Sexspalten
Sexpositivisme: - Akkurat som at vi bør slutte å fake orgasme, bør vi også normalisere skyggesidene ved sex
Det Nyes sexspaltist Kelly Bricen mener det er på tide å ta den positive bølgen et skritt videre.
De siste årene har det vært mye snakk om kroppspositivitet, som også kan beskrives som et banebrytende skifte i skjønnhetsidealet. Alle farger, fasonger, alder og kjønn blir representert både på catwalk så vel som i magasiner. Ved å dele sine skavanker og legge vekt på hverandres ulikheter, har man skapt en åpenhet om kropp og utseende som er svært positivt. Kroppspositivt.
Nå må vi ri den positive bølgen og ta det et skritt videre. Fra det estetiske til det litt mer fysiske. Jeg snakker selvsagt om sexpositivitet. Hvis det er ikke er et ord fra før, håper jeg det blir det nå.
I en tid der folk legger ut bilde av nærbilde av strekkmerkene sine på Instagram er det fortsatt få som snakker åpent om sex. Det er alltid vanskelig å være den som starter, men jeg tar en for laget.
Les også: 5 sex-greier gutta gir f* i
Fittepromp
Av ulike personlige grunner som ekstrem flause, ubehag og usikkerhet, vil jeg gjerne starte debatten med queefing. Har du opplevd den sjenerende lyden som noen ganger oppstår under sex? Den samme lyden som dundrer løs i det lårene treffer dosetet? Du klør deg i hodet. Fittepromp? Ja, damer, det er fittepromp som er svaret. Hvorfor er det slik at under den aller helligste og intime akten mellom to mennesker at vaginaen din bestemmer seg for å prompe? Vi vil jo helst ikke ta med oss sjenerende lyder fra dobesøket inn i soverommet.
I ordboken heter det at queefing er luftansamling i vulva som oppstår ved penetrering av penis under samleie, også kalt vaginal promp.
Hvis dette er så naturlig, hvorfor skjemmes vi over det? Ja, det kan være litt flaut når man midt under akten slipper ut en liten fis. Verre blir det når man føler en trang for å unnskylde seg og klarne opp situasjonen etterpå. Fra ung alder har man lært at promping er ufint og at man ikke skal gjøre det foran folk. På barneskolen kunne man til og med bli mobbet.
En gang jeg hadde sex med typen min, kom prompelydene og han merket at jeg ble ubekvem. Jeg fniste og mumlet noe om at det ikke var min feil. Han slang meg på ryggen, knelte over meg og plasserte begge hendene på magen min som om han skulle starte hjerte- lungeredning. Jeg så ham skrekkslagen i øynene før han med et voldsomt støt presser ut all luft fra magen som kom ut gjennom vaginaen min og fortsatte videre som om ingenting hadde skjedd. Jeg på andre siden var lettere traumatisert av det hele.
Les også: 22 ting du ikke visste om sex
Vi bør normalistere skyggesidene
Det er egentlig ikke et problem, men jeg opplever det likevel som en situasjon som helst burde ha blitt unngått. Hvis jeg ville ha blitt ydmyket på den måten hadde jeg satt meg ned på huk og bæsjet midt på stuegulvet. Men ufrivillig luftopprensning har nå blitt en del av mitt kjærlighetsliv.
Én ting er jo selvfølgelig hvis du er i et forhold, men det er noe litt annet hvis dette skjer med en one night stand du ikke er komfortabel med. Hva gjør man da, lurer du kanskje på. La fittepromp-eksperten svare deg på dette: ingen verdens ting. Akkurat som at vi bør slutte å fake orgasme, bør vi også normalisere skyggesidene ved sex.
Alt av lyder, kroppsvæsker og lukter lever ikke alltid opp til standarden, men det er en del av erfaringen. Det er ikke nødvendig å lukte såpe, være rennende våt eller stønne som en voiceover i en øst-europeisk pornofilm. Det er ikke naturlig. Fittepromp derimot, er helt naturlig. Det er det som er vår sexpositivitet. Hvis det hadde hatt en annen lyd, la oss si fuglekvitter eller melodien til en englespilt harpe, ville det vært noe sak da? Mest sannsynlig ikke.
Og om mennene bryr seg? Hvem bryr seg vel om det? De skulle fått kjørt en pinne opp urinrøret og se hva slags lyd som kom ut da.
Fittepromp er like vanlig som strekkmerker. Vi må ikke skjemme oss. Selv om man i en voksen alder fortsatt kan le av folk som promper.
Denne saken ble første gang publisert 03/02 2019, og sist oppdatert 05/08 2019.