Linn Skåber og Ine Jansen

– Hun kjenner alle sider ved meg, sier Linn om barndomsvenninnen Ine

Linn Skåber og Ine Jansen har jaktet etter gull blant null-stjerners-destinasjoner i seersuksessen «Null stjerner». Her deler de sine beste reisetips – og hvor de drømmer om å reise helt privat!

<b>NÆRE VENNER:</b> Vennskapet mellom Linn og Ine strekker seg over 30 år tilbake i tid og de to venninnene har tidligere feriert mye sammen på blant annet den italienske kystlinjen. 
NÆRE VENNER: Vennskapet mellom Linn og Ine strekker seg over 30 år tilbake i tid og de to venninnene har tidligere feriert mye sammen på blant annet den italienske kystlinjen.  Foto: Discovery
Sist oppdatert

En slags «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»-variant i ny og humoristisk drakt, har samlet TV-seerne foran TV-skjermen det siste året.

I det utradisjonelle reiseprogrammet «Null stjerner» på TVNorge, utforsker nemlig venninnene Linn Skåber (53) og Ine Jansen (50) unike reiseopplevelser der folk flest definitivt ikke ville vurdert å avlegge et besøk.

Vi spurte de eventyrlystne dame:

– Er det virkelig gull å finne blant gråstein?

– Det er i hvert fall ingen tvil om at du ikke skal stole blindt på Tripadvisor! Der er det mange kresne og litt kjipe folk, mener Ine.

«Null stjerner» på TVNorge

Når de i august pakker kofferten på jakt etter nye og overraskende destinasjoner, er de noen erfaringer rikere.

Der noen har en forventning om balkong og sjøutsikt på sin feriedestinasjon, er Linn og Ine svært fornøyde om det er vindu på rommet eller vann i toalettet på stedene de besøker.

<b>EVENTYRLYSTNE:</b> Linn og Ine mener de har bekreftet sin reise-hypotese, om at det er gull å finne også blant null-stjerners-opplevelser.
EVENTYRLYSTNE: Linn og Ine mener de har bekreftet sin reise-hypotese, om at det er gull å finne også blant null-stjerners-opplevelser. Foto: Discovery

– Vi har vært på veldig mange spennende steder og lært oss å sette pris på de små tingene. Om vi skal bidra med noen reise–tips, må det faktisk være det vi hadde som utgangspunkt da vi lagde denne serien, nemlig å tro på at du kan finne gull i null, sier Linn, hvor Ine legger til:

– Ofte ligger de største eventyrene utenfor allfarvei. Det tror vi på og sånn har vi opplevd det.

Les også: Hjemme hos Linn Skåber: – Kvinner på 50+ har en tendens til å være veldig «hands on». Jeg anbefaler det motsatte

Norgesferie

Når det nå går mot sommer og ferietid, velger venninnene en litt annen type ferie enn de er vant til.

Hvor det tidligere nærmest har vært som tradisjon å regne og sette kursen mot Italias kystlinje, har de i påvente av avreisen i august bestemt seg for å bli værende på norsk jord.

– For meg blir det Norgesferie siden vi har reist og oppdaget mye av verden det siste året. Nå skal vi kose oss i Norge før vi reiser igjen, forteller Linn.

<b>NORGESFERIE:</b> Før en periode med hektisk reiseaktivitet, gleder Linn og Ine seg over å tilbringe sommeren hjemme i Norge. 
NORGESFERIE: Før en periode med hektisk reiseaktivitet, gleder Linn og Ine seg over å tilbringe sommeren hjemme i Norge.  Foto: Discovery

Ine nikker enig

– Jeg skal også stort sett holde meg i Norge, hvor vi drar fra hytte til hytte. Vi tar det rolig og har litt snekkerplaner – som skal bli fint og gøy.

– Men om dere virkelig kunne valgt på øverste hylle – hvor er drømmedestinasjonen?

– Jeg tror kanskje jeg hadde valgt meg Patagonia i Argentina, fordi jeg var så opptatt av «Kristiania-bohemen» (en politisk og kulturell bevegelse på 1880-tallet red.anm.), og de drømte om å lage et nytt samfunn der. Jeg vet at det nesten bare består av is og stein, men det kunne vært artig og dratt dit og sett, forteller Linn.

Les også: (+) Kjæresten min hadde fridd. Da gjorde venninnen min det utenkelige

Sesong to av «Null stjerner»

Hva vi kan forvente av sesong to, kan de ennå ikke avsløre. Det vil si, de vet ikke engang selv hvilke eventyr som ligger foran dem – reiseruten er det nemlig et knippe dyktige researchere som syr sammen.

– De jakter på landene og stedene med de fineste historiene, de rareste hotellene og de gøyeste menneskene. Vi vet ingenting ennå, men har kommet med noen ønsker … avslører de glade globetrotterne.

– Vi håper det blir noe veldig langt borte, og noe veldig nært. Det hadde vært artig å dra til Gran Canaria, og kanskje noe i Skandinavia også?

<b>SEERFAVORITT</b>: I «Null stjerner» undersøker bestevenninnene Linn Skåber og Ine Jansen om de beste opplevelsene skjuler seg bak de rareste utgangspunktene. I august starter innspillingen av ny sesong.
SEERFAVORITT: I «Null stjerner» undersøker bestevenninnene Linn Skåber og Ine Jansen om de beste opplevelsene skjuler seg bak de rareste utgangspunktene. I august starter innspillingen av ny sesong. Foto: Morten Bendiksen

Men er det en ting som er sikkert, er det at de to barndomsvenninnene setter stø kurs mot stedene som har fått de verste anmeldelsene – sammen.

– Nå har vi allerede båret hverandre gjennom én sesong og det er bare Ine jeg tenker kunne reist med meg, erkjenner Linn.

– Det er noe trygt og fint med å reise med noen jeg kjenner så godt som jeg kjenner Linn. Hun kjenner aller sider ved meg, og det gjør turene så trygge og morsomme, sier Ine.


Denne saken ble første gang publisert 25/06 2024, og sist oppdatert 25/06 2024.

Les også