Menn går i miniskjørt for å protestere mot grusomt drap

Tyrkiske menn ikler seg miniskjørt i protest mot den seksualiserte volden i landet.

DEMONSTRERER: Vold mot kvinner beskrives som Tyrkias blødende sår. Lørdag tok tyrkiske menn til gatene i Istanbul i en protestmarsj etter drapet på en 20 år gammel student.
DEMONSTRERER: Vold mot kvinner beskrives som Tyrkias blødende sår. Lørdag tok tyrkiske menn til gatene i Istanbul i en protestmarsj etter drapet på en 20 år gammel student. Foto: Murad Sezer (Reuters)
Publisert

Drapet på den 20 år gamle universitetsstudenten Özgecan Aslan i Mersin sør i Tyrkia 11. februar har satt sinnene i kok i Tyrkia.

Aslan ble stukket til døde og hennes døde kropp ble deretter brent.

Sjåføren av en minibuss innrømmet først å ha drept kvinnen etter at hun skal ha motsatt seg voldtekt. Senere endret han forklaring og sa at han hadde mistet tålmodigheten med 20-åringen og sparket henne av bussen etter at hun skal ha fornærmet ham og sprayet ham med peppergasser, skriver den engelskspråklige tyrkiske avisa Todays Zaman.

Sjåførens forklaring er nå at de to skal ha kranglet om hvilken vei han skulle kjøre.

Lørdag samlet en gruppe menn seg i sentrum av Istanbul i en protestmarsj mot drapet og den seksualiserte volden i landet. Vold mot kvinner beskrives av flere som Tyrkias "blødende sår".

Drapet på Özgecan Aslan har også ført til mange reaksjoner på sosiale medier. Over seks millioner mennesker har tvitret navnet hennes og tusenvis har delt sine historier om seksuelt misbruk på sosiale medier, melder International Business Times.

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2015.

Les også