Se hvem som spiller Kiss

Det hotteste bandet i verden har noen hotte coverversjoner.

Publisert

Det hele startet med gruppen Wicked Lester hvor Paul Stanley og Gene Simmons var aktive. I august 1972 ser Gene Simmons en annonse i Rolling Stone. Annonsen tekst var: ”Erfaren trommer leter gruppe som spiller både soft og hard musikk – Peter”. I løpet av høsten spiller Peter Criss sammen med Gene og Paul.

I desember mener Paul at gruppen trenger en gitarist til og den syvende desember står hans annonse i Village Voice. Den 3.januar 1973 spiller Ace Frehley sin audition med bandet og den 17.januar blir han med i bandet som da heter Kiss. Et navn Paul Stanley fant på i bilen med Gene Simmons og Peter Criss. En av de andre gitaristene som var på audition med bandet var Bob Kulick.

Tre dager etter at han ble med i bandet tegner Ace Frehley logoen til Kiss og den 30.januar 1973 spiller gruppen sin første konsert i Queens, New York. Tre tilskuere var tilstede. Dagen etter begynte de å eksperimentere med sminke. Resten er historie.

Vi har plukket ut en del coverversjoner av Kiss.

Kissettes - I Just Wanna

Hottere Kiss skal du lete lenge etter. Det finnes vel knapt en av disse du ikke ville hatt med til sengs. Og her skjønner vi den lange tunga. Hentet fra det norske hyllestalbumet «Gods of Thunder» hvor du også finner Kurt Nilsen, Surferosa, Wig Wam med Bruce Kulick, Espen Lind og Ronni Le Tekrø som trakterer Kiss.

Dum Dum Boys - Flaming Youth

Det har ikke bare vært en hyllestskive til Kiss her i Norge. Denne andre plata har storheter som Dum Dum Boys, Motorpsycho og Gartnerlosjen på listen over artister som trakterer Kiss.

Debauchery - I Love it Loud

En av de hardeste gruppene synger selvfølgelig den hardeste sangen til Kiss (eller, den nest hardeste kanskje)

Iced Earth - God of Thunder

På sitt album med hyllester til AC/DC, Black Sabbath, Iron Maiden og kompani så er det to Kiss-låter. Den ene er den hardeste låten til Kiss.

Vi har også funnet en haug med andre coverversjoner av Kiss. Fra alt fra Entombed til Poison og Cher... Jepp, det er mye rart i Kissland:

Hør alle låtene her

Denne saken ble første gang publisert 17/12 2010.

Les også