Robin Hofset

– Jeg hatet meg selv

Da Robin Hofset siktet seg inn på toppen av Stetind i «Vokteren», var det med en nyvunnen selvtillit hva høyder angår.

<b>MANN OG KONE:</b> Robin og Yang møttes i studietiden og har måttet kjempe for at Yang skal få oppholdstillatelse i Norge.
MANN OG KONE: Robin og Yang møttes i studietiden og har måttet kjempe for at Yang skal få oppholdstillatelse i Norge. Foto: Privat/Instagram
Publisert

Da Robin Hofset (33) satt klar med fallskjermen på ryggen, frøs han til is. Den naturstridige tanken på å kaste seg ut i fritt fall fra et fly, fikk hodet til å stenge helt ned.

Det ble slutten på «Kompani Lauritzen»-reisen for nærmere ett år siden. Det ble også begynnelsen på en personlig reise for Robins del.

– Jeg hatet meg selv så mye etter det som skjedde. Jeg forsto etterpå at dette må jeg fikse. Jeg stiller høye krav til meg selv, og det kan gjerne bli for mye. Men akkurat høyder hadde det vært godt å kunne forholde seg til. Ønsket om å bli bedre, trenger ikke være noe negativt. I ettertid har jeg begynt å klatre fast annen hver uke, smiler Robin fornøyd og legger til:

– Jeg har tilgitt meg selv i dag.

Deltar i «Vokteren»

Det var på en luftig tur i den vestlandske fjellheimen sammen med kameraten Victor Sotberg (33) Robin første gang så konturene av sin egen høydeskrekk. Så krevende har han opplevd høyder, at han stilte spørsmålstegn ved om det var noen vits at han ble med som deltaker i «Vokteren». Hvor god TV ville det bli av en livredd mann på toppen av et fjell?

<b>TRAKK SEG:</b> Robin ble svært sint på seg selv etter å ha trukket seg før et fallskjermhopp i «Kompani Lauritzen». 
TRAKK SEG: Robin ble svært sint på seg selv etter å ha trukket seg før et fallskjermhopp i «Kompani Lauritzen».  Foto: TV 2

I stedet valgte han å se på muligheten som en utfordring. Allerede i første episode kom ildprøven.

– Da vi skulle over hengebroen, fikk jeg testet høydeskrekken. Jeg var ikke drittøff og løp over der, men jeg hverken gråt eller knakk sammen. Jeg noterte meg til og med på et tidspunkt at det var skikkelig fin utsikt! Da tenker jeg at høydeskrekken er ganske beseiret, smiler Robin bredt.

<b>ILDPRØVEN:</b> Robin har jobbet hardt med å få bukt med høydeskrekken. Allerede i første episode av «Vokteren» måtte han utfordre seg selv da de skulle gå over en hengebro over et juv.
ILDPRØVEN: Robin har jobbet hardt med å få bukt med høydeskrekken. Allerede i første episode av «Vokteren» måtte han utfordre seg selv da de skulle gå over en hengebro over et juv. Foto: Haakon Lundkvist/TV 2

– Det fylte meg med en utrolig mestringsfølelse. Jeg beviste at jeg kunne, det som jeg egentlig alltid har visst innerst inne.

Skalv av adrenalin

Underveis var det helt andre utfordringer som skulle kreve mer av den profilerte gameren. Det var blandingen av nettopp spillet og fjellet som trigget nysgjerrigheten til Robin da han takket ja til å være med i TV 2-programmet. Ønsket om å spille «spillet» havnet etter hvert på kollisjonskurs med selvfølelsen.

– Jeg liker å bli likt og at folk trives i mitt selskap. Samtidig ville jeg jo spille «spillet». Det var ikke alle enige i. Dermed måtte jeg greie å stå i det og mulig ikke bli så godt likt. Jeg fikk megakjeft av Trude (Vasstrand red.anm) på et tidspunkt.

