Ekstra emo «hip-hop»

Ikke full klaff for flink ringrev.

Foto: (Rhymesayers)
Publisert

Atmosphere
The Family Sign
Rhymesayers

Hip-hop-messig har rapperen Slug fra duoen Atmosphere lenge vært en snodig, alternativ skrue. Denne runden er intet unntak; på gruppens syvende skive vier hunken majoriteten av innholdet til familie, venner og kjærester, noe som blir både ekstra personlig og mjukt. Og veldig lite hip-hop’ete i uttrykksformen.

Det virker som om Slug innerst inne vil bytte til en blanding av spoken words og poppete sang/lett rock. Som selvsagt er lov. Fine «My Key», hvor vokalen ikke starter før etter to minutter, setter stemningen i starten, via bedrøvelig kjærlighet og savn. Nitrist stemning; «The Last to Say» er en av de drøyeste raplåtene om den onde sirkelen vold i hjemmet på lenge, om en mor som får juling av mannen, mens sønnen arver farens sinne etter mammas død. På «Became» forsvinner hans kjære. På «Just For Show» dumpes kjæresten.

Atmosphere-halvdelen Ants produksjon omfavner gitarriff og pianosnutter som kler Slugs historier, men det klarer ikke å redusere inntrykket av at Slug lyder sløvere og kjøligere enn normalt. Vi savner 38-åringens små doser av kjekkaseri og syrlig humor, elementer som ofte redder og spriter opp for eksempel den noen ganger pretensiøst personlige Kanye West.

(PS: Pass på at du eier Atmospheres 2003-album «Seven’s Travels», med nyklassikeren «Trying to Find a Balance».)

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2011.

Les også