Vi Menn Poker
Vi møtte fjorårets spiller
Etter å ha tapt kompislagene gang på gang bestemte Yngve Steen seg for å bli skikkelig god. Det greide han.
Yngve var omtrent 16 år da han bestemte seg for å bli god i poker. Han leste pokerbøker, øvde seg på nett og sakte men sikkert fikk han et godt grep om spillet. Han ble raskt en veldig god pokerspiller. Nå kan han trygt si at han er best i Norge.
— Jeg liker ikke å være dårlig i noe. Skulle jeg være med på pokerlagene så måtte jeg jo slå dem, gliser Yngve, og benytter sjansen til å sende en takk til kompisene. Vi sitter ved frokostbordet på Hotel Hilton i Praha dagen etter en EPT han nok aller helst fort vil glemme. Klokka er 10 om morgenen, og det er selvsagt ikke noe tidspunkt for en pokerspiller å være våken på, og Yngve forteller at han planlegger noen timers søvn etter intervjuet. Det skal imidlertid sies at det ikke var min ide å ta intervjuet så tidlig, den får Yngve ta på sin egen kappe, det var han som foreslo dette tidspunktet.
— Jeg trengte en motivasjon for å rekke frokosten for en gangs skyld, smiler han.
Verdensmester
2013 har definitivt vært Yngves år. I juli i år kom han på fjerdeplass i en WSOP-turnering, der han innkasserte 1,2 millioner, og tidligere i høst ble han onlineverdensmester i poker. Legg til at han røyk ut med AA mot AK i WSOP-en og at onlinemesterskapet var en serie på 66 turneringer, så blir det enda mer imponerende.
— WSOP-hånda er en du vinner ni av ti ganger. Og hadde jeg tatt den, så hadde jeg vunnet turneringen, forteller han skråsikkert.
Inntil videre er det dermed WCOOP som topper lista over de største opplevelsene for bergenseren. WCOOP er verdensmesterskapet i online poker, og består av 66 ulike turneringer. Aller gjevest er det å bli best i alt, det vil si en sammenlagtvinner. Da blir du verdensmester i onlinepoker.
— Det er klart det er gøy. Det er jo veldig intenst, det går over tre – fire uker, og man må stå på hardt hver eneste dag. Jeg spilte turneringer hver dag, som startet ca 14 på formiddagen, og så sitter man til langt på morgenen neste morgen om man kommer langt. Da kunne jeg sitte til åtte – ni på morgenen. Da er det ikke tid til mye annet enn å sove og spise. Man blir ikke veldig sosial, forteller han.
I løpet av 66 turneringen greide Yngve å havne i pengene 16 ganger, hvorav to av gangene ga tredjeplass. Det holdt til å hente hjem verdensmestertittelen. For øvrig andre år på rad at en nordmann stakk av med den gjeve tittelen, etter at Mikal Blomlie vant året før.
Turneringer
Yngve Steen setter onlinebedriften høyere enn WSOP-finalebordet, men mener at en WSOP-tittel vil trumfe onlinetittelen. Likevel vil han ikke rangere live foran online, eller omvendt.
— Det er to helt forskjellige ting. Live møter du folk, blir kjent med nordmenn som er ute i verden og det er veldig hyggelig. Samtidig er det ok å kunne sitte i bokseren hjemme i sofaen, og se en film samtidig. Jeg liker begge deler, sier han.
Ulikt en del av de andre gutta i pokermiljøet synes han ikke det er så gøy med cash.
— Jeg liker turneringer best, det er gøyere og mer spennende. Det gir motivasjon å være med, og se folk ryke mens man øker stacken. Det at det tar lang tid å komme langt, at du kjemper deg mot finalebordet og kan vinne mer og mer, forteller han.
Nye signaler
Selv om fjoråret var et bra år for Yngve Steen, og han selv forteller at han kost seg skikkelig, understreker han at det ikke er like rosenrødt som det kan virke.
— Man hører jo bare om gevinstene. Jeg betaler jo stort sett selv for å være med på turneringene, og hvis jeg ikke kommer i pengene noen gang i løpet av en EPT er det snakk om tape sekssifret. I tillegg har du utgifter til reise, opphold og mat. Og når man har gevinster er det ikke sånn at de kommer skattefritt inn på konto, sier han, før han tenker seg litt om og legger smilende til: — Men jeg skal ikke klage.
Han synes det er litt dumt at han ikke kan skrive av utgifter så lenge han skatter av gevinst, og håper at pokeren kan få bedre kår i Norge med ny Regjering.
— Det lysnet litt i fjor, med positive signaler fra den nye regjeringen. Dersom man kan arrangere turneringer i Norge på sikt, da er det håp. Kanskje det er helt lovlig i løpet av 2018? Og kanskje vi kan få et NM allerede neste år? Det hadde vært kult. Det tror jeg fort kunne blitt verdens største turnering, det hadde sikkert kommet 10000 som ville spille, sier han.
Uoppgjort i Vegas
I skrivende stund er Yngve på vei til Bahamas og Pokerstars Caribbean Adventure, etter at han som online-verdensmester vant reise, opphold og billett til main der, men Yngve har et ønske om ta det litt roligere i året som kommer. Han skal bygge hus og må tenke på hva han skal bli når han blir stor.
— Jeg skal nok ikke leve av poker, og vurderer ingeniørstudier. Jeg driver også og bygger hus, og jeg liker å tenke at kan slå meg til ro en dag, forteller han.
På den annen side:
— Jeg kjeder meg om jeg er for lenge hjemme, og det er jo hele tiden noe som skjer, sier han og ramser opp NM, Monaco og WSOP i Las Vegas utover våren og sommeren.
— Jeg skal absolutt til Las Vegas, jeg har noe uoppgjort der. Det er jo en drøm å vinne et bracelet, avslutter han.
YNGVE STEEN
Favoritthånd: Det er vel to ess det.
Tøffeste norske motstandere: Det er mange gode, men jeg holder en knapp på Johnny Lodden i turneringspoker og Inge Dahl Forsmo på nett.
Beste prestasjon: Å vinne WCOOP. Å vinne en turnering er litt random, du må prestere litt mer over tid
Pokerklient: Definitivt Pokerstars
Favoritturnering: WSOP Main. 8-9000 som deltar, og et finalebord på høsten med tusenvis av fans som går bananas.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2014, og sist oppdatert 29/06 2020.