Det er fire timer mellom bildene - et døgn senere var han død
Aggressiv kjøttetende bakterie skremmer legene. Nærmer seg Norge på grunn av global oppvarming.

Vibrionacea er en ekkel familie av bakterier vi ikke liker, blant annet en som forårsaker kolera.
Den vanligste typen vibrio-bakterier risikerer vi derimot å få i oss i sjømat. Symptomene ligner klassisk matforgiftning med massiv diaré, magekramper, oppkast, feber og mer.
Vibrio-infeksjoner har fått et oppsving de siste årene, og forskerne mener økene overflatetemperaturer i nordre deler av Atlanterhavet - inkludert Nordsjøen - har vært medvirkende til dette.
Få også med deg: To milliarder arbeidsplasser forsvinner - det kan være gode nyheter for Norge

Ekstremt aggressiv
Men det er en variant av bakterien, som har fått det klingende navnet «vulnificus», som virkelig skremmer forskerne.
Dette er en ekstremt hurtigspredende kjøttetende bakterie, som liker seg spesielt godt i varmt vann. Den kan infisere mennesker som oppholder seg i infisert vann hvis de for eksempel har sår.
- Våre data tyder på at Vibrio Vulnificus-infeksjoner alltid er et viktig folkehelseproblem og at de vil bli mer kritiske og alvorlige på grunn av global oppvarming, skriver forskere i en større metaanalyse.
Les også: Fotoshoppet og forfalsket? Her er historien bak Arne Nævras ikoniske isbjørnbilde
En sak som nå får mye oppmerksomhet i USA, er krabbefiskeren Michael Funk som 11. september renset fiskeutstyret sitt i Maryland.
I løpet av kort tid begynte han å føle seg dårlig, og han reiste derfor til sykehuset. Der ble det raskt slått fast at han hadde en aggressiv vibrio-infeksjon, og legene opererte umiddelbart vekk råttent vev fra beinet hans.
Dette var derimot ikke nok. Han ble overført til et sentralsykehus i Baltimore, der de måtte amputere hele beinet. Heller ikke det reddet fiskeren, fire dager etter infeksjonen var han død.
- Det var som en skrekkfilm.
- Det utviklet seg veldig raskt. Han var i så mye smerte, forteller hans kone Marcia til USA Today-avisa Delmarva Now.
Hun sier at hun opplever at lokale myndigheter har lagt lokk på historien for å ikke skremme turister i området, etter at delstaten for to år siden registrerte hele 60 tilfeller.
Flere dødsfall
I en ny artikkel fra IDCases/National Institute of Health, meldes det om hvor raskt utviklingen av bakterien kan skje.
En 59 år gammel mann ble innlagt på sykehus med smertefulle sår og hovenhet i beinet. Han fortalte at han hadde blitt bitt av et insekt på fisketur i Mexicogulften.
Legene kunne nærmest se såret på beinet utvide seg, og mannen ble satt på en omfattende cocktail av antibiotika for å forsøke å stoppe utviklingen.
- Pasientens tilstand ble stadig verre, med en rask og progressiv spredning av væskefylte byller over majoriteten av kroppen hans, skriver legene som jobbet med saken.
28 timer etter at mannen ble innlagt på sykehus, døde han.

De påpeker at det spesielle var at han ikke hadde noen underliggende sykdommer, noe som ofte fremheves som en medvirkende årsak til at sykdommen kan bli ekstra alvorlig.
- Ikke bad etter at det har regnet
Amerikanske CDC har utarbeidet egne forholdsregler for å unngå vibrio-infeksjoner. Dette inkluderer å holde seg unna åpenbart urent vann, ikke svømme før det har gått minst 48 timer etter et regnskyll - og definitivt ikke spise rå eller understekt sjømat.
IDCases melder at det har vært en økning i infeksjoner i både USA og Europa, og at rask diagnostisering og behandling er helt avgjørende. Dødligheten ved infeksjon oppgis å være 20-37 prosent, og er spesielt høy hos personer med diabetes og leverproblemer.

Mattilsynet: Bakteriene vandrer nordover
Mattilsynet henviser til Matportalen.no, der de har en artikkel fra Veterinærinstituttet i Norge som advarer mot at bakterien ser ut til å komme nærmere Norge.
- Bakteriene ser ut til å vandre nordover, i takt med økningen i sjøvannstemperaturen. Per i dag er bakteriene relativt vanlige i sjøvann og skjell så langt nord som England. Undersøkelser av skjell i Italia de seneste årene viser at sykdomsfremkallende Vibrio-arter finnes i en stor del av lokale skjell ved høsting, skriver de.
- I praksis betyr det at det er relativt vanlig å finne Vibrio-bakterer i rå sjømat som er importert fra varme farvann, men at det bare er i noen tilfeller der de fører til sykdom.
- Vibrio-bakterer blir drept ved koking eller tilsvarende varmebehandling. Konsum av rå sjømat som er importert kan representere en risiko for utvikling av sykdom.
Les også: Russiske forskere har funnet en hemmelig nazi-stasjon i Arktis