Slik steker du bacon riktig

Den viktigste delen av enhver diett for menn er bacon. Vi gir deg guiden til hvordan du steker det riktig.

Publisert

(Side3:) Vi skal gjøre dette enkelt. Vi lar Homer Simpson legge lista på hvorfor bacon er så viktig:

Homer: I’ll have the smiley face breakfast special. Uhh, but could you add a bacon nose? Plus bacon hair, bacon mustache, five o’clock shadow made of bacon bits and a bacon body.

Waitress: How about I just shove a pig down your throat?

(Homer looks excited)

Waitress: I was kidding.

Homer: Fine, but the bacon man lives in a bacon house!

Bacon i panna
Nei, vi snakker ikke om å slenge en baconskive i panna og late som om du er en gris. Vi snakker om å steke bacon i panna, som er det de aller fleste gjør.

Du trenger en flat stekepanne og bacon. Du kan godt steke baconet kun i sitt eget fett, hvis du har stor nok panne - men husk på at du ikke lar baconet ligge oppå hverandre. En liten avstand mellom hver skive er viktig. Baconet du legger i panna bør heller ikke være frossent eller kaldt. La det stå ute (eller tin frossent bacon først) litt før du legger det i panna.

Noen liker å ha litt smør/margarin i panna for å sjekke at den er varm nok før du legger baconet oppi. Når dette er småbrunt er det hele klart. Panna bør være litt over medium varm (altså 6/10 hvis du har en slik innstilling).

Legg baconet flatt i panna helt ustrekt og la det steke ferdig på en side før du snur. Du merker det ved at oversiden begynner å piple med fett og baconet krøller seg litt sammen.

Når baconet er så godt stekt som du liker legger du det over på papirhåndklær for å tørke - eller et triks vi har lært: Sett på ovnen på 100 grader varmluft og legg det i en panne der inne. Spesielt nyttig hvis du skal steke en del bacon og/eller egg etterpå.

Bacon i mikroen
Ja, det går faktisk! Seriøst!

Ta papir (tørkepapir fra kjøkkenet) og legg bacon side om side på et slik papir. Legg et papir over og bruk følgende formel: 1 minutt x antall baconskiver. Altså fem minutter for fem skiver. Legg et papirtørke over også, og så lenge du har en roterende tallerken nederst i mikroen trenger du ikke å tenke så mye mer på noe. Hvis du ikke har det må du stoppe mikroen for hvert minutt og rotere den litt.

Bacon i ovnen
På restauranter lager de bacon i ovnen, og det kan selvfølgelig du også gjøre. La ovnen bli 175 grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på et bakepapir (uten at det er nær hverandre etc). Det vil ta omtrent 10 til 15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.

Voila! BACON! Under kan du se en amerikaner bruke en god del minutter på å forklare det samme (men du får jo se video av hvordan det er i praksis, så litt hjelpsomt er det.)

Kilder: Matprat, Art of Manliness, Ingrid Espelid Hovigs røde kokebok, erfaring... hmmm.... bacon.