Sumeet (27) har aldri hatt kjæreste

- Jeg synes det er kleint å engasjere mamma og pappa i det, sier norsk-inderen som skal finne kone på TV.

Foto: NRK/Vincent Patric Reilly (NRK/Vincent Patric Reilly)
Publisert

(SIDE2): Den 27 år gamle Sumeet Singh Patpatia vokste opp på Oslos beste vestkant. Han er imidlertid ikke som de fleste andre nordmenn på sin egen alder, for norsk-inderen har verken hatt sex, kjæreste eller vært på date.

Nå ønsker imidlertid Sumeet å gifte seg.

- Lettere for begge to
I NRK-programmet «Lovesikh» gjør Sumeet et forsøk på å finne seg en kone før hans foreldre tar saken i egne hender og starter jakten for ham.

I sikhismen er det ikke uvanlig at foreldrene hjelper barna sine med å finne en passende ektefelle. Sumeet, som bor hjemme hos sin mor og far, står imidlertid helt fritt til selv å finne seg en livspartner.

Sikhisme
Sikhisme er et religionssamfunn som ble stiftet i Punjab i India på 1500-tallet av Guru Nanak og konsolidert under hans ni etterfølgere som kalles guruer.Sikhenes religiøse lære oppsto i et nordindisk bhakti-miljø, som forkastet hinduismens ritualer og kastesystemer og i stedet la vekt på yoga, et indre liv preget av mystikk og forestillingen om en enhetlig, altomfattende guddom. Sikhismen deler grunnleggende trekk med hinduismen og er en synkretistisk religion med røtter i islam og hinduisme.Det antas at omkring 25 millioner mennesker er tilhengere av sikhreligionen.Kilde: Wikipedia

- Norsk, indisk eller hva som helst. Men hvis hun er i sikhreligionen blir det lettere for begge to. Et Mercedes-dekk og et Lada-dekk går ikke på samme bil, sier faren til Sumeet i TV-programmet.

- Vil ikke ha en dum person
Selv synes Sumeet det er ganske kleint at foreldrene skal finne en kone til ham, og vil unngå at de setter inn en annonse i en eller annen avis for å oppsøke en passende partner.

Den ingeniørutdannede norsk-inderen er derfor ivrig på å starte jakten på sin fremtidige livsledsager, og gir seg selv ett år på å finne lykken med noen.

- Det verste jeg vet er noen som ikke tar ironi og sarkasme. Da føler jeg bare de er dumme. Jeg vil ikke bli sammen med en dum person, da blir det blir det «mismatch» med en gang. Smart med dum funker jo ikke. Man må ha to smartinger sammen, sier Sumeet.

- Hvem som helst
Men jakten kan likevel by på problemer, for i motsetning til mange andre norsk-indere er Sumeet kanskje mer religiøs enn mange andre.

Mens hans venner føler seg komfortable med å date jenter som hverken har indisk bakgrunn eller følger sik-religionen er det tydelig at Sumeet vil ha noen som oppfyller disse kriteriene.

- Om du går på gata så passer femti prosent av dem du møter. For meg passer ikke en prosent en gang. Jeg må jo finne en norskinder jeg, sier Sumeet.

- Og så skal jeg finne en norskinder som passer humoren min. Skjønner du hvor stresset jeg er? fortsetter han.

Foto: NRK/Martin Johanessen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Like den personen jeg er gift med
Det er bestevennen Chirag Patel, kjent fra Karpe Diem, som har oppfordret kompisen til å lete etter en kone med et kamerateam på slep.

I første episode får vi blant annet se når Sumeet gir sin venn ekteskapsråd like før en intimkonsert hvor Patel står på scenen. Sumeet er nemlig av den oppfatning at man ikke må legge hele hjertet sitt i enhver familieanliggende situasjon, noe Patel ifølge samtalen har en tendens til å gjøre.

- Jeg tror fortsatt at jeg må like den personen jeg er gift med, sier Patel

- Nei, nei, mener Sumeet.

- Man må ikke det? Nå fikk jeg meg en skikkelig «epiphany» (åpenbaring red.anm.), svarer Patel.

I jakten på en kone får Sumeet oppleve alt fra speeddating i Storbritannia til dating via kontaktannonser i New Delhi.

«Lovesikh» har premiere på NRK3 tirsdag 14. februar kl. 22:25.

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2012.

Les også