Jan Thomas og Harlem Alexander

– Det er en farlig vei å gå ned

Jan Thomas og hans kjære Harlem Alexander har hatt lite tid til hverandre i år. Nå håper paret på kvalitetstid i ferien.

<b>FORLOVET</b>: Jan møtte sin kjære Harlem Alexander gjennom programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» på TVNorge i 2020. I desember i fjor fridde Jan og fikk ja.
FORLOVET: Jan møtte sin kjære Harlem Alexander gjennom programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» på TVNorge i 2020. I desember i fjor fridde Jan og fikk ja. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

Innspurten mot sommerferien har vært svært hektisk for kjendisstylist og programleder Jan Thomas (57). Han leder både «Jakten på kjærligheten» og «Norges dummeste» som kommer på TV 2 til høsten.

Det har blitt lite kvalitetstid sammen med kjæresten Harlem Alexander (37), så nå satser han på at sommeren skal bli en tid for å koble av og styrke forholdet.

– Vi må pleie kjærligheten og huske hvorfor vi er sammen. Jeg vurderte å bli i Oslo og trene syv dager i uken i ferien min for å hente meg inn, men bestemte meg for å prioritere tid med Harlem, forteller Jan Thomas i forbindelse med lanseringen av «Norges dummeste».

– Vi har nesten ikke sett hverandre de siste månedene, og det er en farlig vei å gå ned. Vi må være til stede og snakke sammen.

Planene for sommeren er ikke spikret, men skal bestå av en kombinasjon av avslapping og kvalitetstid sammen.

– Det handler om å være i øyeblikkene med hverandre og ha gode, kloke samtaler, masse humor og romantikk. Vi er kjærester med alt det innebærer. Ingen av oss trenger å ha en kjæreste, så da må vi være en berikelse for hverandre.

<b>TRAVEL FYR</b>: Jan Thomas elsker livet som programleder, men innrømmer at det skal bli godt å kunne senke skuldrene litt i sommer.
TRAVEL FYR: Jan Thomas elsker livet som programleder, men innrømmer at det skal bli godt å kunne senke skuldrene litt i sommer. Foto: Espen Solli/TV 2

«Jakten på kjærligheten»

Innspillingen av «Jakten på kjærligheten» er allerede godt i gang. 57-åringen stortrives med å være en del av det populære programmet.

– Vi har virkelig fått til å skape noe ekte og rørende. Programmet er en stor del av norsk kultur, og det er et av de eneste som handler om kjærlighet uten kjendiser. Det er veldig gøy, sier Jan.

Han er stolt av å være en del av et show som viser vanlige mennesker oppleve ekte kjærlighet.

– Alle blir grepet av hvor ekte det hele er, og det er noe som gjør programmet så spesielt.

Jan har selv opplevd å finne kjærligheten på TV. I sitt eget datingshow «Jan Thomas søker drømmeprinsen» på TVNorge, møtte han sin kjære Harlem mot alle odds, og prosessen var følelsesladet.

– Jeg har vært der … Grått mine modige tårer og vært frustrert … Å finne Harlem gjennom TV-showet var noe av det vanskeligste og fineste jeg har gjort.

Les også: Jan Thomas med avsløring om forholdet

Programleder i «Norges dummeste»

Som tidligere nevnt, leder Jan Thomas også «Norges dummeste» denne høsten. Programlederrollen deler han med sin gode venn Einar Tørnquist (41).

– Dette er programmet er jeg uendelig takknemlig for å være programleder for. Ellers ville jeg vært den første de hadde ringt som deltager, sier han og ler.

Han er imponert over sesongens deltagere.

– Noe av det mest sexy som finnes er selvironi, sier Jan med et smil. Han forklarer at tittelen er der for å sjokkere, men at vi alle nok har følt oss dumme noen ganger.

Jan setter stor pris på igjen å kunne samarbeide med Einar.

– Å ha Einar med seg er som å ha en bror. Vi har våre ting, men vi har alltid hverandre. Han er en fest og ekstremt oppegående og smart. Vi kan sparre med hverandre, og vi støtter hverandre i tykt og tynt.

Les også: Christopher Mørch Husby åpner om livet med Jan Thomas: – Lå fotografer i buskene

<b>GODE VENNER:</b> Jan Thomas og kompisen Einar Tørnquist leder TV 2s kjendisreality «Norges dummeste» denne høsten.
GODE VENNER: Jan Thomas og kompisen Einar Tørnquist leder TV 2s kjendisreality «Norges dummeste» denne høsten. Foto: TV 2

Gjesteprogramleder i «God morgen Norge»

Jan Thomas har hatt en lang og variert karriere, og han reflekterer ofte over hva som driver ham.

– Hvorfor gjør jeg dette? Oppmerksomhet? Penger? Nei, det handler om å kunne bidra med noe meningsfylt, noe som gjør en forskjell. Det handler ikke om antall følgere eller å være kjent, men om å gjøre programmet eller historien viktig, forklarer han.

Han har nylig også hatt en stor personlig milepæl ved å oppfylle sin mors drøm om å være vikarprogramleder på «God morgen Norge». Jan Thomas har tidligere også ledet programmets 17. mai-sending.

– Jeg følte virkelig at jeg oppfylte mammas drøm. Det var helt fantastisk, forteller programlederen.

Nå skal han være gjesteprogramleder for frokostsendingen i tiden som kommer.

– Jeg må klype meg i armen, innrømmer han.

Les også: (+) En epost avslørte sannheten om mannen min. Den begynte med «Elskede …»

Moren Anny Østervold

Jans mor, Anny Østervold, gikk bort i 2013, 69 år gammel. Savnet etter moren er noe han bærer med seg hver dag.

– Mamma gikk bort altfor tidlig. Hun fikk heldigvis legge seg en kveld, gjøre klar kaffemaskinen for dagen etter, og så sovnet hun inn uten å våkne igjen. Hun slapp å lide, men jeg savner henne hver dag, forteller Jan.

<b>SAVNER MAMMA:</b> 57-åringen mistet sin kjære mor Anny i 2013. Savnet er fremdeles stort. Hun drømte om at sønnen skulle lede «God morgen Norge». Nylig var han gjesteprogramleder og følte at han oppfylte morens drøm. 
SAVNER MAMMA: 57-åringen mistet sin kjære mor Anny i 2013. Savnet er fremdeles stort. Hun drømte om at sønnen skulle lede «God morgen Norge». Nylig var han gjesteprogramleder og følte at han oppfylte morens drøm.  Foto: Lasse Eriksson

Jan Thomas deler også et dypt følelsesmessig sitat fra venninnen Hanne Krogh, som for øvrig sang i morens begravelse: «Minnene er en gave til deg, de tar hun ikke med seg.»

Han minner seg selv på morens visdom og kjærlighet ved å snakke høyt til henne som om hun fortsatt er her.

– Det er en hyllest til mamma og en måte å holde minnene i live på, sier han.

Han er opptatt av å gripe hver dag han får.

– Livet er en livesending, og vi må være til stede i våre øyeblikk hver eneste dag.

Denne saken ble første gang publisert 16/07 2024, og sist oppdatert 16/07 2024.

Les også