Norske Stella rapper for Kenya

Norske Stellas fredsbidrag er blant annet ny musikk.

Publisert

For folk i Norge går urolighetene og drapene i Kenya kanskje ekstra hardt inn på de som har familie og bakgrunn fra dette landet. Artisten Stella Mwangi (uttales Moangi), tidligere kjent som STL, flyttet til Norge fra Kenya da hun var fem år, og forteller Stress.no at hun synes situasjonen er grusom

- Kan ikke gå ut
- Fetterne og kusinene mine bor i Nairobi og har vært nødt til å holde seg innedørs i over en uke. Nesten alle butikkene har vært stengt, og det har ikke vært noen transportmuligheter. Mishelle, som synger på singelen min «Take It Back» har heller ikke kunnet bevege seg utenfor huset. Det har vært en tung, trist tid for Kenya. Plutselig skjedde noe av det verste som kunne skje. Dette var det siste Afrika trengte. Det gjør så utrolig vondt inni meg, jeg er både sint og lei meg. Jeg fatter ikke at noe sånt kan skje i hjemmelandet mitt. Kenya har jo alltid vært kjent som et fredelig, flott land med masse kjærlighet, varme og glede, sier hun.

Det er ikke så mye man kan gjøre fra Norge, sier rapjenta, men i forrige uke arrangerte norsk-kenyanere og andre supportere demonstrasjon i Oslo mot volden og drapene, med tale fra KrF-leder Dagfinn Høybråten:

- Det er Kenyas president Mwai Kibaki og opposisjonslederen Raila Odinga som kan stoppe denne krisen, sa Høybråten.

Swahili-hit?
21-åringen har alliert seg med den norsk-kenyanske artisten Iddyaziz, som bor i Trondheim, og skal spille inn en låt hvor han synger på swahili, mens hun rapper på engelsk.

SE VIDEOMUSIKKEN TIL STELLAS DEBUTSINGEL.

- Ettersom jeg er Kikuyu (Kenyas største etniske gruppe) kommer vi også til å gjøre en remix av låta med gruppen Gidi Gidi Maji Maji, som tilhører Luo, og som er veldig kjente i Kenya. Målet er å bidra med fred og kjærlighet via musikk. Folkemord som Rwanda har opplevd må aldri skje igjen.

Låten til Stella Mwangi kommer snart, og til våren slipper hun debutalbumet «Living For Music».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 09/01 2008.

Les også