Line Andersen tilbake på TV etter den krevende
arbeidsrettssaken
Line Andersen før tv-comebacket: – Jeg blir nesten rørt når jeg snakker om det
Over to år etter at hun ble tatt av skjermen på NRK, får Line Andersen en ny sjanse på TV under Discoverys OL-sendinger fra Beijing.
I februar gjør Line Andersen (48) comeback på TV under Discoverys sendinger fra vinter-OL i Beijing.
Det var like før jul i 2019 at sportsjournalisten ble tatt av skjermen på NRK. Konflikten mellom Line og NRK endte opp i retten, og fikk enormt mye plass i mediene – før partene inngikk forlik i mai i 2021.
Får ny sjanse
– Det er godt å være anerkjent for jobben jeg har gjort og ikke fra «kjendis-styret» rundt Line Andersen – fra Discovery og TVNorges side. Det er det viktigste for meg. Å være på skjermen i seg selv er man jo fordi man vil gjøre en god jobb der. Det eneste som er viktig for meg på skjermen, er å gjøre en god jobb, ikke det å være på skjermen, sier hun til Her og Nå.
Mens Andersen skal være til stede i OL-byen, har Discovery besluttet at alle kommentatorene skal kommentere lekene fra Norge på grunn av den usikre koronasituasjonen,
Line reiser til Kina for å rapportere fra målområdet i National Alpine Ski Centre i Yanqing mellom 4. og 20. februar.
Den erfarne programlederen innrømmer at det massive medietrykket hun ble utsatt for i forbindelse med arbeidsrettssaken, gjør at hun setter seg på flyet til OL med litt ekstra høye skuldre.
– Jeg kjenner på nerver og press. Det er ikke noen tvil om det. Det var ikke sikkert at jeg skulle komme tilbake på TV. Det var en kalkulert risiko. Jeg blir nesten rørt når jeg snakker om det, for jeg har fått helt fantastiske tilbakemeldinger fra seere. Men det er jo ikke gitt at det skal vedvare. Så de får ta meg godt imot, og så skal jeg forsøke å gjøre den samme jobben som jeg har gjort tidligere, sier hun.
Les også: Karen-Marie Ellefsen: – Dette er mine beste OL-minner
Dekker OL for femte gang
Dette blir femte gang Line er med på å dekke OL som sportsjournalist.
48-åringen, som tidligere har jobbet mye med sjakk og alpint, legger ikke skjul på at hun synes det er ekstra stas å få jobbe med de verdensomspennende lekene.
– Det er noe med OL som gjør at vi kommer til å snakke om store prestasjoner i mange tiår etterpå. Jeg var på stadion både da Usain Bolt løp på 9,69, og da han løp på 19,30, og folk snakker fortsatt med meg om det, selv om det er 13 år siden. Det er jo det som er helt spesielt med OL. Og så er jeg helt ekstremt glad i å lage TV som favner fra ung til særs voksen. Det synes jeg er kjempegøy, smiler hun.
Hva er det med denne jobben som gjør at du elsker den så høyt?
– Jeg er fortrinnsvis en fagperson av en historieforteller. Jeg tenker og jobber veldig hardt for å fortelle historier. I et OL finnes det tusenvis av historier. Det finnes historier på 69. plass, og det finnes ekstremt gode historier på fjerdeplass – og det er alle disse historiene som er det absolutt mest spennende å jobbe med. Medaljehistoriene gir seg litt selv, men de andre historiene får en programleder og historieforteller til å teste seg, smiler hun til Her og Nå.
Les også: (+) Vil sette verdensrekord på land
Denne saken ble første gang publisert 26/01 2022, og sist oppdatert 26/01 2022.