Jenny Jenssen

– Min første sommerforelskelse var Hugo fra Gratrangen. Jeg var 14 år og på bygdefest

Hjemme i Narvik lærte Jenny Jenssen mer enn å synge. Hun tilegnet seg arbeidsdisiplin og rå muskelkraft ved å grave grøfter i sommerferiene.

<b>JENNY JENSSEN: </b>– Jeg gravde grøfter til styringskabler for det som når heter Norges vassdrags- og energidirektorat, forteller Jenny Jenssen om sin tidligere jobb.
JENNY JENSSEN: – Jeg gravde grøfter til styringskabler for det som når heter Norges vassdrags- og energidirektorat, forteller Jenny Jenssen om sin tidligere jobb. Foto: Gry Traaen
Publisert

Jenny Jenssen passerte 60 år i vinter, men selvdisiplinen er enda sterkere enn i ungdomsårene. Hun trener mer enn hun synger; etter at Jenny deltok i «16 ukers helvete» på TVNorge ble hun treningsinstruktør.

Nå har hun fulle timelister ved siden av livet som artist.

– Jeg var som 19-åring landets yngste kursleder i kosthold hos Grete Roede – og den med flest deltagere. Jobben hadde jeg helt til jeg gikk gravid med Tilje.

– Jeg likte meg veldig godt, og nå føler jeg at jeg er litt tilbake der jeg var den gangen. Begge deler handler om å veilede andre til å mestre en ny og sunnere livsstil, sier Jenny som bor med ektefellen Tor Magne Jenssen-Søreng (67) og datteren Tilje (17) i Asker utenfor Oslo.

Les også: Jenny Jenssen gifter seg for femte gang – med samme mann

<b>SUNNERE</b>: – Jeg jobbet tidligere med kostholds-endring hos Grete Roede. Etter «16 ukers helvete» tok jeg tak i min egen livsstil, forteller Jenny Jenssen.
SUNNERE: – Jeg jobbet tidligere med kostholds-endring hos Grete Roede. Etter «16 ukers helvete» tok jeg tak i min egen livsstil, forteller Jenny Jenssen. Foto: Svein Brimi

Giftet seg i 1996

Hva skal du gjøre i sommer?

– Det blir full rulle og ingen hvileskjær her! Jeg skal holde sumba-trening, konserter og delta på festivaler. I ferien skal vi litt på hytta vår i Nord-Norge og huset vårt i Spania.

– Jeg er så glad i Norge om sommeren, så jeg koser meg aller best hjemme i hagen i Asker. Her har vi noen nydelige morelltrær som jeg elsker å plukke av, særlig de mørkeste bærene. De er så søte, men jeg kan ikke spise for mye. Moreller påvirker magen så det kjennes!

<b>NYTT LIV:</b> – Jeg sørger for å legge inn trening der jeg kan, enten hjemme, på hytta i Nord-Norge eller ved huset vårt i Spania, sier Jenny. 
NYTT LIV: – Jeg sørger for å legge inn trening der jeg kan, enten hjemme, på hytta i Nord-Norge eller ved huset vårt i Spania, sier Jenny.  Foto: Gry Traaen

Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Jeg er vanndame! Iskaldt vann med sitron er herlig. Jeg sier ikke nei til kald Prosecco heller. Tor er en hai på å grille. Han disker opp med laks, scampi-spyd, koteletter, tomater og sopp. Det smaker så godt på grillen.

– Jeg ordner tilbehør som bakt potet, salat og hvitløksmør. Jeg er også svak for skalldyr, spesielt Grønlandsreker. En kartong på fem kilo varer ikke lenge her i huset!

Ditt beste sommerminne?

– 29. juni 1996. Sola skinte, og jeg ble hentet i veteranbil som kjørte nedover Karl Johan. I kirken sto Tor og ventet på meg. Hurra, vi giftet oss! Et annet kjært minne er da jeg lærte å svømme. Jeg var syv år og veldig stolt. Det var ikke mer enn 15 grader i vannet.

Les også: Nadia og Abids kamp for kjærligheten: – Jeg gråt på bryllupsnatten

<b>RUSTER ALDRI:</b> – Kjærligheten mellom meg og Tor er unik. Nå har vi fornyet ekteskapsløftet for femte gang, sier Jenny. 
RUSTER ALDRI: – Kjærligheten mellom meg og Tor er unik. Nå har vi fornyet ekteskapsløftet for femte gang, sier Jenny.  Foto: Svein Brimi

Campingtur til Sverige

Ditt dårligste sommerminne?

– Det er alle campingturene til Bottenvika i Sverige. Jeg er oppvokst i Bjerkvik og alle i Narvik reiste til Bottenvika på ferie. Vi lå i telt, og jeg grudde meg hver gang til å gå på fellesdoen på campingplassen. Der var det ikke alltid rent. Som voksen har jeg aldri ligget i telt. Det er hotellrom med bad som teller for meg.

Hvor går drømmereisen?

– Til en eksotisk øy i Karibien. Jeg tror det må bli Saint Lucia. Countrymusikken betyr mye der, og da kan jeg veksle mellom å synge og danse Sumba!

<b>MER OVERSKUDD:</b> – Jeg trener Sumba hver dag, enten for meg selv eller som instruktør. Kjenner at jeg bobler over av energi, sier Jenny. 
MER OVERSKUDD: – Jeg trener Sumba hver dag, enten for meg selv eller som instruktør. Kjenner at jeg bobler over av energi, sier Jenny.  Foto: Svein Brimi

Hvilken bok får plass i kofferten?

– Alt som handler om mental visualisering; hvem jeg vil være. Jeg er litt på det sporet nå. Sudoku er alltid med. Det er alltid avslappende, men jeg og Tilje krangler litt hvis den ene plasserer tallene før den andre …

Din første sommerforelskelse?

– Det var han Hugo fra Gratrangen. Jeg var 14 år og på bygdefest – og der sto en gutt med den blåeste øynene jeg noensinne hadde sett. Hugo var 17 år, og vi var kjærester i fem år.

Les også: (+) Jenny Jenssen og Fedon Lindberg deler sine favoritter til frokost og lunsj

<b>FULL RULLE:</b> – Jeg føler meg 30 år yngre, sier Jenny som i vinter rundet 60 år, her på rullebrettet til tenåringsdatteren. 
FULL RULLE: – Jeg føler meg 30 år yngre, sier Jenny som i vinter rundet 60 år, her på rullebrettet til tenåringsdatteren.  Foto: Svein Brimi

Jobbet som grøftearbeider

Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– «Papirsklip» med Kim Larsen. Jeg flyttet til Oslo som 20-åring, og i min første leilighet spilte jeg den låten så høyt at naboen banket på og minte meg på at det bodde folk både over og under meg …

Beskriv en perfekt sommerdag!

– Våkne opp ved siden av han Tor og synge sangen vår «Good morning, beautiful. How was your night? Mine was wonderful – with you by my side». Den synger den av oss som våkner først hver eneste morgen. Og så stå opp og gå rett ut i hagen for å spise frokost ved morelltreet. Det er smaken av sommer!

Hva var din første sommerjobb?

– Det var som grøftearbeider. Jeg gravde grøfter til styringskabler for det som når heter Norges vassdrags- og energidirektorat. Det var på Skjomenfjellet i Narvik, og jeg gjorde det flere år på råd.

– Jeg ble jo sprek, men jeg savner ikke livet som grøftearbeider. Det var rett og slett veldig kjedelig!

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2024.

Les også