«Sommerhytta»-Henrik og Helene

– Jeg gikk på en liten smell

Da Helene og Henrik ble med på «Sommerhytta», var de ikke forberedt på hvor tøft det ville bli. – I begynnelsen følte jeg at jeg ikke fikk til noe, sier Helene til Her og Nå.

<b>NÆRE HVERANDRE</b>: – Jeg tror aldri vi har vært nærmere hverandre enn da vi kom ut fra «Sommerhytta», sier Henrik.
NÆRE HVERANDRE: – Jeg tror aldri vi har vært nærmere hverandre enn da vi kom ut fra «Sommerhytta», sier Henrik. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Jeg ble veldig lei meg. Her er du dårlig til absolutt alt – du er ikke god til noe, oppsummerer Helene Svaland Johansen (31) til Her og Nå når hun beskriver en av de første følelsene som «Sommerhytta»-deltager.

– Jeg er en perfeksjonist og ville helst lage noe som ble like fint som om en snekker hadde lagd det.

Forlot «Sommerhytta»

Helene og samboeren Henrik Heika Wiik (29) er et av årets fire «Sommerhytta» – par som kjemper om å oppnå drømmen om en egen sommerhytte.

Helene har vært fan av programmet siden den startet på TV 2 i 2017, men hun var likevel ikke forberedt på at programmet hun har klødd i fingrene etter å være med på, skulle bli så tøft.

– Jeg bekymret meg mye, og ble liggende våken hele natten å tenke på det vi skulle gjøre neste dag. Jeg sov ekstremt lite de første ukene og var veldig kvalm. Jeg fikk en slags stressreaksjon i kroppen. Jeg gikk rett og slett på en liten smell, innrømmer hun.

<b>TROFAST TILHENGER:</b> Helene har sett alle sesongene av «Sommerhytta» før hun selv ble med. 
TROFAST TILHENGER: Helene har sett alle sesongene av «Sommerhytta» før hun selv ble med.  Foto: TV 2

Samboeren Henrik nikker og smiler til kjæresten. Han skjønte at det var tøft for Helene og forsøkte å få henne til å ta pauser, men til slutt var hun så dårlig at hun måtte få et avbrekk fra hytteprosjektet og ble dermed sendt hjem fra Kungsvik i Sverige.

– I uke fire ble jeg så dårlig at jeg måtte ta en pause for å hente meg inn igjen. Pappa, søsteren min og en venninne av Henrik steppet inn for meg, forteller hun.

<b>SOLID FUNDAMENT:</b> – Det lønner seg nok å kjenne hverandre godt når man skal delta i «Sommerhytta», mener Helene. 
SOLID FUNDAMENT: – Det lønner seg nok å kjenne hverandre godt når man skal delta i «Sommerhytta», mener Helene.  Foto: TV 2

Fraværet beskriver hun som forferdelig, men nødvendig.

– Det var vondt å dra, men det var heller ikke fornuftig for noen av oss at jeg var der. Jeg fikk jo ikke til noe fordi jeg var i så dårlig forfatning.

Helenes fravær ble også tøft for Henrik.

– Det var veldig fint å få hjelp, men de som kom inn var full av energi og klar til gi alt i et par dager. Jeg var allerede sliten, så det var vanskelig for meg å henge med på det høye tempoet. Det var også tøft at Helene ikke var der. Dette var noe vi skulle gjøre sammen – dette skulle være vårt prosjekt. Det gikk uansett fint, og det var en «ny» Helene som kom tilbake uken etter, oppsummerer 29-åringen.

Les også: Årets deltakere i «Sommerhytta» gruer seg til dette

Møttes i resepsjonen

Det var i 2016 Helene fra Arendal og Henrik fra Tromsø, først møttes. Begge hadde fått deltidsjobb i resepsjonen på et hotell i Oslo.

Helene var musiker og ønsket en fast inntekt ved siden av, mens Henrik studerte hotell-ledelse da han tok på seg ekstrajobben.

– Det var ingen romantiske følelser til å begynne med, for på den tiden vi ble kjent hadde vi begge samboere. Men vi ble gode venner og likte å jobbe sammen, forteller Henrik.

<b>LÆRT MYE:</b> Samboerparet er enige om at de som par har kommet godt ut av «Sommerhytta». 
LÆRT MYE: Samboerparet er enige om at de som par har kommet godt ut av «Sommerhytta».  Foto: Svein Brimi

Da begge ble single, begynte de å tilbringe mer tid med hverandre.

