Dagsmeny under 1500 kcal

Slik spiser du under 1500 kalorier på en dag

Med denne menyen går du ned i vekt.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.
DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene
Sist oppdatert

Så mange kalorier trenger du

Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.

PRØV KALORIKALKULATOREN HER

Klikk Helse presenterer sju lørdager i sommer en dagsmeny under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.

Dagens meny er nummer fire i rekken. Oppskriftene finner du nederst i saken.

De tre første dagsmenyene finner du her (1462 kcal), her (1378 kcal) og her (1450 kcal)

Etter sju uker har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.

Oppskriftene til dag tre finner du nederst på denne siden. Dagens samlede energiinntak: 1447 kcal

Slankeklubb

- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no

Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.

Ligner statens anbefalinger

Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.

- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.

Størst vektnedgang i starten

Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.

- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.

FROKOST: Jordbærsoll

Smak sollen til med sitronsaft. Bruk bringebær i stedet for jordbær.

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.
DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

Dette trenger du:

¼ dl skummet kulturmelk

½ dl naturell yoghurt

¼-½ ts stevia eller

tilsvarende søtstoff

½ ts vaniljesukker

150 g jordbær

Slik gjør du:

Visp sammen kulturmelk, yoghurt, søtstoff og vaniljesukker.

Mos halvparten av jordbærene med gaffel, og rør dem i melken. Hell det i en dyp tallerken.

Skjær resten av jordbærene i skiver, og dryss dem over sollen.

Næringsinnhold:

Energi 163 kcal

Protein 9 g (21 %)

Karbohydrater 22 g (52 %)

Fett 5 g (27 %)

Kostfiber 3 g

Les også:

Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder

Bent gikk ned 23 kilo

img Del på Facebook



LUNSJ: Pastasalat med fennikel

Du velger selv om du vil lage salaten med eller uten dressing.

Dette trenger du:

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.
DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

120 g stekt kjøtt, f.eks. biff, kalkun eller kylling

50 g fennikel eller stilkselleri

50 g paprika

1 tomat

50 g vårløk

30 g soltørkede tomater

10 g (1 ss) pinjekjerner

75 g kokt pasta

1 porsjon olje-eddikdressing

frisk basilikum

Olje-eddikdressing:

1 ts sennep

15 g (1 ss) olivenolje

2 ss hvitvins- eller balsamicoeddik

½ hvitløkbåt, presset (kan sløyfes)

salt, pepper

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i pene, små stykker.

Skjær fennikel og paprika i tynne strimler. Del tomaten i to, ta ut frøene og skjær fruktkjøttet i små strimler. Skjær vårløken i tynne ringer, soltørkede tomater i små terninger.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne.

Bland alle ingrediensene. Rør sammen dressingen, og hell den over salaten.

Bland den godt, og pynt med basilikum.

Næringsinnhold:

Salat uten dressing:

Energi 475 kcal

Protein 40 g (34 %)

Karbohydrater 45 g (42 %)

Fett 12 g (24 %)

Kostfiber 9 g

Oljedressing:

Energi 143 kcal

Protein 0 g

Karbohydrater 1 g (3 %)

Fett 15 g (97 %)

Kostfiber 0 g

Mellommåltid (100 kcal):

80 g skyr eller mager kesam og 1 appelsin.

Les også:

Pernille gikk ned 27 kilo

Heidi holder vekten stabil

img Del på Facebook



MIDDAG: Sprø lakseruller med papayasalat

Varier laksen, gi den nytt tilbehør og ny, pikant smak.

Dette trenger du til papayasalat:

½ umoden papaya

DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal.
DAGSMENY: Vektkonsulentene har utarbeidet dagsmenyer under 1500 kcal. Foto: FOTO: Lars Ranek/Mikkel Adsbøl, Vektkonsulentene

saft av 1 lime

3-4 dråper fishsauce eller en anelse salt

20 g (1 god ss) saltede peanøtter

frisk koriander

ev. en liten, rød chili

Dette trenger du til laks:

40 g rispapir

120 g fersk laks

½ avokado

25 g agurk

25 g salat

blad av thaibasilikum (fra innvandrerbutikk, kan sløyfes)

blad av vanlig basilikum

10 g (2 ts) olje til steking

15 g (1 ss) søt chilisaus

Slik gjør du:

Start med salaten. Skrell papayaen, skrap ut de svarte kjernene og skjær fruktkjøttet i tynne, små strimler. Bland dem med limesaft, fishsauce, hakkede peanøtter, hakket koriander og hakket chili.

Legg rispapir i bløt i kaldt vann så det blir mykt, og flytt det forsiktig over på en fjøl.

Skjær laksen i skiver, avokado, agurk og salat i strimler.

Legg alt på rispapir, og rull fast sammen. La rullen hvile i ca. 15 minutter.

Varm olje i stekepannen, og stek rullen gyllen og sprø.

Skjær rullen i ca. 3 cm brede skiver, og server dem med papayasalaten og chilisaus.

Næringsinnhold:

Energi 566 kcal

Protein 32 g (21 %)

Karbohydrater 60 g (42 %)

Fett 25 g (37 %)

Kostfiber 5 g

Les også:

Bent gikk ned 23 kilo

Bettina gikk ned 38 kilo

Heidi holder vekten stabil

img Del på Facebook



Denne saken ble første gang publisert 26/06 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også