«71 grader nord»-programlederen

Tom Stiansen: – Det har vært et tungt år

Tom Stiansens kone har flere utdannelser, eldstesønnen studerer til å bli helikopterpilot, og sønnen Bo er på vei mot legestudiet. – Jeg trekker snittet i familien ned, sier Tom Stiansen til Her og Nå.

<b>AKTIV FAMILIE:</b> Familien Stiansen liker å være aktive sammen. Her er Tom, Bo og storebror Tinus i Oslo klatrepark i 2014. 
AKTIV FAMILIE: Familien Stiansen liker å være aktive sammen. Her er Tom, Bo og storebror Tinus i Oslo klatrepark i 2014.  Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Hvis alt går etter planen, skal Bo være hjemme i nesten ett år. Det gleder vi oss til, sier programleder for «71 grader nord» på TVNorge, Tom Stiansen (53).

Vi møtte han med sønnen Bo (21) i forbindelse med en golfturnering.

Bo har nylig vært i Pasvik i Finnmark og fullført verneplikten, men det neste året skal han bo hjemme hos foreldrene mens han tar opp fag fra videregående for å komme inn på drømmestudiet.

– Målet er å bli lege, forteller Bo.

– Det er bra noen i familien tar utdannelse, for jeg trekker snittet ned! sier Tom og smiler bredt.

Kona har nemlig hele tre utdannelser, eldstesønn Tinus er elektriker, men startet på helikopterutdannelse i høst, og Bo vil altså bli lege. Men enn så lenge gleder Tom seg over at sistnevnte tar en bonusrunde hjemme.

– Det har vært et tungt år mens han har vært borte, sier Tom og smiler.

<b>LEKEKAMERATER</b>: Far Tom og sønn Bo deler flere sporty interesser, blant annet golf.
LEKEKAMERATER: Far Tom og sønn Bo deler flere sporty interesser, blant annet golf. Foto: Marius Gulliksrud

Bo ler av farens kommentar.

– Men han har hatt godt av militæret. Vi har hatt mye kontakt selv om han har vært langt oppe i nord, men det er veldig hyggelig å få ham hjem igjen.

Les også: «71 grader nord»-deltager: – Det blir nok min største fiende

<b>PROGRAMLEDER:</b> Tom ble først kjent som alpinist. Etter han la opp, ble han i 2006 programleder for realityserien «71 grader nord» på TVNorge, og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» har han ledet siden 2010. 
PROGRAMLEDER: Tom ble først kjent som alpinist. Etter han la opp, ble han i 2006 programleder for realityserien «71 grader nord» på TVNorge, og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» har han ledet siden 2010.  Foto: Svein Brimi

Savnet familien

Hvordan var det for deg å flytte hjemmefra for første gang?

– Det var veldig deilig, svarer Bo, hvorpå både far og sønn ler.

– Neida! Men det var annerledes, du lærer en del om deg selv, og om hva du setter pris på, fortsetter han.

– Han har endelig skjønt hvor godt han har hatt det hjemme, skyter pappa spøkefullt inn.

– Når du er borte, kjenner du på hvor glad du er i familien din. Jeg har først og fremst savnet å ha dem rundt meg i hverdagen, det er alt jeg trenger egentlig, sier Bo med et smil.

Tom er åpent om at det føles litt rart at barna er blitt så voksne at de flytter hjemmefra.

– Det var en periode etter at eldstemann flyttet ut, og før Bo kom hjem fra militæret, hvor det var veldig stille i huset. Det er en overgang, men vi må bare prøve å sette pris på at vi har mer tid til oss selv. Jeg har heldigvis en kone som er ung til sinns, og som jeg gjør mye gøy sammen med, sier Tom.

Les også: (+) – Barna skulle være hos far i høstferien, men i stedet drar han på tur med den nye kjæresten. Nå er jeg lei

Liker å holde seg ung

Hvordan vil du beskrive Tom som pappa?

– Barnslig, svarer Bo sporenstreks, og begge ler.

– Det visste jeg du ville komme til å si, sier faren.

– Han liker å holde seg ung, og han er leken, legger Bo til.

<b>SOMMERIDYLL:</b> Tom og sønnene Bo og Tinus på båttur i Portør i Kragerø i 2010. Familien har hytte i Portør, og der ferierer de hver eneste sommer. 
SOMMERIDYLL: Tom og sønnene Bo og Tinus på båttur i Portør i Kragerø i 2010. Familien har hytte i Portør, og der ferierer de hver eneste sommer.  Foto: Lasse Eriksson

Selv om far og sønn holder en spøkefull tone seg imellom, er det ingen tvil om det sterke båndet dem imellom – felles interesser gjør også at de gjerne tilbringer tid sammen.

– Først og fremst er pappa en lekekamerat. Vi spiller golf, står på vannski og trener sammen. Vi har lik humor, og i pappa har jeg alltid en kompis å være med, sier Bo fornøyd.

Denne saken ble første gang publisert 09/10 2024, og sist oppdatert 10/10 2024.

Les også