– Når man er singel er man mer sosial. Henrik og jeg pleide å veilede hverandre på datingappen, Tinder. Jeg kunne si «Hun er søt, hun må du date», men plutselig en dag fant vi i stedet hverandre, forteller Helene og smiler til kjæresten.

Hun tror utgangspunktet ble ekstra godt fordi de kjente hverandre og var venner fra før.

– Da vi falt for hverandre, hadde vi allerede sett både de beste og de verste sidene av hverandre og likte den andre til tross for det, utdyper Helene.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>FANT KJÆRLIGHETEN:</b> Helene og Henrik møttes da de begge jobbet deltid i resepsjonen på et hotell i Oslo. Her er de hjemme sammen med familiens pelskledde midtpunkt, Sonja. 
FANT KJÆRLIGHETEN: Helene og Henrik møttes da de begge jobbet deltid i resepsjonen på et hotell i Oslo. Her er de hjemme sammen med familiens pelskledde midtpunkt, Sonja.  Foto: Svein Brimi

Ingen overraskelser

Paret har bodd sammen siden 2020. De risikerte dermed ikke de store overraskelsene da de meldte seg på «Sommerhytta» sammen.

– Jeg oppdaget ikke noe nytt ved Helene under de ti ukene på «Sommerhytta», men jeg fikk nok se ekstremsidene av alt jeg visste fra før. Toppene og bunnene ble sterkere og mer intense. Presset vi opplevde har vi aldri opplevd før. Vi jobbet fra morgen til natt.

– Jeg kunne ikke vært med på dette med noen andre en ham. Henrik er verdens snilleste mann. Vi utfyller hverandre godt. Jeg ble faktisk litt overrasket over noe, og det er hvor flink du ble, sier hun og henvender seg til samboeren.

– Henrik er litt i overkant glad i snarveier og vil komme raskt i mål. Etter hvert ble han veldig nøye, til og med så nøye at jeg måtte sette ned foten, forklarer hun.

Les også: Sara og Ibrahim fra «Sommerhytta»: – Jeg er fortsatt litt lei

<b>MUSIKER:</b> Til daglig jobber Helene som sanger og låtskriver, og går under artistnavnet Ponette. Hun jobber i tillegg med kommunikasjon i et plateselskap. 
MUSIKER: Til daglig jobber Helene som sanger og låtskriver, og går under artistnavnet Ponette. Hun jobber i tillegg med kommunikasjon i et plateselskap.  Foto: Svein Brimi

Perfeksjonist

Paret omtaler seg selv som motsetninger. Helene er en nevrotisk perfeksjonist, mens Henrik en slurvete gladlaks.

– Det krasjer litt kan du si! Vi irriterte oss masse over småting den andre gjorde, men samtidig utfylte vi hverandre godt. Det var lite tid til å diskutere, vi måtte bare bli ferdig. Alt i alt synes jeg vi har kommet godt ut av det som par, sier Helene.

<b>ANBEFALES:</b> Helene og Henrik hadde akkurat blitt samboere da Norge stengte ned på grunn av Covid-pandemien i 2020. Helene mener at dersom man først skal bli «innestengt» er det fint at det er sammen med en du er forelsket i. 
ANBEFALES: Helene og Henrik hadde akkurat blitt samboere da Norge stengte ned på grunn av Covid-pandemien i 2020. Helene mener at dersom man først skal bli «innestengt» er det fint at det er sammen med en du er forelsket i.  Foto: Svein Brimi

– Det føler jeg også – hvordan vi utfyller hverandre kommer bedre frem jo lenger vi er der. Hadde jeg vært med sammen med noen som er lik meg selv, tror jeg få av ideene mine ville vært gjennomførbare, innrømmer tromsøværingen. – Jeg synes det var fint å se at man tåler mye sammen! Vi er gode til å se hverandre, og ta vare på hverandre i krevende situasjoner. Det vil komme godt med også senere i livet sammen, avslutter Helene.

<b>«SOMMERHYTTA»-GJENGEN:</b> Stine Gabrielsen (bak f.v.) og Jamina Heggedal, Mina Bonful og Isabel Mikkelsen Sowe, Linn Veronika Breivik og Reidar Hammer (foran) kjemper om å bygge den fineste sommerhytta i Kungsvik i Sverige. 
«SOMMERHYTTA»-GJENGEN: Stine Gabrielsen (bak f.v.) og Jamina Heggedal, Mina Bonful og Isabel Mikkelsen Sowe, Linn Veronika Breivik og Reidar Hammer (foran) kjemper om å bygge den fineste sommerhytta i Kungsvik i Sverige.  Foto: TV 2

«Sommerhytta» sendes på TV mandag-torsdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 13/05 2024.

Les også