det begynner å stivne litt.
Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med appelsinjuice. Bre vaniljekrem over den første bunnen, legg på bunn nr. 2 og fordel blåbærkremen over. Legg på den siste bunnen.
Visp fløten til luftig krem. Smelt sjokoladen i vannbad, og avkjøl litt. Bre kremen på toppen av kaken, hell over sjokoladesausen og pynt med mange påskeegg og ekstra blåbær.
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2022.