Helene og Henrik vant «Sommerhytta» 2024

– At vi vant endrer alt for oss

Helene advarte familien mot å ha forhåpninger da de kom for å se finalen. – Jeg sa at det var ingen vits å komme hvis de trodde vi skulle vinne, forteller Helene til Her og Nå.

VI VANT: Helene og Henrik er jublende glade etter å ha vunnet en sommerhytte til odel og eie.
VI VANT: Helene og Henrik er jublende glade etter å ha vunnet en sommerhytte til odel og eie. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Vi hører familiene våre juble! Hæ? Har vi vunnet? Er det sant? Er lappen grønn? Tusen tanker gikk gjennom hodet, minnes Helene Svaland Johansen (31) og ler.

– Jeg husker nesten ingenting av finaledagen, fortsetter hun.

– Det er mye som er borte for meg også, innrømmer samboeren Henrik Heika Wiik (29).

Vant «Sommerhytta» 2024

Etter ti uker med blod, svette og tårer vant samboerparet Helene og Henrik «Sommerhytta» 2024. Nå, nesten ett år etter innspillingen ble avsluttet, begynner det å synke inn.

Da finalen på «Sommerhytta» ble sendt på TV, fikk paret endelig nøkkelen til sommerhytta i Kungsvik i Sverige. Nok en gang kunne de slippe jubelen løs.

– At vi vant endrer alt for oss. Vi har prøvd, men ikke klart å komme inn på boligmarkedet. Jeg har jobbet som musiker og på hotell, så det har ikke vært mye penger å spare. Og når man ikke har foreldre som kan hjelpe, blir det vanskelig.

– Å vinne en hytte til nesten 2,5 millioner kroner er livsendrende. Det betyr at vi kan senke skuldrene litt og ikke kave så mye som vi har gjort, sier Helene og smiler bredt.

Les også: «Sommerhytta»-Helene og Henrik: – Jeg gikk på en liten smell

<b>SLITNE OG SJOKKERT:</b> Dette bildet er tatt rett etter det ble klart at Helene og Henrik vant. Da de ble utropt til vinnere følte de seg slitne, sjokkerte og ikke minst, lykkelige. 
SLITNE OG SJOKKERT: Dette bildet er tatt rett etter det ble klart at Helene og Henrik vant. Da de ble utropt til vinnere følte de seg slitne, sjokkerte og ikke minst, lykkelige.  Foto: TV 2

Finaledagen

Det ble en nervepirrende finaleuke for samtlige par. På finaledagen lå Helene og Henrik, det grønne laget, én gullhammer bak blått og rødt lag. På slutten av dagen lå de tre lagene helt likt. Det ble til slutt hyttenaboenes stemme som avgjorde hvem som vant.

Lappen som programleder Cathrine Fossum dro ut av gullkonvolutten, og som symboliserte hvilket lag som hadde vunnet, var grønn.

– Vi trodde ikke helt på det. Tårene begynte bare å renne. Det er noe av det villeste jeg har opplevd. Vi fikk to minutter for oss selv rett etterpå, og da gikk samtalen noe sånt som: «Vi vant», «vi vant», «vi vant», minnes Helene og ler.

– Ja, det var litt av en følelse. Det er en gledesrus man ikke har vært i før.

– Nå føles det ikke så ille å leie der vi bor, for nå eier vi noe. Og vi har jobbet hardt for resultatet – det ble fint til slutt. Det hadde vært fortjent uansett hvem som vant, men jeg synes det også var fortjent at det ble oss, sier Henrik.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>VERDIGE VINNERE:</b> Det ble en en spennende finale før Helene og Henrik vant. – Alle parene hadde vært vært verdige vinnere, mener vinnerparet. Her er alle fire parene samlet. 
VERDIGE VINNERE: Det ble en en spennende finale før Helene og Henrik vant. – Alle parene hadde vært vært verdige vinnere, mener vinnerparet. Her er alle fire parene samlet.  Foto: Espen Solli

Dette skal de gjøre med hytta

For Helene og Henrik har seieren og opplevelsen ført dem enda nærmere hverandre som par. Og uansett hvor tøft det var underveis, var det til slutt verdt det.

