Prinsesse Madeleine

Madde holder seg unna Stockholm: Hørte ikke på pappas råd

Prinsesse Madeleine innfridde ikke kong Carl Gustafs ønske om å komme hjem til markeringen av Sveriges nasjonaldag. Heller ikke hennes 42-årsdag eller ektemannen Chris O'Neils 50-årsdag vil bli feiret i Stockholm.

<b>IKKE ENIGE: </b>Kong Carl Gustaf har lært seg at han og datteren prinsesse Madeleine ikke alltid har samme oppfatning.
IKKE ENIGE: Kong Carl Gustaf har lært seg at han og datteren prinsesse Madeleine ikke alltid har samme oppfatning. Foto: NTB
Sist oppdatert

Kong Carl Gustaf (78) håpet i det lengste at prinsesse Madeleine (41) og ektemannen Chris O'Neill (49), i likhet med i fjor, ville ta turen til Stockholm i anledning Sveriges nasjonaldag denne uken.

Sterk vilje

Men Madeleine hadde andre planer og hørte ikke på pappas råd om å ta turen hjem til den svenske hovedstaden.

– Madeleine tar sine egne beslutninger. Ingen har noensinne kunnet overtale henne til noe hun ikke vil, sier historikeren og kongehuseksperten Herman Lindqvist til ukebladet Svensk Damtidning.

Han har heller ingen tro på at det er kongen, slik enkelte medier hevder, som har overbevist henne om å flytte hjem til Sverige. Lindqvist mener at kongen vet bedre.

– Han kjenner Madeleines sterke vilje for godt til å gjøre det. Dette er nok ene og alene Madeleine, Chris og barnas beslutning, sier den velkjente historikeren.

Les også: Koste seg kongelig med dronning Mary

Skuffet igjen

Madeleines forfall til nasjonaldagen skuffet nok ikke bare kong Carl Gustaf og resten av kongefamilien, men også det svenske folk.

<b>BRYLLUPSDAG: </b>Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har vært gift i 11 år 8. juni.
BRYLLUPSDAG: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har vært gift i 11 år 8. juni. Foto: NTB

Flere hadde nok trodd at Madeleine ville delta på feiringen av Sveriges nasjonaldag nå som hun etter planen snart skal bosette seg i landet igjen.

Men det virker ikke som om hun planlegger å bli «svensk» igjen med det aller første.

Hverken feiringen av hennes 42-årsdag 10. juni eller 50-årsdagen til Chris O'Neil 27. juni, vil ifølge ukebladet Svensk Damtidning foregå i Sverige.

Les også: (+) Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

Flytter til høsten

Prinsessen, Chris og barna Leonore (10), Nicolas (9 år 15. juni) og Adrienne (6) skulle etter planen ha flyttet fra Miami til Stockholm i fjor høst. Men flyttingen ble avlyst i 12. time. Uvisst av hvilken grunn.

– Årsaken er hverken et migrasjonsspørsmål, hussalget eller noe sånt. Det er rett og slett at tiden for familien med alt en flytting innebærer har vært litt for kort, uttalte informasjonssjef Margareta Thorgren.

<b>FAMILIEFEST: </b>I fjor samlet Carl Gustaf og Silvia alle tre barna og deres ektefeller på nasjonaldagen. Slik blir det ikke i år.
FAMILIEFEST: I fjor samlet Carl Gustaf og Silvia alle tre barna og deres ektefeller på nasjonaldagen. Slik blir det ikke i år. Foto: NTB

Hva konkret som tok tid ønsket hun ikke å kommentere.

Les også: Lise Fjeldstad: – Idet jeg var på vei ut av livet, kjente jeg ingen frykt

Villaen er solgt

Nå er uansett villaen i Pinecrest i Florida solgt for ca. 75 millioner kroner. Planen er ifølge det svenske kongehuset at de vil bosette seg i Sverige etter sommerferien.

Men informasjonssjef Thorgren vil ikke røpe noen detaljer om hvilken dato det skjer. Ei heller om de kommer tidsnok til å feire kronprinsesse Victorias 48-årsdag 14. juli.

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2024, og sist oppdatert 09/06 2024.

Les også