Nå kan du se film via iTunes i Norge

Slik kjøper og leier du film direkte til TV, iPhone og iPad.

Publisert

Apple har nå lansert filmkjøp og leie i norske iTunes. Det betyr at du på din mac, pc, iPhone eller iPad kan laste ned og se filmer direkte i iTunes. Utvalget er stort, og det finnes også svært mange tilbud til enhver tid. Blant annet kan du kjøpe filmen 2012 til 79 kroner, eller Adam Sandler-komedien Zohan for 59 kroner.

Helt nye filmer finner du også. Her kan du kjøpe Fast Five - den femte filmen i Fast & Furious-serien. Filmen koster 169 kroner å kjøpe i HD, 139 kroner for vanlig versjon. Vil du leie filmen koster den 49 kroner å leie i HD eller 39 kroner for vanlig versjon.

Mange av filmene kommer med ekstramateriell, såkalt iTunes Extras.

All programvare du trenger for å se filmene finnes allerede på din maskin, telefon eller lesebrett. For eksempel får du for Fast Five slettede sener, dokumentar, humorspor og en del annet.

Se topplisten for filmer i iTunes her

Filmene kommer uten tekster, men appen Subtitles kan brukes for å få tekster på en god del filmer på iPhone. Appen er gratis, og har en ok funksjonalitet.

Egne filmer

Har du egne filmer som du har på DVD. Det vil si filmer du har laget selv, og som ikke er kopibeskyttet og slikt, så kan du bruke programvaren Handbrake for å få filmene over i et format som er digitalt og som kan importeres til iTunes.

Hvis du ønsker en videospiller for iPad og iPhone som kan spille de fleste videoformater kan du vurdere Goodplayer. Appen koster 21 kroner, og lar deg spille de aller fleste videoformater. Ønsker du å se flashvideo på iPad eller iPhone kan du laste ned nettleseren Skyfire. Her finner du den for iPad, og her for iPhone. Det betyr at du kan se på video på de fleste steder som har flashvideoer. Uten at vi helt skal peke på hva slags steder som kanskje har det... Det kan du jo finne ut av selv.

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2011.

Les også