– Det som gjorde mest vondt, var da hun sa: «Du er ikke grei!». Selv om det var bare en liten del av en lang tirade. Da satt jeg og skalv fordi jeg hadde så mye adrenalin i kroppen.

Men selv om ubehaget ble overveldende i øyeblikket, greide han raskt å riste det av seg.

– Etterpå syns jeg det var litt gøy. Da helte jeg litt bensin på bålet til Trude der, flirer Robin.

Les også: Trude Vasstrand: – Samfunnet sier at man er litt «ferdig» når man som kvinne har rundet 50 år

<b>AMPERT:</b> Det ble en voldsom diskusjon mellom Robin og Trude Vasstrand i «Vokteren». 
AMPERT: Det ble en voldsom diskusjon mellom Robin og Trude Vasstrand i «Vokteren».  Foto: Haakon Lundkvist

Gaming vs fjell

Dragningen mot fjellet har aldri vært den avgjørende drivkraften i Robins liv. Det er gamingen som har vunnet drakampen når muligheten til en tur har bydd seg.

– Foreldrene mine prøvde å dra meg med ut da vi var på hytta, men jeg hadde PlayStation med meg og gamet gjerne i stedet, ler Robin.

Det tok tid før han så at hobbyen han hadde hatt siden barndommen, var noe han kunne leve av. Med en far som har en lederstilling i Hydro, lå fokuset på å få seg en tradisjonell utdanning. Da han skulle påbegynne masteren, gikk det opp et lys. Det var Youtubere og gamere der ute som tjente gode penger!

– Først forsto jeg det ikke. Var det mulig? Da jeg var 24 år gammel, startet jakten på nok følgere. Etter 2-3 år kunne jeg endelig leve av det. Da var jeg ferdig med utdanningen og hadde egentlig startet et annet selskap, men tenkte: «Nei, hvis jeg kan leve av gaming, gjør jeg heller det!» flirer TV-profilen.

– Pappa mente selvfølgelig at det bare var tull i starten. Men da jeg kom på TV, og han så hvor mye jeg hadde fått til, ble han veldig stolt. Mamma har alltid sagt at så lenge jeg gjør mitt beste, betyr det ingenting hva jeg velger å gjøre.

Les også: (+) Da faren forlot dem, tok Leonard Cohen til seg norske Axel. Den turbulente oppveksten satte dype spor

<b>SPILLEKLAR</b>: Det var ønsket om å spille spillet og vandre i fjellet som gjorde at gameren og innholdsskaperen Robin Hofset takket ja til å delta i «Vokteren».
SPILLEKLAR: Det var ønsket om å spille spillet og vandre i fjellet som gjorde at gameren og innholdsskaperen Robin Hofset takket ja til å delta i «Vokteren». Foto: Svein Brimi

Kona Yang Bai

Da Robin startet prosjekt Youtuber, var han sammen med hun som i dag har blitt hans kone, kinesiske Yang Bai. Da interessen for Robin tok av, holdt forholdet på å krasjlande.

– Fra å ha nærmest ingen følgere da vi to møttes, ble jeg plutselig veldig populær. Det kunne plutselig stå over 100 kids i hagen der vi bodde. De banket på rutene og ville ha bilde sammen med meg. Det var et sjokk for henne, som er sjenert og tilbaketrukket. Da sa hun: «Det her vil jeg ikke mer!». Det var nesten så det ble slutt den gangen, forteller Robin.

Slik endte det heldigvis ikke. Sammen fant de løsninger som gjør at Robin i dag føler han har kapret både drømmekona og drømmejobben.

– Vi jobbet med å sette grenser for oppmerksomheten den gangen. Vi allierte oss med de vi leide hos, som var tydelige på at det ikke var lov til å gå ned til leiligheten vår. Bilder er ok, men ikke hjemme. Sjokket i starten var nok det verste. Nå har vi begge blitt mer vant til det, forteller Robin.

– Og nå har jeg også gått videre. Det er ikke bare gaming lenger, men jeg har blitt forelsket i å lage innhold. Det er så gøy!

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2024.

Les også