Skam-Iman: - Det varmer når jeg hører at jeg er et forbilde
Iman Meskini, kjent som Sana i «Skam», snakker om sin tro.
(SIDE2): Vi synes Sana er en av de kuleste jentene i «Skam» med noen av de beste tilbakemeldingene i serien.
Under serien gir ikke Iman Meskini, som spiller henne, intervjuer, men hun har gjort et unntak for Universitas, der hun snakker om sin tro, i en sak om at det er få studenter som er religiøse.
«Skam» topper igjen seerstatistikkene med over 900.000 i uka etter at kjærlighetsforholdet mellom Isak og Even utvikler seg.
«Skam» blir hyllet over verden for seriens portrett av ung homofil kjærlighet.
Ikke fremstilt på den måten før
- Ja, jeg tror at veldig mange opplever at de ikke har sett en forelskelse mellom to gutter fremstilt på denne måten før. Heller ikke i amerikanske og engelske serier. For mange er det deilig å se at «det er bare en forelskelse», sa P3s «Skam»-sjef Håkon Moslet til Side2.
«Skam» har i stor grad unngått stereotypiene, også i portrettet av en ung, troende muslimsk jente.
- Sana er kul!
Iman studerer arabisk og Midtøsten-studier på Universitetet i Oslo. Nå snakker hun med Universitas om det å tro etter at avisen har funnet ut at kun 22 prosent av studentene oppgir at de tror på Gud.
– Ofte får jeg spørsmålet: «Hallo, hvordan kan du tro på en gud, vi er i 2016!» Landet vårt er så sekularisert, så vi er jo en minoritet vi som tror, sier Iman til Universitas.
Imans mor er norsk, mens faren er fra Tunisia. Hun sier de har et avslappet forhold til religion og aldri har dyttet henne i én retning, men latt henne velge selv.
Under Gullruten i år deltok alle «Skam»-jentene. Men ellers har de holdt en veldig lav profil i offentligheten.
- Og jeg synes også Sana er kul, men hun er ikke meg! Hun er jo en oppdiktet karakter. Nå i det siste får jeg mer kommentarer for hvem jeg er som person, og ikke bare rollen som Sana. Det varmer veldig når jeg får kommentarer på at jeg er et forbilde for unge muslimske jenter, sier Iman Meskini til Universitas.
Screen9v2
Screen9v2
Screen9v2
Screen9v2
Denne saken ble første gang publisert 24/11 2016.