- Ka i svarten, det her e jo ikke rett!

Susanne Knutsens frokost ble full av hull.

OVERRASKET: Susanne ble overrasket da hun åpnet Jarsberg-pakka. Foto: Privat
OVERRASKET: Susanne ble overrasket da hun åpnet Jarsberg-pakka. Foto: Privat
Publisert

(NORDLYS): Etter at Susanne Helena Mollan Knutsen hadde vært på butikken tirsdag og kjøpt Jarlsberg, gledet hun seg stort til å innta frokosten i dag med to brødskiver med Jarlsberg og tomat.

Men helt slik ble det ikke.

For da Knutsen åpnet Jarlsberg-osten og tok den på skiva, viste det seg at over halvparten av porsjonskiva bare luft.

- Ka i svarte

- Det kan nesten virke som Jarlsberg har blitt gjerrig på den beste osten, skrev hun med et trist smilefjes på Facebook-veggen til Jarlsberg.

- Ka i svarte, det her e jo ikke rett! Det var min første tanke, sier Knutsen til Nordlys og ler når vi ringer.

- Jeg har opplevd lignende før, men det var ikke like ille da. Når det skjedde enda en gang, måtte jeg nesten si ifra, man kan ikke være sparsom med osten.

- Kan ikke skje flere ganger

Knutsen påstår Jarlsberg er verdens beste ost, og sier hun fortsatt vil kjøpe den.

- Men da kan ikke dette skje flere ganger, altså!

I kommentarfeltet under Facebook-posten morer folk seg over saken.

- Du får spise rundt hullene, foreslår en.

- Oi, der har hullmaskinen gått amok, skriver en annen.

Tine

Hos Jarlsbergs eier, Tine, forteller de at hullene egentlig er et kvalitetsstempel. Rikke Dobloug, brand manager for Jarlsberg, har svart Knutsen på Facebook.

- Vi forsikrer henne om at hullene ikke skal føre til høyere Jarlsberg-budsjett, og håper det besvarer hennes spørsmål, skriver Dobloug i en e-post til Nordlys.

- Vi kan forstå at du synes dette var litt i overkant mye hull, men du trenger ikke bekymre deg for at du får mindre ost for pengene. Skivepakningene våre har fastvekt og du får den angitte mengden ost uavhengig av størrelse og antall hull, skriver Dobloug i svaret sitt.

Men begynte du nå å lure på hvordan disse hullene egentlig dannes? Det er gjennom modningsprosessen under lagring, der det dannes gass inne i osten. Så vet du det.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Heisann! I går da æ va på butikken, va æ å handla pålegg. Av det æ handla, hadde æ gleda mæ mest tel frokost med...

Posted by Susanne Helena Mollan Knutsen on7. juli 2015

Denne saken ble første gang publisert 08/07 2015.

Les også