TunnelBear VPN

VPN: Appen TunnelBear øker filmutvalget i Netflix

Dette VPN-programmet fungerer faktisk med Netflix.

IKKE TILGJENGELIG I NORGE: Filmen «Furious 7» er én av filmene som ikke er tilgjengelig i Netflix når du logger deg på i Norge.
IKKE TILGJENGELIG I NORGE: Filmen «Furious 7» er én av filmene som ikke er tilgjengelig i Netflix når du logger deg på i Norge.
Publisert

VPN er en teknologi som gjør det mulig å surfe anonymt på nettet. Det finnes en rekke gratis apper som gjør dette mulig. TunnelBear er nå lansert i en ny og bedre versjon og denne får meget gode anmeldelser.

Vi har også funnet ut at den øker filmutvalget i Netflix.

Les også: Hva er VPN?

TunnelBear er en app som gjør det mulig å bruke nettet anonymt og den er helt gratis. Nå kan du laste ned helt ny versjon av appen som er vesentlig bedre enn den gamle versjonen.

En av fordelene med denne appen er at den kan brukes til å lure nettet til å tro at du surfer fra et annet land enn du egentlig befinner deg i.

Den nye versjonen er forbedret på en rekke områder, blant annet er den raskere, sikrere og den er mer pålitelig enn forrige versjon, pluss at den skal være mer uavhengig av det lokale nettverket og den innebygde brannmuren i Windows.

Virker med Netflix!

TunnelBear topper listen over gratis VPN-apper på bestvpn.com som har testet og sammenlignet en rekke VPN-apper. Her trekkes frem at TunnelBear er både rask og brukervennlig.

Netflix har blokkert de fleste andre VPN-tjenester, så det er vi er overrasket over at TunnelBear virker med Netflix, det vil si at vi fikk tilgang til flere filmer med TunnelBear aktivert.

Vi brukte unogs.com til å ta stikkprøver av filmer som ikke er tilgjengelig i Norge (landet i parentes er landet hvor filmen er tilgjengelig i Netflix):

  • The Intouchables fra 2011 (USA)
  • The Imitation Game fra 2014 (USA)
  • Schindler’s List fra 1993 (USA)
  • David Bowie: Five Years fra 2013 (United Kingdom)
  • Champs fra 2015 (USA)
  • American History X fra 1998 (Australia)

Vi fikk tilgang til alle filmene med TunnelBear med et unntak av American History X.

Det er bare ett problem og det er at gratisversjoen gir såpass lite antall data (500 MB) at det holder ikke for stømming av film, men du kan jo «fikse» dette midlertidig ved å laste ned gratis prøveversjon av betaltjenesten. Hvis du liker det du ser kan du jo velge å betale for tjenesten. Les mer om prisene nederst i denne artikkelen.

For ordens skyld, det kan godt hende at Netflix i fremtiden blokererer også denne tjenesten – dermed er det ikke sikkert at du får det samme utvalget av filmer i Netflix som vi fikk, men du kan jo prøve!

Nedlasting og aktivering

Du finner TunnelBear på https://www.tunnelbear.com – installasjon krever registrering. Skriv inn en e-postadresse (den må være ekte) og et passord (du skal bruke dette passordet senere for å aktiverer tjenesten) og du får installasjonsfilen med en gang. Kjør installasjonsfilen og det er bare å godta lisensavtalen og installere.

Installasjonen er veldig enkel, men når programmet kjøres for første gangen må du skrive inn en e-postadresse og passord du nettopp har skrevet inn for å laste ned appen. Du skal klikke på Log in-lenken i vinduet som dukker opp.

Installasjonen må bekreftes via en lenke i en e-postmelding:

Du får da opp et vindu hvor du skal velge et land. Dette vindu er kun til informasjon og du kan bare klikke på Next – du kan eventuelt klikke på Skip for å hoppe over denne informasjonen. Du må bekrefte din registering ved å klikke på en lenke i en e-postmelding du får fra TunnelBear og klikk på Continue i TunnelBear-vinduet for å starte programmet.

TunnelBear er i utgangspunktet ikke aktivert:

Du får nå opp selve programvinduet til TunnelBear og det kunne ærlig talt vært enklere. Det er reklame (klikk på krysset for å fjerne reklamen) i vinduet og programmet er i utgangspunktet ikke aktivert. Du kan klikke på «Turn TunnelBear on» for å aktivere programmet.

Programmet plasserer deg i utgangspunktet i det landet du installerer programmet i, altså Norge. Du kan nå velge et land du ønsker å surfe fra, du kan enten flytte plasseringen med musen på kartet eller du kan velge land via Connected Auto-menyen, for eksempel United States.

Gratisversjonen er for begrenset for filmstrømming

TunnelBear finnes i flere utgaver – du finner oversikten på tunnelbear.com. Gratisutgaven støtter kun 500 MB – skal du for eksempel bruke TunnelBear for å strømme en film trenger du nok mer – ifølge nettstedet nbnco.com.au trenger du 3 GB per time for en video med HD-kvalitet.

Prisen for TunnelBear er 9,99 USD (78 kroner) per måned eller 4,16 USD (32 kroner) per måned hvis du binder deg i ett år. Du har en mulighet til å prøve betalutgaven gratis i en måned.

Kilde: betanews.com

Artikkelen er først publisert på dataporten.net.



Denne saken ble første gang publisert 15/02 2018.

Les også