I seksual- opplysningens navn

Hva gjør en fattig dørselger når han får tilbudet om å lage sexfilmer med seg selv og kona - i opplysningens navn?

Publisert

Alfredo, en mislykket og aldrende dørselger, får en dag et ultimatum av sin sjef: Forny deg eller dø ut. Dermed blir han og hans kone invitert til å være med på et topphemmelig eksperiment av forlagssjefen.

Under påskudd av å dokumentere «den menneskelige forplantning i hele verden» skal Alfredo og hans kone Carmen filme seg selv i «ekteskapelig utfoldelse». Med løfte om at filmene kun skal vises i skandinavia (og at Alfredo dessuten vil få sparken om de takker nei), setter paret i gang.

Carmen ønsker seg mer enn noe et barn, og griper fatt i oppgaven med stor iver. Alfredo på sin side er helt oppslukt av Ingmar Bergmans filmer og viser seg å være en dyktig hobbyfotograf. Og mens han drømmer om å skrive sitt eget filmmanus blir hans stadig barnløse kone et større og større sexsymbol i Danmark...

«Torremolinos 73» er en fornøyelig spansk komedie om et par som elsker hverandre, om drømmer, om å trenge penger og om sleske sjefer.

På den ene siden balanserer filmen mesterlig i sine antydninger, og du er aldri helt sikker på hva sexfilmene egenlig brukes til, eller hvor urent mel forlagsjefen har i posen. På den andre siden er filmen svært direkte og er ikke redd for å vise kropper i fri utfoldelse.

Regissøren har mer enn noe skapt en fornøyelig film, men humringen kommer med ugjevne mellomrom, og det spørs hvor interessant denne filmen hadde vært om det ikke var for all sexen.

«Torremolinos 73» er absolutt sebar, men er langt fra noe førstevalg.

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2005.

Les også