Tore Petterson

Sliter økonomisk: – Det er for dyrt

Da livet ble mer krevende, søkte Tore Petterson etter nye måter å fylle hverdagen på. Nå har han funnet både mestring, fellesskap og en ny lidenskap gjennom kunsten.

TORE PETTERSON: Tore Petterson mener det er viktig å være åpen om både gode og dårlige perioder i livet. Selv forteller han at han har kjent på ensomhet den siste tiden.
Publisert Sist oppdatert

Premieren på Dora Thorhallsdottirs (52) forestilling «Livet, ass» var en kveld fylt med latter, sterke historier og tid til ettertanke. Blant publikum satt Tore Petterson (46) – TV-profil, komiker, EQ-terapeut og en nær venn av kveldens hovedperson.

– Fy fader, jeg koste meg! Jeg har jo blitt litt sånn lillebror for Bjørg og Dora. Det er veldig hyggelig, men det innebærer jo også at jeg tar med meg alle familietraumene, liksom. Så jeg var veldig nervøs på hennes vegne, sier han lattermildt.

Tore har selv vært åpen om livets oppturer og nedturer og kjenner seg godt igjen i tematikken i forestillingen.

– Det er så viktig å snakke om det som er vanskelig også. Livet er jo alt på én gang – både morsomt og vondt – og akkurat det syns jeg Dora er god på å formidle.

Tore er kjent for å være sosial og livsglad, men innrømmer at hverdagen som artist og terapeut ikke alltid er like lett, spesielt med dagens økonomiske situasjon.

BESTEVENNER: Tore og søstrene Dora og Bjørg Thorhallsdottir har blitt svært nære venner. Nylig reiste de landet rundt med «Boblershow». 

– Det er dyrt å være én person. Jeg betaler 30 000 kroner i måneden bare i lån, og det er ikke engang drømmehjemmet mitt, sier han ærlig.

Samtidig merker han hvordan økonomien påvirker det sosiale livet hans.

– Jeg bor i byen for å være i nærheten av folk. Men det er ikke fester, ikke vorspiel, lenger. Jeg husker ikke en gang når jeg sist arrangerte en middag; det er for dyrt.

Les også: (+) Vi hadde alltid dårlig råd. Da mannen min døde, kom sjokket

TØFF TID: Tore forteller at han har kjent på ensomhet etter at boutgiftene ble høyere. 

Reddet av malingen

I en tøff tid har pensel og lerret banet en ny vei ut av ensomheten for TV-stjernen.

– Jeg har akkurat begynt å jobbe med akvarell, og jeg malte ett bilde hver dag i januar. Jeg går også på kurs med Bjørg Thorhallsdottir, og vi møtes annenhver uke og maler sammen, forteller han.

Hobbyen har også smittet over på omgangskretsen.

NY VEI: På Instragram-kontoen @2remaler deler Tore fra sine kreative prosjekter. 

– Både søsteren min og mamma har begynt å male. To venninner har begynt å tegne. Nå har jeg en gjeng som kommer til meg og maler én til to ganger i uken. Det er en så fin måte å være sammen på, i stedet for å sitte mye alene.

Han er ikke i tvil om hvor viktig det kreative arbeidet har vært.

– Jeg tror faktisk maling har reddet meg gjennom denne perioden. Jeg føler meg ofte ensom, men samtidig som verdens heldigste fordi jeg har dette fellesskapet, sier han med et smil.

Les også: Dora Thorhallsdottir: Visste du at de seks første årene av ditt liv er de viktigste?

DANSEDOMMER: Tore er kjent som en fargerik del av dommer-panelet i «Skal vi danse», her fra finalen i 2019 sammen med Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde.

Terapigruppe for menn

Selv om Tore har funnet stor glede i kunsten, jobber han også med nye prosjekter.

– Jeg hadde egentlig booket Chat Noir i april 2020, men så kom pandemien. Siden da har jeg utdannet meg til EQ-terapeut, og nå vil jeg ikke snakke om det jeg skrev da. Jeg er på et helt annet sted nå.

Dette er EQ-terapi:

EQ-terapi er en alternativ behandlingsform utviklet av Herdis Palsdottir. Den fokuserer på å anerkjenne og bearbeide følelser for å øke selvfølelsen og forbedre livskvaliteten. Gjennom samtaleterapi og selvrefleksjon hjelper EQ-terapi individer med å bearbeide tidligere erfaringer og styrke sin emosjonelle intelligens.

Kilde: EQI.no

Han trekker frem Dora og Bjørg som store inspirasjonskilder.

– De har gjort meg mye modigere. Jeg har alltid vært en tospann-person, men nå tenker jeg: «Enn om jeg kan klare dette alene?»

I tillegg til kreative prosjekter, brenner han for arbeidet som EQ-terapeut.

– Jeg driver en terapigruppe for menn. Det er superinteressant og givende. Jeg elsker å jobbe med mennesker og se hvordan vi kan støtte hverandre. I tillegg holder jeg fremdeles foredrag, forteller han.

For Tore handler livet nå om å finne balansen mellom kreativitet, fellesskap og egen utvikling. Og kanskje, om ikke så lenge, står han alene på scenen – sterkere enn noensinne.