Tinder
Tinder får skylden for at flere får kjønnssykdommer
Nå har de satt i gang tiltak for å få bukt med problemet.
I fjor meldte NRK at over en halv million nordmenn bruker ulike sjekkeapper. I samme artikkel advarte fagpersoner om at det ble enklere å finne tilfeldige sexpartnere.
Tinder er en av de aller mest populære sjekkeappene, men har også fått skylden for at kjønnssykdommer spres i rekordfart, melder det svenske nyhetsnettstedet Nyheter24.
Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.
- Sammenheng mellom Tinder og kjønnssykdommer
Ifølge Nyheter24, som siterer Times, mener helseorganisasjonen AIDS Health Foundation at det er en sammenheng mellom bruk av Tinder og stadig økende tilfeller av kjønnssykdommer.
En dansk undersøkelse viser at én av fem menn bruker Tinder til å møte kvinner for uforpliktet sex.
Nettavisen har tidligere omtalt Ingvilds (21) Tinder-dater som ikke gikk helt som planlagt. Ett av stevnemøtene toppet seg da en legeflørt dro frem et stetoskop under en romantisk middag.
Helseorganisasjonen skal lenge ha diskutert problematikken, men partene ser ut til å være enige, skriverNyheter24.
Tinder har nemlig opprettet en ny helseside på sine egne hjemmesider, med en guide til nærmeste klinikk for hvor du kan teste deg for kjønnssykdommer.
Norsk lov: - Du må si fra ved smitte
Foreløpig er tjeneste bare tilgjengelig i USA, men på helsesidene er det et tilbud til publikum hvor du kan finne den nærmeste helseklinikken ved å taste inn postnummeret.
Her kan du lese om hva jenter tenker om gutter før, under og etter en Tinder-date. En av tingene er: «Skal jeg gi ham en klem, eller ikke, første gang vi møtes?»
Her i Norge finnes det tjenester for ungdom til å finne nærmeste helseklinikk, ellers er det mest vanlige å oppsøke fastlegen for å teste deg mot kjønnssykdommer.
Skulle du få påvist kjønnssykdommer pålegger norsk lov at du samarbeider om smitteoppsporing. Tidligere partnere må da få beskjed om å sjekke seg, skriver Ung.no.
Per i dag gjelder loven for klamydia, gonoré, HIV, syfilis og hepatitt B. Man kan selv velge å gi beskjed selv, eller være anonym, ifølge Ung.no. I de tilfellene man velger å være anonym, gir helsepersonell beskjeden videre.