Ikke til å tro

Slaktet hotell på nettside - fikk sjokk da de sjekket kontoen

- Har aldri opplevd liknende, sier klagenemnda.

Publisert

Paret Tony og Jan Jenkinson var ikke videre imponert etter å ha tilbragt en natt på Broadway Hotel i Blackpool nord-vest i England, og ga klart utrykk for det på reisenettsiden Trip Advisor i en anmeldelse med tittelen "Filthy, dirty rotten stinking hovel run by muppets".

Paret skrivet at hotellrommet var i en elendig forfatning, uten varmtvann, hvor tapeten flasset av veggene og var gjennomgående skittent.

Paret ble én natt, men til sin overraskelse skal paret senere ha oppdaget at hotellet hadde trukket ytterligere 100 pund, drøyt 1000 kroner, fra kredittkortet. Hotellet forklarte de hadde en praksis med å "bøtelegge" dårlige anmeldelser, skriver avisen The Telegraph.

Les også: Dette hotellet krevde gjestene for 3000 kr per dårlige anmeldelse

Paret har varslet det britiske klageorganet Trading Standards, som sier til avisen at de tror hotellet har brutt reglene.

Konsulent John Greenbank har jobbet i klageorganet i en årrekke.

- Jeg har aldri vært borti liknende. Hotelledelsen tror tydeligvis at de har funnet en måte å unngå dårlige anmeldelser på, men vi tror dette må anses som urimelig praksis, sier han til avisen.

Trading Standards-sjef John McCreesh går langt i å hevde at hotellet har gått langt utenfor sitt handlingsrom, beskriver oppførselen som "skandaløs" og sier at den angriper yttringsfriheten.

Hotelledelsen ønsker ikke å kommentere saken ovenfor Telegraph utover at hotellsjefen sier han ikke kjenner til en praksis med å bøtelegge for dårlige anmeldelser.

Les også: Her er verdens rareste hoteller

I skrivende stund har Broadway Hotel kun to av fem stjerner på Trip Advisors samleside, og rangeres på 858. plass av totalt 954 hoteller i området. 256 personer har lagt inn omtale av Broadway Hotel. Mens 17 synes det er "utmerket", har 147 stemplet det som "forferdelig".

New York-hotell krevde 3000 for dårlig anmeldelse

Broadway Hotel er ikke det eneste hotellet som har havnet i hardt vær etter å ha forsøkt å kontrollere hva folk skriver på nett.

New York-hotellet Union Street Guest House i Hudson fikk på pukkelen etter at folk oppdaget en noe spesiell klausul i vilkårene overnattende brudepar måtte godta.

Selv om brudepar elsker Hudson og hotellet, er det ikke sikkert at dine venner og slektninger gjør det samme, skrev hotellet og poengterte at gjestehuset var historisk og rustikk og kanskje ikke passet alles stil.

Denne type "Marriott-gjester" mente hotellet at det var best å sikre seg mot på følgende måte:

- En gebyr på 500 dollar (drøye 3000 kroner) vil bli trukket fra depositumet for hver eneste negative anmeldelse av USGH publisert på hvilken som helst nettside av hvem som helst av bryllupsgjestene.

Det var NY Post-nettsiden pagesix.com som først skrev om bøteleggingen av negative omtaler, og siden har internett vært mindre greie med hotellet. Kreative skribenter hamrer ut negative anmeldelser på USGHs oppføring på Yelp og Facebook i hurtig tempo.

Etter at internettstormen tok av har hotellet endret sine vilkår, og hevdet på Facebook at det hele bare var en gammel spøk i forbindelse med et bryllup flere år tilbake. De hevder også at klausulen aldri har blitt håndhevet, skriver fastcompany.com.

En anmeldelse på Yelp fra november 2013 kan imidlertid tyde på noe annet:

Hevnet homonekt

Både Union Street Guest House og Broadway Hotel opplever den såkalte "Streisand-effekten" (oppkalt etter Barbra Streisands skjebnesvangre forsøk på å få fjernet bilder av eiendommen sin fra nettet), men de er langt fra de første.

En restaurant i Pittsburg i Texas havnet i hardt vær etter at eierens datter ba to homofile gjester om aldri å komme tilbake.

Beskjeden var ikke til å misforstå: "We don't serve fags here".

Det ble ikke bedre av at faren og eieren av Big Earl’s Bait House And Country Store forsvarte datterens uttalelser da nyhetene nådde de lokale mediene.

Dermed tok et samlet internett på seg oppgaven med å hevne det homofile paret som ble kastet ut, skriver Huffington Post.

Les også: Her får de sex og alkohol gratis - det er bare én hake ...

På nett skrev folk anmeldelser av restauranten i høyt tempo og hevdet at den egentlig er en bar for homofile. Big Earl's oppføring på yelp.com ble oversvømt med bilder av penisformede gjenstanderog homofile par, og bildet av restauranten ble redigert så det stod "Big Gay Al's".

- Et fantasisk sted å ta med en partner av samme kjønn for å vise at du elsker ham/henne like mye som maten. Jo mer utspjåket, jo bedre, skriver en på Yelp.

En annen berømmer restauranten for sin homovennlige atmosfære:

- Det står "Bait House", men det var mer "Bath House" med alle de kåte Texas-cowboyene som flørtet og klapset hverandre på baken.

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2014.

Les også