– Å eie en hytte sammen føles som et steg i riktig vei for oss som par. Hadde vi ikke vunnet, tror jeg det ville vært tyngre. Nå føles det ut som et riktig valg å delta, uansett hvordan du ser på det. Vi er kommet styrket ut av det. Det var veldig morsomt. Det er som å vinne i «Lotto», sier Henrik og smiler.

– Jeg tror nok jeg uansett ville sagt at det var verdt det. Det er ikke ofte man får mulighet til å utfordre seg selv på så mange områder. Det har betydd enormt mye for meg – både i forholdet til Henrik, og for meg personlig, og det at vi sitter igjen med en hytte er helt vilt, oppsummerer Helene og smiler henrykt.

<b>«DET USIKRE PARET»:</b> Helene følte at de ble stemplet som «det usikre paret», hun tror det var fordi hun ofte fremsto misfornøyd med resultatet. – Jeg måtte bare få litt mat og avstand for å se at det vi hadde gjort var ganske bra, men det kom ikke med på TV, sier hun til Her og Nå.
«DET USIKRE PARET»: Helene følte at de ble stemplet som «det usikre paret», hun tror det var fordi hun ofte fremsto misfornøyd med resultatet. – Jeg måtte bare få litt mat og avstand for å se at det vi hadde gjort var ganske bra, men det kom ikke med på TV, sier hun til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

– Flere «Sommerhytta»-vinnere har solgt hytta, kommer dere til å selge?

– Det tror jeg ikke vi kommer til å gjøre med det første. Det er mye opplevelse som ligger i veggene i denne hytta, jeg tror ikke vi klarer å selge den, svarer Henrik oppriktig.

– Nei, det tror ikke jeg heller. Det er en drømmeplass, og ikke minst er det en drøm at den ligger ved havet. Jeg har vokst opp på Sørlandet, med å gå på stranda og bade hver dag i sommerhalv-året, det kan vi også gjøre her. Underveis i innspillingen fikk jeg sneket meg til noen badepauser. Da jeg satt nede ved sjøen, kjente jeg at her ville jeg være, mens jeg tenkte «vi bare må vinne», forteller Helene og smiler til sin kjære.

<b>RIKTIG RETNING:</b> Helene og Henrik kom nærmere hverandre under «Sommerhytta». – Vi har det veldig godt sammen, sier Henrik fornøyd.  
RIKTIG RETNING: Helene og Henrik kom nærmere hverandre under «Sommerhytta». – Vi har det veldig godt sammen, sier Henrik fornøyd.   Foto: Svein Brimi

Se bilder av den ferdigstilte hytta her:

<b>GLEDER SEG:</b> Helene og Henrik ble overrasket da de ble annonsert som vinnere av Sommerhytta. Her er sluttresultatet.
GLEDER SEG: Helene og Henrik ble overrasket da de ble annonsert som vinnere av Sommerhytta. Her er sluttresultatet. Foto: TV 2
<b>STUEN: </b>Henrik og Helene gikk for en dus rosafarge på kjøkkenet, og duse farger i stuen.
STUEN: Henrik og Helene gikk for en dus rosafarge på kjøkkenet, og duse farger i stuen. Foto: TV 2
<b>UTSIDEN</b>: Hytta ligger i Kungsvik i Sverige.
UTSIDEN: Hytta ligger i Kungsvik i Sverige. Foto: TV 2
<b>SPISEPLASS</b>: Helene og Henrik valgte et rundt spisebord og lyse tepper.
SPISEPLASS: Helene og Henrik valgte et rundt spisebord og lyse tepper. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 13/06 2024, og sist oppdatert 13/06 2024.

Les også