Prinsesse Kate

William har gitt Kate klar beskjed

Selv om prins William er lettet og lykkelig over at prinsesse Kate er ferdig med sin tøffe kreftbehandling, vil han ikke legge for mange planer for henne.

<b>STÅR SAMMEN:</b> Prins William og prinsesse Kate snakker mye med barna, her representert med prinsesse Charlotte, om mammas sykdom.
STÅR SAMMEN: Prins William og prinsesse Kate snakker mye med barna, her representert med prinsesse Charlotte, om mammas sykdom. Foto: Will Warr/Kensington Palace
Sist oppdatert

Meldingen om at prinsesse Kate (42) har avsluttet sin cellegiftbehandling ble tatt imot med glede både i Storbritannia og resten av verden. Prins William (42) er selvfølgelig også begeistret, men ifølge kilder i det britiske kongehuset, er han forsiktig med å feire for mye.

William har gitt klar beskjed til både kona og parets ansatte om at hun ikke skal ta noe unødvendige sjanser.

– Prinsen er en nøktern og forsiktig mann som ikke tør å være for optimistisk. Han er smertelig klar over hvor uberegnelig og farlig kreft er, og passer nøye på at Kate ikke overanstrenger seg, forteller en kilde til Sky News.

Ifølge kilden har William gitt Kensington Palace beskjed om at de må belage seg på at Kate, selv om alt går bra, ikke vil representere for fullt igjen før høsten 2025.

Les også: Prinsesse Kate: – Jeg er ikke helt frisk ennå

<b> LATTEREN SITTER LØST:</b> Kate og William prøver å bevare sitt gode humør i den tøffe tiden.
 LATTEREN SITTER LØST: Kate og William prøver å bevare sitt gode humør i den tøffe tiden. Foto: Will Warr/Kensington Palace

Lytter til rådene

Prinsessen vil ifølge TV-kanalen ta på seg noen mindre kongelige oppdrag, når helsen tillater det, denne høsten og vinteren og våren 2025. Men krevende representasjonsoppgaver og reiser er helt uaktuelt.

Kanalen melder også at selv om prinsesse Kate er ivrig på å gjenoppta representasjonsoppgaver, er hun innstilt på å høre på både legene og ektemannens råd om å være forsiktig og ikke gå for fort frem.

Det var 22. mars i år prinsesse Kate selv fortalte at hun hadde fått kreft, og hadde startet en omfattende behandling. Sykdommen ble oppdaget under en planlagt operasjon i mageregionen i januar. Siden da har hele Storbritannia og rojalister over hele verden vært bekymret for prinsessens helsetilstand.

<b>LANG VEI Å GÅ:</b> Prinsesse Kate vet at hun har en lang rehabiliterings-periode foran seg.
LANG VEI Å GÅ: Prinsesse Kate vet at hun har en lang rehabiliterings-periode foran seg. Foto: Will Warr/Kensington Palace

Gleden var derfor stor da prinsessen publiserte den rørende beskjeden om sin sykdom i en video på X og på Instagram 9. september.

– Når sommeren går mot slutten, kan jeg ikke fortelle dere hvilken lettelse det er endelig å ha fullført cellegiftbehandlingene. De siste ni månedene har vært utrolig tøffe for oss som familie. Livet slik du kjenner det kan endre seg på et øyeblikk, og vi har måttet finne en måte å navigere i et stormfullt farvann og på en ukjent vei, fortalte prinsessen.

Hun la ikke skjul på at hun har fått et nytt perspektiv på livet.

– Reisen er kompleks, skremmende og uforutsigbar for alle, spesielt de nærmeste. Med ydmykhet må du stå ansikt til ansikt overfor dine egne sårbarheter på en måte du aldri har gjort før, og med det få et nytt perspektiv på alt. Denne tiden har fremfor alt minnet William og meg på å reflektere og være takknemlige for de enkle, men viktige tingene i livet, som så mange av oss ofte tar for gitt. Bare å elske og bli elsket, fortalte hun.

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

<b>FAMILIEKOS:</b> Selv om livet er vanskelig, er Louis, William, Kate, Charlotte og George flinke til å koble av fra bekymringene.
FAMILIEKOS: Selv om livet er vanskelig, er Louis, William, Kate, Charlotte og George flinke til å koble av fra bekymringene. Foto: Will Warr

Vil tilbake på jobb

Hun fortalte at hun så frem til å arbeide for kongehuset igjen.

– Å gjøre det jeg kan for å holde meg kreftfri, er nå fokuset mitt. Selv om jeg er ferdig med cellegift, er veien min til helbredelse og full rekonvalesens lang, og jeg må fortsette å ta hver dag som den kommer. Jeg ser imidlertid frem til å være tilbake på jobb og ta på meg noen flere offentlige engasjement de kommende månedene, når jeg kan. Jeg går inn i denne nye fasen av i bedring med fornyet følelse av håp og takknemlighet for livet, fortalte den kreftsyke kongelige.

Prinsessen uttrykte også glede over alle som bryr seg om henne og familien i denne tøffe tiden.

– William og jeg er så takknemlige for støtten vi har fått og har hentet stor styrke fra alle som hjelper oss i denne tiden. Alles vennlighet, empati og medfølelse har virkelig vært rørende. Til alle som fortsetter sin egen kreftreise – jeg forblir med dere, side om side, hånd i hånd. Ut av mørket, sa prinsesse Kate.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2024, og sist oppdatert 20/09 2024.

Les også